firewallda odbc ye izin sıkıntısı

goksel.arslan
15-10-2007, 13:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

selam arkadaşlar

pc ye odbc bağlantısı yaptım fakat firewall açıkken ilgili programla dışardan bağlanacak pc ler hata alıyor bunun içinde firewall u kapadım ama buda doğru bi adım değil acaba neyi kontrl etmeliyim

not: tabiki izin verilmesi gereken portları açtım

black_flood
15-10-2007, 16:20   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

kullandığın firewal yazılımı nedir acaba symantec falansa zaten port mort hikaye ne yaparsan yap o şerefsiz çıkartmazama dışardan ne sokarsan gel gir içerde horon tep diyor adi.

Emir Avcı
16-10-2007, 19:49   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Anladığım kadarıyla siz bu kurma işini biliyorsunuz size bir ayar dokümü veriyorum anlatıyorum siz burdan bakarak izinli izinsiz olayını kavrarsınız ve işleminizi sağlıklı şekilde tamamlarsınız. Zannedersem hata şu şekild veriyor :"SYSTEM01 tablosu kilitlenemedi,(bilinmeyen)bilgisayar üzerinde (bilinmeyen)bir kullanıcı tarafından izin verilmedi,bu işlem olmaz" gibi olmalı bu sorunun giderilmesi için şu yöntemi kullanınız.

Odbc Ayarları

ODBC (Open Database Connectivity) veritabanlarına erişmek için kullanılan bir standart. Veritabanı sistemi geliştiricileri, sisteme ulaşmak için geliştirdikleri arabirimler dışında veritabanına ODBC'den de ulaşılabilmesini sağlamak için ODBC sürücüleri (driver) geliştiriyorlar. Bilgisayarda yüklü sürücülerin bir listesi ODBC Data Source Administrator programında, Drivers sekmesinde yer alıyor (odbcad32.exe / Control Panel > Administrative Tools > Data Sources ODBC).

ODBC Data Source Administrater üç farklı türde veri kaynağı (dsn - data source name) oluşturuyor. Programın penceresindeki ilk üç sayfada sırasıyla User DSN, System DSN ve File DSN oluşturuluyor.

Bir DSN uzun adından da anlaşılacağı gibi bağlantı dizeleri için ad tanımlaması yapar (data source name – veri kaynağı adı). User DSN'lere sadece sisteme giriş yapmış (logon) kayıtlı kullanıcılar erişebilirler. System DSN'ler ise tüm kullanıcı ve hizmet birimlerine açıktır ve yaygın olarak kullanılan DSN türüdür. File DSN'ler ise kullanıcıdan bağımsız, ayrı bir dosya olarak kullanılırlar.

Veri kaynaklarına ulaşırken ODBC DSN'si kullanmak son tercihlerden biri olmalıdır. Doğrudan ulaşılabilecek bir veritabanına ODBC ile bağlanmak daha yavaş olabilir. Örneğin SQL Server'a ya da Access veritabanına bağlanmak için ADO varken ODBC kullanmak önerilmez.

Kullanıcı ve Sistem DSN’lerinin kayıtları Registry'de bulunur. Eski bazı uygulamalar Windows klasörü altındaki ODBC.INI ve ODBCINST.INI dosyalarını kullandıkları için Registry'de yapılan değişiklikler bu INI dosyalarına yansıtılır.

Kullanıcı DSN'ler (User DSN) Registry'de HKCU\SOftware\ODBC\ODBC.INI\ODBC Data Sources ağacı altında, Sistem DSN'ler ise HKLM\SOftware\ODBC\ODBC.INI\ODBC Data Sources ağacı altında yer alırlar.

Bu yüzden User DSN ve System DSN ayarlarına dışarıdan müdahale edilebilir ve bu ayarlar başka bilgisayarlara taşınabilir.

Registry'deki bir kaydı dosyaya yazmak için Registry > Export Registry File komutu kullanılıyor. ODBC kayıtlarını dosyaya aktarmak için ilgili ağacın üzerine gelip bu komutu çalıştırmak gerekiyor. Elde edilen Reg uzantılı dosya farklı bir bilgisayarda çift tıklatılıp çalıştırıldığında da bilgiler kayıt defterine işleniyor.

Reg dosyalarını ekranda bir ileti görüntülenmeden işlemek için Başlat > Çalıştır menüsünden

regedit /s "c:\dosya.reg"

komutunu çalıştırmayı deneyin.         
Registry'deki System DSN kayıtları iki aşamada oluşturuluyorlar. Önce HKLM\SOFTWARE\ODBC\ODBC.INI\ODBC Data Sources ağacı altında Reg_sz tipinde bir dize oluşturulmalı. Dize adı DSN'ye verilmek istenen isim, dize değeri ise Driver türü olmalı. Bu değer Access dosyaları için genellikle "Microsoft Access Driver (*.mdb)"dir. HKLM\SOFTWARE\ODBC\ODBCINST.INI altında burada kullanılabilecek sürücü adları yer alıyor.

İkinci olarak HKLM\SOFTWARE\ODBC\ODBC.INI altında DSN ile aynı adda bir anahtar oluşturulmalı ve içine gerekli dizeler eklenmeli.

ODBC'de deneme_systemdsn adlı bir Sistem DSN oluşturan, ekteki systemdsn.reg dosyasının içeriği aşağıdaki sonuçtur.

systemdsn.reg:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ODBC\ODBC.INI\deneme_systemdsn]
"Driver"="C:\\WINNT\\System32\\sqlsrv32.dll"
"Server"="127.0.0.1"
"Database"="chipdb"
"LastUser"="Administrator"
"Trusted_Connection"="Yes"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ODBC\ODBC.INI\ODBC Data Sources]
"deneme_systemdsn"="SQL Server"

Görüldüğü üzere ODBC ayarlarını kod ile yapmak için Registry'de birkaç değişiklik yapmak yeterli.Bşarılar dilerim Saygılarımla . . .

CEH [Certified Ethical Hacker] Specialist
Emir AVCI