Kingston 2.0
4 gbyt lık flash belleğim var 4 gbytlık alana sahip olmasına rağmen şu an sadece 2 gbytlık alanı kullanabiliyorum sağ tıklayıp özellikler seceneğinde sadece 2gbtlık alan gozukuyor.
Bilgisayarım-yönet-disk yönetimi seçeneğinden flash belleği 4gbt olarak goruyor fakat 2 gbtlık alan ayrılmamış alan olarak gozukyor siyah renkte bildiğim kadarıyla bi çözümü var ama sağlam fikirleri olan varsa paylaşırsa sevinirim..
Şimdiden Teşekkürler....
Flash bellek ayrılmamış Alan sorunu
Flaş diskinizi yeniden biçimlendirin.
Kingston 2.0
4 gbyt lık flash belleğim var 4 gbytlık alana sahip olmasına rağmen şu an sadece 2 gbytlık alanı kullanabiliyorum sağ tıklayıp özellikler seceneğinde sadece 2gbtlık alan gozukuyor.
Bilgisayarım-yönet-disk yönetimi seçeneğinden flash belleği 4gbt olarak goruyor fakat 2 gbtlık alan ayrılmamış alan olarak gozukyor siyah renkte bildiğim kadarıyla bi çözümü var ama sağlam fikirleri olan varsa paylaşırsa sevinirim..
Şimdiden Teşekkürler....
biri öneride bulunsun Lütfen!!!
benim size önerim öncelikle qizli dosya warmı ona bakmanız..bir antivirüs taramasından da qecirseniz fena olmaz..eqer ici bombossa icine 2 gb deqernden fazla bi dosya atın..eqerki almazsa baska bir bilqisayarda da denemenizi tawsiye ederim..hic biri olmassa qarantisi warsa qeri iyade etmeniz en mantıklısı olucaktır..
benim size önerim öncelikle qizli dosya warmı ona bakmanız..bir antivirüs taramasından da qecirseniz fena olmaz..eqer ici bombossa icine 2 gb deqernden fazla bi dosya atın..eqerki almazsa baska bir bilqisayarda da denemenizi tawsiye ederim..hic biri olmassa qarantisi warsa qeri iyade etmeniz en mantıklısı olucaktır..
yaw olmuyor farklı bir yöntemi olsa gerek disk seçeneklerinde 2gbyt lık alan ayrılmamış olarak gozukuyor yani kullanamıyorum
Flaş diskinizi NTFS dosya biçimi olarak yeniden biçimlendirmeyi deneyin.
flash diskin garantisi var mı varsa garantiye yollabilirsin. Ayrıca flash diski usb portlarından güvenle kaldır yaparak kaldırılmadığı zamanlar bu şekilde hafıza kaybı normaldır. bide şu üslubunu degiştir bence herkes sana mecbur cevap vericek gibi soru tarzında soru sorma bence rica ederek sorarsan dahi olur tşkler.
flash diskin garantisi var mı varsa garantiye yollabilirsin. Ayrıca flash diski usb portlarından güvenle kaldır yaparak kaldırılmadığı zamanlar bu şekilde hafıza kaybı normaldır. bide şu üslubunu degiştir bence herkes sana mecbur cevap vericek gibi soru tarzında soru sorma bence rica ederek sorarsan dahi olur tşkler.
Usb belleklerin özellikler kısmında pc ile direk bağlantı koparma seçeneği gibi birşey var ben onu aktif yapmıştım yani donanım kaldır yapmama gerek yok direk çıkardığım zamanda bi problem yaratmıyor.
Her neyse anladığım kadarıyla çözümü yok gibi cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Üstünden epey zaman geçse de birilerinin faydalanabilmesi umuduyla paylaşıyorum;
"HP USB Disk Storage Format Tool"
bu program ile format atıldığında sorun çözülüyor, ilk günkü gibi oluyor. :)
Biraz uzun sürüyor işlem ve sağ tuş yapıp yönetici olarak çalıştırmanı istiyor daha sonra zaten takılı bellek varsa yazıyor orada ve biçimlendirmeye benziyor çok kolay, bir tuş sonra keyfine bak... Nasıl rahatlattı beni de anlatamam. Ben bir işletim sistemi kurmuştum sonra biçimlendirdiğimde baktım 2gb iken geriye 250mb kalmış! Aynı resimdeki olay bu program sonrasında çözüldü. ;)
Umarım sizin de işinizi görür. Buyurun bu sorunu yaşayanlara(ben Google ile aratırken geldim açılmış bu konuya; hiç değilse sonuçlanmamış ölü bir konu olarak kalmasın) bir de link;
http://download.chip.eu/tr/USB-D ... at-Tool_176942.html
biçimlendirince sadece kullanılan alan biçimlendirilir.Diğer alanı yine kullanamazsınız.(siz c'yi silince d ile birleşiyor mu tabii ki hayır)
disk yönetiminde kullanılabilen alana sağ tıklayıp diski genişlet demeniz yeterli olurdu.Sonra biçimlendirir misiniz yoksa öyle mi kullanırsınız size kalmış.
