firewall programlari gercekten guvenli mi?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
MerovingiaN
19-03-2004, 17:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
286 mesaj

gunumuzde sisteminde firewall olmadan intenete baglanan kullanici bulmak oldukca guc.peki bu kadar guvendigimiz bu guvenlik duvarlari gercekten bizi web'ten gelecek her turlu saldiriya karsi tam olarak koruyabiliyormu?
ayrica isi iyi bilen biri icin karsidaki bilgisayarda firewall olmasi onemsiz bir ayrinti midir????

OnlyHuman

aragorntheelessar
19-03-2004, 20:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
268 mesaj

ben şahsen firewall kullanmıyorum ve şu anada kadar hiç virüs bulaşmadı bilgisayarıma ama dialer ve türevleri sürekli geliyor netten bana bunuda ad-aware kullanarak hallediyorum.kısacası firewall güvenliğine inanmıyorum.

hasanyasin
23-03-2004, 13:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Firewall virüsler konusunda bir çözüm değiller zaten. Temel amaçları kötü amaçlı ad ve spy yazılımların yüklenmelerini engellemek de değil. Firewall, sisteminize erişmeye çalışan bağlantıları inceliyor ve kötü niyet tahmininde bulunmaya çalışıyor... Arkadaşlarınız CD sürücünüzü açıp kapayamasınlar ya da C sürücünüze, sistemine girdim ooooh canıma değsin diye not bırakamasınlar diye...

mert
26-03-2004, 23:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
254 mesaj

güvenlik sitelerinden tarama yaptırdığımda bilgisayarın hiçbir izinsiz girişe izin vermediğini görüyorum ve tüm portlar kapalı çıkıyor.(zonealarm pro kullanıyorum)teorik olarak güvenli görünüyor.

aragorntheelessar
27-03-2004, 18:15   |  #5  
Yıllanmış Üye
268 mesaj

öenmli olan <zaten bu olayda kişinin kendini güvende hissetmesi bence yoksa istedikten sonra firewall bile solda sıfır kalır çok ii bir hacker karşısında...

mert
09-04-2004, 23:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
254 mesaj

iyi hackerlara bişey diyen yok zaten adamlar en ufak bişeyden bile bi açık yakalıyor zaten bravoCool

zaten iyi hacker naapsın beni ben kendini bişey sanan script çocuklarını engellesem yeter

Intruder
10-04-2004, 20:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
184 mesaj

iyi bir hırsızı kale bile durduramıyacagı gibi iyi bir hackerida firewall durduramaz. bunun dısında mert in dedigi gibi lamer tayfasını engellesen yeter. zaten senin dial-up yada 128k'lık adsl-kablo baglantını kullanmak amacı ile kimse senle vakit kaybetmez.