sorunum şu.geçenlerde arkadaşdan 8 gb flash disk aldım.üzerinde marka falan yazmıyor.FLASH diski aldığımda içinde bir kaç dosya vardı.bu dosyaları ne almama ne flasha yeni bir veri yazmama nede biçimlendirmeme izin veriyordu.belkide virüs vardı ama kendi bilgisayarım garantide olduğu için o işlerle uğraşamadım direk ms-dos dan format G: diyerek formatlamaya çalıştım.sonra tam hatırlamıyorum bişeler yazdı.flash diskin için silindi gine bişe yazmama izin vermedi.tekrar normal biçimlendiriyim dedim sağ tık biçimlendir yapıyorum %100 olunca tamamlanamadı diyor.Ayrıca dosya sistemini RAW olarak görüyor.şimdi aşağıda tüm denediğimiz yöntemleri yazayım.
*sağ tık biçimlendir olmuyor
*ms-dostan format G: olmuyor disk yerleştirin enter e basın diyor yada /FS anahtarını kullanın diyor./FS ne demek biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim.sanırım dosya sistemi değiştirme gibi bişe.
* bilgisayarım sağ tık yönet den disk yönetiminden biçimlendir diyorum olmuyor.
*gine aynı yerden sürücü harfi ve yolu değiştir diyorum değiştiriyorum gine olmuyor.
*gine aynı yerde sağlam gözüküyor ama içine girmiyor
*disk birleştirme çalışmıyor
*ms-dos tan fdisk G: yazıyoruz gine olmuyor.
*xp cd si ile format atmaya çalışıyorum.yanlış hatırlamıyorsam bu birimde çalışamaz diyor.ne siliyor ne biçimlendiriyor ne üzerine windows kuruyor.
*Dosya sistemini RAW olarak görüyor.dosya sistemi değiştirmeyi deniycem fakat tam kodunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
FLASH DİSKİN garantisi yok malesef orayada yollayamıyoruz
yardım ederseniz sevinirim