Firmalar ATI’nin yeni yongasına sahip ekran kartla

kuruwa
15-05-2007, 16:53   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

ATI’nin dün yaptığı duyuruyla ekran kartı üreticileri de harekete geçti ve teker teker yeni grafik yongalarını kullanan ürünleriyle ilgili haberleri göndermeye başladılar. Aslında çoğu referans tasarıma sahip olan bu ürünleri dün verdiğimiz haberdeki özelliklerden fazlasını pek sunmuyorlar ancak yine de ürün haline gelmiş, son kullanıcının tercihini etkileyebilecek modelleri görmek yeni ekran kartları hakkında daha kolay fikir oluşturmanızı sağlayabilir.

Öncelikle ATI ekran kartı deyince akla gelen önemli markalardan birisi Sapphire’le başlayalım. Sapphire’in haber bülteninde iki ürün öne çıkıyor. Bunlardan bir tanesi standart özelliklere sahip HD 2900 XT. Diğer model ise Sapphire’nin önceki modellerinden de tanıdığımız özel soğutma çözümüne sahip HD2900 XT TOXIC.

Meraklılarına daha hızlı ve daha sessiz bir sistem için basitleştirilmiş bir yol sunan yeni SAPPHIRE HD2900 XT TOXIC, tümleşik rezervuarlı, pompalı ve radyatör sistemli, sürücü bölümüne monte edilen ve sadece grafik kartını soğutmakla kalmayıp sistem işlemcisini veya diğer bileşenleri de soğutacak yeterlilikte bir su soğutma sistemi sunuyor. TOXIC sürümünde, 750 MHz’lik standart SAPPHIRE HD 2900 XT çekirdek saat hızları %15’in üzerinde bir oranda artırılabiliyor ve bellek hızları da standart olan 1650 MHz’nin üstüne rahatça çıkıyor.

SAPPHIRE, HD2900 XT standart sürümlerini şu anda piyasaya sunmakta ve ailenin diğer üyelerini de önümüzdeki haftalarda duyurması bekleniyor.
Ülkemizde ise Sapphire HD 2900 XT serisi 479$ + KDV fiyatla satışa sunuldu. Ürünler Cuma günü stoklarda olacak ve Pazartesi günü satışa başlanacak. Exa.com.tr ve Hepsiburada.com Pazartesi için ön sipariş toplamaya çoktan başlamışlar


ATI’nin yeni yongasına sahip ekran kartını duyuran bir diğer firma ise Asus’tu. Yine grafik yongası bakımından farklılık olmasa da pazardaki rakiplerinden farklı bir konuma gelmek için Asus kendine özgü bazı özellikleri ekran kartına eklemiş.

Yeni ASUS EAH2900XT serisi sadece ASUS’a özgü bir çözüm olan özel Splendid™ Görüntü Geliştirme Teknolojisine sahip. Splendid™ ile görüntüler gerçek renklerinde ve parlaklıklarında izlenebiliyor. Splendid™ aynı zamanda AMD'nin Avivo™ HD teknolojisi ile birlikte keskin görüntüler elde etmenizi sağlıyor. Yine ASUS’a özgü bir teknoloji olan Gamer OSD ile oyun esnasında hızaşırtma ve sohbet seçenekleri düzenlenebiliyor. Böylece kullanıcılar ihtiyaçları olduğu anda performans yükseltmesi yapabiliyorlar.

Paket içeriği açısından bir farklılık da Asus’un EAH 2900XT/G/HTVDI/512M (Aradaki G harfi büyük ihtimalle Game’in kısaltması) modeliyle birbirinden güzel dört oyunu kullanıcılara sunması: S.T.A.L.K.E.R: Shadows of Chernobyl ve Half Life 2: Episode Two, Team Fortress 2 ve Portal oyunlarından oluşan The Black Box oyun suiti.



alıntı dır  http://www.thgtr.com/technews/index.html#1239


Son Düzenleme: kuruwa ~ 15 Mayıs 2007 16:57