Fıttırmak üzereyim artık...

H@ckerCesur
08-05-2010, 16:20   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

1995 yılından beri bilgisayara ilgili 7 yıldır da meslek icabı bu işin içindeyim. Windows, linux donanım harddisk, müşteriler, format, bakım, veri kurtarma, yanmış anakartlarla o kadar haşır neşir olmuşum ki... Dün akşam o teknik servisten çıkıp ormana piknige gittim. Ne kadar da ihtiyacım varmış buna. Bilgisayarlaşan dünyada bir piyon gibi olmaktan ne kadar da bıkmışım. Son sistem bilgisayarlar bile zevk vermiyor artık bana. Facebook, msn, forum vs.... herşey o kadar sıradanlaştı ki sanırım iyi bir tatile ihtiyacım var.
 Ya da işi gücü bırakıp gideceksin doğa ile içiçe bir ilçeye toprakla uğraşacaksın.

International Affairs
08-05-2010, 16:30   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Bağımlılık yarattı bazı şeyler de bende ama artık girmiyorum iradene hakim oldugun sürece her şeyi başarırsın monoton bir hayat en kötüsü günde 2 saatten fazla pc başında oturulmaz ama ben tam tersini yapardım eskinden şimdi derslerim icabı pc başındayım sadece işin icabı oturucaksın gerisi boş:)

H@ckerCesur
08-05-2010, 16:34   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Ben bağımlı degilim ki. Ben bilgisayarcıyım... O şeylerde tiksinti geldi artık. Gelen müşteriler de eskiden bilgisayar yavaşladı diye gelirlerdi. Şimdilerde ise facebooka girmiyor. msn açılmıyor tarzı şeylerle geliyolar...

Yani bilgisayarlardan tiksinti geldi artık. Sanırım iyi bir psikologa ihtiyacım var. Bu satırları yazarken o kadar isteksiz basıyorum ki tuşlara klavye elimde kalacak diye korkuyorum.

Kapalı Hesap (158417)
08-05-2010, 21:20   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj
Alıntı: H@CKER CESUR  
Ben bağımlı degilim ki. Ben bilgisayarcıyım... O şeylerde tiksinti geldi artık. Gelen müşteriler de eskiden bilgisayar yavaşladı diye gelirlerdi. Şimdilerde ise facebooka girmiyor. msn açılmıyor tarzı şeylerle geliyolar...

Yani bilgisayarlardan tiksinti geldi artık. Sanırım iyi bir psikologa ihtiyacım var. Bu satırları yazarken o kadar isteksiz basıyorum ki tuşlara klavye elimde kalacak diye korkuyorum.

Ben psikoloğum :) Formuma üye olun size ücretsiz muayene edeyim hihij hihij tamam şakaydı :)

Aynen ya "International Affairs" e katılıyorum bencede monoton bir hayat en kötüsü zaten okullar sınavlarla bu aralar öyle bir bütünleştim ki PC ile istesemde bırakamam birde okulda 24 saat bilgisayar dersi  artık gerisini siz düşünün acayip sıkılıp,bunalıyor insan ... yaa ...

Alıntı: International Affairs  
Bağımlılık yarattı bazı şeyler de bende ama artık girmiyorum iradene hakim oldugun sürece her şeyi başarırsın monoton bir hayat en kötüsü günde 2 saatten fazla pc başında oturulmaz ama ben tam tersini yapardım eskinden şimdi derslerim icabı pc başındayım sadece işin icabı oturucaksın gerisi boş:)
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (93825) ~ 08 Mayıs 2010 21:25
dextercan
08-05-2010, 21:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,624 mesaj

Mesleğinmiş dediğine göre sevmek zorundasın diycem mesleğini yoksa niye başladın ki?:)

Kapalı Hesap (149655)
08-05-2010, 22:04   |  #6  
Kapalı Hesap
260 mesaj
Alıntı: yorumsuz_  
Ben psikoloğum :) Formuma üye olun size ücretsiz muayene edeyim hihij hihij tamam şakaydı :)

Aynen ya "International Affairs" e katılıyorum bencede monoton bir hayat en kötüsü zaten okullar sınavlarla bu aralar öyle bir bütünleştim ki PC ile istesemde bırakamam birde okulda 24 saat bilgisayar dersi  artık gerisini siz düşünün acayip sıkılıp,bunalıyor insan ... yaa ...

Kanka alemsin ya :))))))))

world_pc
08-05-2010, 22:19   |  #7  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

" Git kendine bir tatil bul :)" Bizim Bölümde de bi teknik servis var  bir de onun hocası var en agresif hoca o hoca. İnsanın psikolojisini bozuyor.