Arkadaşım sağ tuş yapmayı akıl edebildik, diski genişlet yapmayı düşündük ilk denediğimiz şey o fakat kararan düşlerimiz gibi solmuştu o seçenek kapalıydı. :) O yüzden o kadar basit değil işte. Biçimlendirme olayı da tabi ki dediğin gibi bir olay o da kurtarmıyordu. Şu format programı halletti ama. :)
Kingston Flash Bellek'lerin ömür boyu garantisi var garantiye gönder
Kingston 2.0Dostum Şu Programı indirip formatlarsan sorunun çözülür.
Şimdiden Teşekkürler....
selamlar öncelikle konunun üzerinden çok geçmiş ama bende aynı sıkıntıdan muzdariptim ama çözdüm olay aynı ayrılmamış alan gözüküyor .
LUTEN YAZININ TAMAMINI OKUDUKTAN SONRA ADIM ADIM UYGULAYIN!!!!
Çözüm: komut istemine giriyoruz. oraya DISKPART yazıyoruz .
İşlem gerçekleşince komut isteminde c: vsss. > yerine DISKPART> yazıyor işlem tamam dıskparta girdiniz sonra LIST DISK yazıyoruz ve nekadar sistem üzerinde dısk varsa listeleniyor. siz sıkıntılı hdd veya flash belleğinizi boyutlarından ayırt ediyorsunuz. listede adları DISK 0 , DISK1 , .... DISK& Gibi gözükür karşılığındada boyutu yazar . SELECT DISK 6 yazıyorsunuz burdaki 6 benim arızalı diskim sizinki kaçsa onu yazıyorsunuz. enter ladığınızda ; Dısk 6 şimdi secili mesajı verecektir. sonra CLEAN yazıp enter lıyoruz DİKKAT Bu işlem ne var ne yok içindeki bilgi dıskın yapılandırma bilgisi hepsini siler önemliyse backup alın .. nese size bu işlemden sonra DISKPART dıskinizi başarıyla temizledi dicek.
Sonra CREATE PARTITION PRIMARY yazıp enterlıyoz.. oda bize DISKPART belirtilen birimi oluşturmada başarılı oldu. diyor son işlem bilgisayarıma girip üzerinde uraştığımız diskimize sağ tılayıp biçimlendir diyoruz o vakit görüyoruzki en tepede kapasite orjinal GB ı yazıyor ve ayarlar FAT32 ,ayırma boyutu 4096, hızlı biçimlendir. ve başlat diyoruz biçimlendirme başarılı olduktan sonra işlem tamam. geçmiş olsun...
dısk part komuttu önemli bi komut oynamaya kurcalamaya gelmez tüm sistemi verileri bi anda uçurbilirsiniz ammman dikkat deyim yukarıda anlattığım select dısk konumunu dıkkatlı yapın doğru diski seçin... hade koolay gele..
Çok teşekkür ederim.Bütün sitelerde program önerisi var fakat bu şekilde gayet kolay halledebildim.
Allah razı olsun....
aynı sorun bende de var bi arkadaşımla görüştüm anlattım.ben pc ye format atarken bölünmüş alan yapmışım anlamadan tekrar win 7 kurulum cd den bölünmüş alanı kaldırmalısın dedi deniyecem başarılı olur sa yazarım
merhabaler aynı sorun bendede oldu aşağıdaki program flash disk'i komple formatlıyor işinizi görür.
hp usb disk storage format tool
her ne kadar konu eski olsa da ben genede yazayım.yalnız kimse de bunu söylememiş.konu pctekno.net den alıntıdır.
Bazı sorunlardan dolayı normalde örneğin 16gb 'lık bir flash belleğinizin boyutu Windows 'da 2gb gözükebilir. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda aşağıdaki adımları uygulayarak çözüme ulaşabilirsiniz:
Başlat > Çalıştır (Windows XP 'de) yada Başlat 'a tıklayıp cmd yazıp enter 'a basın (Windows 7 'de)
Açılan komut yazma ekranında DISKPART yazın.
LIST DISK yazın ve karşınızda bilgisayarınızda bulunan diskler gelecektir.Örneğin : DISK 0, DISK 1, DISK 2 v.b.
Benim sorunlu diskim 2 idi, onun için ben komut satırına SELECT DISK 2 yazdım, sizinki kaç numaraysa ona göre işlem yapın.
CLEAN yazın, bu komut diskte ne var ne yok hepsini siler, onun için yedek almak istediğiniz birşey varsa bu komutu yazmadan önce yedeğinizi alın.
CREATE PARTITION PRIMARY komutunu çalıştırıyoruz, işlem başarılı olduktan sonra Bilgisayarım 'a giriyoruz, flash diskiminizin üzerine sağ tıklayarak biçimlendir diyoruz.