FIRMWARE UPDATE -- NEC

tsavaci
11-07-2007, 23:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

fujitsu amilopro V2045te bulunan Nec 6650a dvd yazıcımın yavaş çalışması bazı dvdleri okumaması nedeni ile firmware update yaptım. Liggy's and Dee's http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/NEC-ND-6650A/ve michaeldeboer http://www.micheldeboer.nl/firmware/6650.html sitelerinde bulunan açıklamalar doğrultusunda en güncel firmware updatei yükledim. Gayet güzel çalışmaya başladı fakat dvd yazmak ve önceden yazdığım dvdleri yüklemek istediğimde bu işlemleri yapmadığını ve bir dvd taktığımda ise dvd-rw sürücü yazan yerde cd sürücü yazmaya başladı. Fakat kopya olmayan dvdleri okutabiliyorum.
By sorunun çözümünü de bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 11 Temmuz 2007 23:32
BOOMFUNKMCS
12-07-2007, 00:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

önceki sürücüye dön seçeneğiyle bir önceki haline getirebilirsin

tsavaci
12-07-2007, 12:44   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj

önceki sürücüye dön seçeneğini zaten ilk başta yaptım. güncellemeden önce kaydetmiştim ve tekrar geri getirdim. fakat sonuç değişmedi. kopya dvdleri okumuyor kopya cdleri okumuyor. ama mesela chipin dağıttığı dvdleri okuyor. vcvleri okuyor. yazılabilir yada tekrar yazılabilir cd yada dvdleri okumamaya başladı. servise göndermek istemiyorum çünkü 2 aydan aşağı geri vermeyeceklerini biliyorum.

BOOMFUNKMCS
12-07-2007, 19:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

bende de NEC 4571A var.önceden kopyaladığım dvd arşivlerimi formattan sonra tekrar kullanmak istedim ama dvd medialarımı okumadı.daha sonra format atıığımdan  firmware update yapayım bari dedim,nafile.bir başka arkadaşıma verdim ve kendi laptop unda okutup dvd içeriğini görebilmiş.o zaman marka takıntısı olacağını düşünüp :) 3 farklı marka ve modelde dvd media ya arşiv dvd içeriğini kopyalamasını istedim.yine de okumadı! arşivimi bir başka dvd rm/rw de okutabildiğimden daha da kasıntıya girmek istemedim.sanırım 2. bir dvd RM/RW alacağım ama farklı bir marka ve modelde :)

tsavaci
13-07-2007, 00:58   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj

Alman amilo-pro forumunda tdk medyaların okunabildiğini ve yazılabildğini söylüyor ama anlamadığım önceden düzgün çalışan firmware'i yüklediğimde sorun neden hala aynı kalıyor??

http://forum.rpc1.org/portal.php adresinde 103D isimli bir firmware var. onu yükledim ve yazdığım cdleri yavaşta olsa okutabiliyorum. fakat dvdlerdeki sorun hala devam ediyor... Fabrika çıkışı yüklenen firmware dosyasını yüklersem belki sorun düzelir ümidi ile araştırıyorum. nec in sitesinde adam gibi bir firmware bankası oluşturmamışlar.

Son Düzenleme: tsavaci ~ 13 Temmuz 2007 01:02
tsavaci
17-07-2007, 16:18   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj

Bugün bilgisayarımı açtım ve boş bulunup önceden yazdığım bir dvd filmi takıp izlemek istedim sorunsuz izledim. Fakat daha sonra düzeldi herelde diyip dvd yazmak istedim ama olmadı. tekrar 2 dakka önce izlediğim dvd filmi izlemek istedim gene eskisi gibi tanımadı. Bütün bunlar olunca sorunun windows kaynaklı olabileceğini düşünüp şu cd de kurulum gerektirmeyen linux sürümlerinden birini çalıştırdım ve bütün dvdlerimi okudu. windowsu yeniden kurmayı düşünüyorum. Sorunları ve gelişmeleri buradan ileticem. bu arada son firmware hakkaten sürücüye baya hız kazandırmış.

Borga-x
17-07-2007, 16:26   |  #7  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

teşekkürler sorununu çözümünü buraya yazdıgın ıcın