Kapalı Hesap (130880)
08-05-2010, 22:22   |  #8  
Kapalı Hesap
1,418 mesaj

world pc dedinde aklıma geldi bizmde bi hoca vardı orda bilgisayarcıydı kısaca çatlağın tekiydi :)
O biçim yani B-)

Banned
09-05-2010, 00:04   |  #9  
Banlandı
3 mesaj

benimde ihtiyacım var sanırım..

mcafee23 ayrılmıştır
09-05-2010, 04:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

insan zaman zaman böyle düşünüyor ama yine de mesleğe vefasızlık yapmamak lazım.15 senenin üstüne bir an bile sıkılmadım.Gündüz işyerinde gece burada bilgisayarlarla uğraşıyorum.İnsanlara faydalı olmak çoğu kişinin bilmediğini bilmek.Ayrıca bugüne kadar görmediğini görmek ve öğrenmek güzel şey.
En basitinden format'a 30 lira derken de mali açıdan da meslek size teşekkürlerini sunuyor zaten.Bedava yapılan hizmet ve yardımlar da da (forum gibi) bilmediğin veya unuttuğun konuları araştırma fırsatı buluyorsun.Ya da bildiğin konularda birinin yüzünü güldürüyorsun.Bu da çok güzel birşey

Mesela ben sahada çalışıyorum.Bir müşteriye giderken trafikte müzik bile dinleyemiyorum.Hem araba kullanıp hem de gideceğim yerlerdeki modem şifrelerini,ağ topolojisini,kullanıcı adlarını,ip numaralarını,Kabloların nereden geçtiği,müşterinin işyerime ne kadar borcu olduğuna kadar milyon tane düşünce ile dolaşıyorum İstanbul sokaklarında.Sıkıntı dersen heryerde var.Stres çağımızın hastalığı ama mutlu olmayı da bilmek lazım.Hepsini bir arada yürütemezsen ya trafik kazası yaparsın yolda ya da gittiğin yerde 220 volt çarpar.Herşey insanlar için

Bazı insanları tenzih ederek ve bir kenara koyarak söylüyorum ki;bilgisayar kullanan çok kullanmayı bilen yok,bilgisayarda ezberlediği micro'yu takır takır kullanan biri windows'a çıkınca hesap makinesini bulamıyor.Hal böyle olunca,işsizliğin had safhada olduğu ülkemizde bizim gibi elinde mesleği olan insanların işi hiç bitmez,cebi hiç boş kalmaz.Bir de böyle düşünmek lazım

Arkadaşım bilgisayar programcısı isen bu söylediklerimin hepsini üstüne alınma.O başka birşey bilirim.Ben de başladım.Bana göre değildi değişkenler,fonsiyonlar bıraktım.
Benim kasanın içine tornavida sokmam lazım.(Gerçi yaş da kemale erdi artık bu aralar bi teknik servis müdürlüğüne terfi gelse de,sadece danışmanlık yapsam da hiç fena olmaz hani)

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 09 Mayıs 2010 04:35
theironman
09-05-2010, 08:03   |  #11  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

bu tip durumlarla karşılaşan bir tek sen değilsin tabii; ama kendin çözümünü bulmuşsun zaten; iyi bir tatil kafanı dağıtmaya yardımcı olur nasılsa; sonra gene rutin yaşama devam...

Kapalı Hesap (101323)
09-05-2010, 14:03   |  #12  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

hackercesur abi sende benim gibi  istediğin kiloya düşmek için çabalıyorsun  allah kolaylık versin kişisel sayfana baktım resmin  çok tatlı çıkmış   abi ayıptır sorması kaç kilosun

OSMAN BAĞÇEVAN
09-05-2010, 14:25   |  #13  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bakış açısını değiştirin , mutluda olursun tatile para vermek zorunda kalmazsında :)
hep aynı şeyleri yapan kişi , mutsuzdur..tek sende değil bu , herkes de öle..
O yüzden de hep aynı şeyleri yapma..
Size birisi geldiğinde ''msn ye giremiyorum '' diye , ona hep aynı şeyleri anlatmayın..Farklı şeyler yapın , bilgisayarı anlamasına yardımcı olun..Zaten biraz sohbet etseniz müşteriyle o bile yeter insana..Ama tabi içinizden geldiği gibi konuşacak ,konuşturacaksınız.

