Arkadaşlar pc'yi formatlamadan önce flash belleği fat32 yaptım.Pc formatlandıktan sonra flash belleği takınca ses geliyor ama bilgisayarım'da görünmüyor.Bilgisayarım>Yönet>Disk Yönetimin'den buldum ama oradanda biçimlendiremiyorum.Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ?
Flash Bellek görmüyor
Yardımcı olabilecek birisi yok mu ?
Yıl olmuş halen fat 32 kullanıyorsunuz şaka mı yaptınız bilmiyorum, dosya biçimini NTFS yapıp biçimlendirin.
flash diski görmemesinin nedeni flash diske atanan harfin (G-H-J) başka bir sürücü tarafından kullanılmasından kaynaklanıyor olabilir..disk yönetiminden flash diskin harfini değiştirmeyi deneyebilirsin. eğer flash'ın harfi değişmiyorsa çakışma ihtimali olabilecek diğer sürücü harflerini değiştirmeyi dene...takılı bir kart okuyucu yada ikinci bir hard disk falan varsa çakışma ihtimali yüksektir..sonucu yazarsan seviniriz...kolay gelsin.
flash diski görmemesinin nedeni flash diske atanan harfin (G-H-J) başka bir sürücü tarafından kullanılmasından kaynaklanıyor olabilir..disk yönetiminden flash diskin harfini değiştirmeyi deneyebilirsin. eğer flash'ın harfi değişmiyorsa çakışma ihtimali olabilecek diğer sürücü harflerini değiştirmeyi dene...takılı bir kart okuyucu yada ikinci bir hard disk falan varsa çakışma ihtimali yüksektir..sonucu yazarsan seviniriz...kolay gelsin.İlgin için teşekkür ederim kardeşim.Ben Bilgisayarım Yönetten flash'ı görüyorum ama sağ tık yapıp harf atamak yada biçimlendirmek istediğimde "Sistem Belirtilen dosyayı bulamıyor" diyor.
tamam zaten bu durum için eğer flash'ın harfini değiştiremezsen çakışma ihtimali olan diğer sürücünün harfini değiştir diye yazmıştım...yani diğerlerinin harfini değiştirip tekrar dene...
Herkese teşekkür ederim sonunda hallettim Allah razı olsun :)
arkadaşım kendine mi müslümansın? hallettiysen nasıl hallettiğini de yaz bari.
ontrack easy recovery diye bir program var. usb belleği taktıktan sonra disk tools menüsünün altında wipe disk seçeneğine giriyorsunuz hallediyor. flash'ı çıkarıp yeniden takınca bilgisayar flash belleği görecektir ve biçimlendirmenizi isteyecektir.