Lütfen yanıltıcı bilgi vermeyelim.
Boost veya ready boost vb programlar sayesinde Flash bellekler RAM olarak kullanılmaz. hatta Flash bellekler hiçbir şekilde RAM olarak kullanılamazlar.
Boost programlarının yaptıkları tekşey. Flash disklerin ek cache hafızaları olduğundan, bu tür hafızalar normal hafızalardan daha hızlı çalışırlar ve sabit diskinizdeki verilere daha hızlı erişim sağlarlar.
BOOST yazılımı veya Readyboost özelliğini bir flash disk takarak aktif ettiğinizde. en çok kullandığınız programlar önbelleğe yani flash diske alınır. ve bu sayede Aynı programlardan birisini tekrar açmaya çalıştığınızda (örneğin World, Excell, Photoshop, Vb. OYun vs. yazılımlara disk üzerindeki erişim süresi flash disk sayesinde kısaldığından daha kısa sürede çalışabilir. Kaliteli bir USb bellek ilede işletim sisteminin açılış süresindede ciddi farklar yaratılabilir.
yani özetle söylemek istediğim. Readyboost özelliği flash diski Direk olarak RAM olarak kullanmak değilde. Sadece Diskteki verilere Erişim süresini kısaltan bir teknolojidir.
fatih çim öncelikle hoş geldin uzun zamandır görünmüyordun

sanırım mesajları tam olarak okumadan acele bir cevap yazmışsın ben cevabımda
readyboost olarak kullanabilirsiniz fakat ram gibi olmaz ram iniz az ise performansa bir katkısı olur tabi ama dediğim gibi ram takmanız kdar değil
demişim zaten roadruner da benim cevabımın devamı olarak xp de bunun uygulanması için program önermiş.Readyboost un ne olduğunu tabii ki biliyorum ama her mesaja makale yazamam verdiğim cevap soru soranın bilgi seviyesine paraleldir. zaten verdiğim cevapta da ekşi sözlüğe bağlantı vermişim ve orada senin anlattıklrından da fazlası yazıyor zaten merak ederse soruyu soran yeterince bilgi sahibi olur ve hatta üşenmez google a readyboost ndir diye yazarsa daha da fazla blgi sahibi olur.Burada kritik cevap bu özelliğin adının readyboost olduğunu kullanıcıya belirtmek.Bunu öğrendik ten sonra zaten soruyu soran artık gerisini getirir diye düşünüyorum.
uzun lafın kısası burada flash belleğin ram olarak kullanılabileceğini söyleyen tek kişi soruyu soran
yani kimsenin kimseyi yanılttığı yok fakat birinin birilerini kırması var maalesef