Ondan da önemlisi kendinize hükmedin.Anı yaşayın.Küçük şeylerle mutlu olmayı bilin.
Kilo veremiyorsanız kendinize hükmedemediğinizin en basit ve en güzel örneği bu dur.
Hep aynı şeyleri yapmakta anı yaşayamadığınızı gösterir.
Küçük şeylerle mutlu olmak yerine , kafanızda ki tilki sizi başka yere yöneltiyor.Piyon değilsin sen , yeri geldiğinde şah , yeri geldiğinde vezirsin.Vezir ve şah dan aşağısını düşünme.
Sen piyonsan acaba ibretlik insanlar o satranç tahtasının neresinde ?

Facebook ve msn sıradansa eğer , facebook a ve msn ye girme..Chip de yada başka bir sitede gördüğün kaliteli sitelere gir ve yeni öğrenmeye çalış.
Sadece öğrenmekle kalma,öğrendiklerini farklı düşünerek farklı bir program/resim/video yap..
Bilgisayar o kadar geniş ki , illa ki birisinden birini bilmiyorsundur..

Tabi dediğin gibi arada bir kafa dağıt , hoşlandığın birşeyleri yap ama her zama ndeğil.Bir gün kafanı dağıt , bir gün tatile , bir gün gezi , bir gün piknik..

Bir de , insan en çok başka insanı mutlu ettiğinde mutlu olur..Farklı insanlarla tanış..Tabi sen ilk önce mutlu ol  . vs de sonra tanışmaya yönel..Yoksa şimdi gidip tanışmak için birini bulduğunda, tanışamazsan hayatını mahvedersin , içki içmeye falan başlarsın :)

H@ckerCesur
09-05-2010, 16:04   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
Alıntı: liberty city  
hackercesur abi sende benim gibi  istediğin kiloya düşmek için çabalıyorsun  allah kolaylık versin kişisel sayfana baktım resmin  çok tatlı çıkmış   abi ayıptır sorması kaç
140 kilo idim.
102 kiloya düştüm.

Şuan 115 kiloyum. Bu bilgisayar işi beni mahfediyo. Bugün pazar günü ve ben işyerimdeyim. Aslında bilgisayarı ve işimi çok seviyorum. Beni bıktıran insanlar...

Kapalı Hesap (101323)
09-05-2010, 16:15   |  #15  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

bende  şu an  108 107 falan    30 kg yakın kaybettim  134 kilo idim  eskiden

loseface
09-05-2010, 23:18   |  #16  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
Hayatımda her 3 kelimem'den biri ya teknoloji üzerine yada Bilgisayar üzerinedir. Mutlaka hergün nete bağlanmalıyım yoksa ruh sağlığımın bozulmasından endişe duyarım.Netsiz her dk bana can sıkıntısından başka bir şey getirmez normalde.

Ancak şu varki bugün kız arkadaşımla memleketimin en tepesinde çamların arasındaki cafede manzara ve rüzgarın bedenimizi süzerek geçtiği ortamda sabah kahvaltı ettik :)  O kadar güzeldi'ki her ne kadar teknolojiden uzak kaldım desemde yine peşimi bırakmadı .Arkamızdaki masadaki adam cıkardı dizüstünü nete bağlandı ancak o bile benim neti düşünmemde etkili olamadı.

Her ne kadar teknoloji aşığı olsamda herşeye rağmen hiç bir şey karşımdakinden daha önemli olamaz o an için Aşık oldu
Paha biçilemez bir şey  :)

Abi niye böle ortalıkta yazıyosun yav :) Olan var olmayan var olamayan(ben) var İnşallah beraber ölür diğer taraftada beraber yaşarsınız :)Birde ben bi tane kendime bulurum seninki gibi ilişkiyi görmedim valla :)

eyup_0044
09-05-2010, 23:24   |  #17  
Yıllanmış Üye
277 mesaj

bol bol bisiklete bin, işe bisikletle git gel, insana son sistem bilgisayarlar zevk vermez, eski bilgisayarları elden çıkartılan işe yaramayanları topla, karnehediyesi olarak, bir bilgisayar alamayacak kadar parası olmayan çocuklara hediye et, işte bu insana zevk verir, eğer çevremde böyle insanlar yoksa çevreni gözden geçir.

loseface
10-05-2010, 16:35   |  #18  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Ya abi sevdiklerimizle zaman geçiremiyorsak ya sevdiklerimiz bizi sevmiyorsa ? :S

loseface
10-05-2010, 16:37   |  #19  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Ya abi sevdiklerimizle zaman geçiremiyorsak ya sevdiklerimiz bizi sevmiyorsa ? :S

loseface
10-05-2010, 20:39   |  #20  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

iyi olur abi,gençler nasihattan hoşlanmazmış diyolar ama ben hoşlanıyorum :)