Firefox yüklü Windows gerçek olabilir mi?

CHIP Online
28-01-2009, 12:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Haksız rekabete yeni çözüm: IE ile birlikte Firefox ve Opera da Windows ile birlikte gelsin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Fire ... bilir-mi_10684.html

Resimlerle: 22 püf nokta: Firefox'tan daha fazlasını çıkarmak

Sizlere daha önce Avrupa Birliği'nin Microsoft'a yönelttiği ve Internet Explorer ile tarayıcı pazarında haksız rekabete yol açtığı [url=""]iddialarını[/url] ve Opera'nın [url=""]bu iddiaya desteğini[/url] aktarmıştık. AB ve Microsoft arasında sular durulmak bilmiyor. Şimdiye kadar AB'nin dava konusunda resmi açıklaması dışında basına çok fazla bilgi sızmamıştı. Davanın konusu biliniyor olsa da, detaylar büyük ölçüde karanlıktaydı. Fakat sonunda herkesin merak ettiği bu detaylar hakkında bazı ipuçları ortaya çıkmaya başladı. Fakat davada yer alan bu konuları açıklayan, davacı AB değil, davalı Microsoft oldu.

Microsoft'un paylaştığı bilgiler arasında en dikkat çekeni ise, AB'nin tarayıcı savaşlarına denge getirebilmek amacıyla ortaya sürdüğü çözüm yolu. Bir işletim sisteminin üzerinde bir internet tarayıcısı olmadan dağıtılması pek çok kişinin aklına yatmıyordu. AB'nin çözüm önerisi de tam olarak bu konuyla ilgili. AB, Internet Explorer'ın Windows'ta yüklü olarak dağıtılmasına karşı çıkmıyor ama IE'nin yanı sıra başka tarayıcıların da sistem içerisinde yer almasını öneriyor. Tabii ki akıllara ilk gelen iki alternatif, pazar payını yakın zamanda %23'e çıkartmış olan Firefox ve AB'nin davasının temelini oluşturan başvurunun sahibi Opera. Bakalım gerçekten de Firefox veya Opera yüklü bir Windows piyasaya sürülecek mi...

Tüm konu: Firefox yüklü Windows gerçek olabilir mi?

İzleyin: Internet Explorer 8

Resimlerle: 22 püf nokta: Firefox'tan daha fazlasını çıkarmak

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi?

frozen
28-01-2009, 12:53   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

İmkansız. Ben MS yerinde olsam asla kabul etmezdim. Hatta avrupadan ürünlerimi çekme talebinde bulunabilirdim. Bu tehditi avupa riske edemez.

Tamam biraz abartıda olsa bu tehdit yinede başka tarayıcılarla gelmesi demek, milyonlarca tarayıcı eklenmesi demek. Eğer opera ya da firefox Windows'a eklenirse, ertesi gün bende başvuruda bulunup kendi yaptığım tarayıcının eklenmesini isterim. Dava haksız rekabet değil mi? Benim önümü kesiyorlar. Bunu herkesin yaptığını düşünün... Ya avrupa geri adım atacak, ya da Windows'a benim tarayıcım eklenecek.

Böyle bir durum altında bunun gerçekleşmesine imkan yok.

Forza Bjk
28-01-2009, 13:04   |  #3  
Üye
86 mesaj

Hayır.

Kapalı Hesap (90304)
28-01-2009, 13:19   |  #4  
Kapalı Hesap
646 mesaj

İMKANSIZ

Fattur
28-01-2009, 15:10   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

AB iyice saçmalamaya başladı....

Banned
28-01-2009, 17:04   |  #6  
Banlandı
347 mesaj

sizin hiçbirşeyden haberiniz yok avrupa türkiye gibi değil millet bilinçli orada firefox ve opera kullanıcı sayısı oldukça yüksek seviyelerde...herkes tekel iyidir demiyor asıl sizler saçmalıyorsunuz pazar payı en yüksek 3 tarayıcı windowsla beraber gelmeli...ayrıca birileri bir şey daha saçmalamış her işletim sistemi kendi tarayıcısı ile beraber geliyor diye internet explorer kendini bir b... saymayıp normal programlar gibi istenilen işletim sistemine entegre edilebilsin linux'a da ie kurabilelim değil mi..takım tutar gibi tarayıcı tutan türkiye bunları ne zaman sindirir bilmem ama alışsa iyi olur...

uGuR.uK
28-01-2009, 18:24   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

gerçek olamicak kadar güzelGülümseme. şaka bir yana olursa ie'nin sonu olabilir, tamamen bitmese bile en azından birinciliğini kaybedecektir.