Flash Disk Biçimlendiremiyorum.

qwerty52
07-03-2012, 15:11   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşlar bügün başıma gelen bir olaydan dolayı neredeyse kafayı yiyeceğim.durum şöyledir. sabah vakti 8 gb lık flash belleğe oyun atarken dosya sisteminin fat32 olduğunu gördüm ve bunu ntfs ye çevirecektim. yanlıslıkla exfat'a tıkladım ve biçimlendirdim. biçimlendirme gayet başarılı oldu. sonra bende atacağım oyun pes 2012 yi flash belleğe gönderdim.hiç yükleniyor süresi göstermeden flash belleğin içine attı. bir sorun olduğunu  düşünüp deamon tools a monte ettim. program dosyayı okudu ama açmadı. problem olduğunu anladım. biçimlendirmeye çalıştım ama "Disk Yazma Korumalı" diye hata verdi. oyunu sileyim dedim yine aynı hata içine birşeyler atayım dedim yine aynı hata. tarama yapayım dedim yine aynı hata. öğlenden sonra ise flash belleği yardımcı prgramlarla biçimlendirmeyi denedim ama olmadı kullanığım programlardan hatırladıklarım ;

Hp nin flash format programı;
Flash free
jetflash online recovery

bunun yanında bir kaç program daha var denedğim ama yine aynı. her neyse regeditten kayıt ayarlarıyla oynanayım dedim. internette bir kaç parça bir şey buldum onlarla denedm ama sonuç yine aynı.

sonra dos ekranında biçimlendirme denedim yine aynı Disk yazma korumalı diyor.

bilgisayarda virus olduğunu düşündüğüm için Security essantial ile tarattım ama bir şey çıkmadı. sonra combo fix denedim yine olmadı. usb port değiştirdim. bilgisayarı yeniden başlattım herşeyi yeniden denedim ama olmadı..

en sonunda partition wizard programını kurdum.burada flash belleği biçimlendirdim ama işlemler başarılı uygulandı diyor ama hala flash belleğin durumu aynı. değişen birşey yok son olarak bu programda hata taraması yaptım.sonuç olarak o ekranda bir tane kutucuk hatasız cıktı diğer geri kalan üçbin küsür yer hatalı cıktı.

şimdi.Benim ne yapmam gerekiyor D:D :D

mustafa2116
07-03-2012, 22:46   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

Biçimlendirme doru bitiyse exFat(DVD-CD biçiçi) normal olarak çalışacaktır. Ancak anladığım kadarıyla Sizin olayınız Açık işlem hatası sonuçu oluşan dosya  sistem kaybı.
Explorer kopyalama işlemini disk sistemi olarak görünen USB üzerine yapmaktadır. Bu nedenle kopyala arka plandan devam edecektir.Bir tür İmaj diski yazdırıyorsunuz. Ancak siz dosyanın kopyalanması bitti sanıp program ile ulaşmaya çalışmışsınız.Biçimlendirme yaparken flash diski uygulamanın kullanımından kaldırdınızmı bilmiyorum. Biçimlendimenin başarısız olamasının nedeni Uygulamanın (explorer-deamon tools yada diğerleri) flash belleği kullanmaya devam etmesinden kaynaklanabilir.

Kullanım devam ederken diski çıkartıysanız bu kezde disk veri kayına uğrayıp hafıza şoklanmış olabilir ve böylelikle disk belleği nötür(yazılamaz) hale gelmiş olabilir. Bu durumda biçimlendirme başlar  biter yada bitmez. Çünkü  veri yazım alanı nötür olduğundan (silinemez CD leri düşünün) veri işleme alınır ama nötür alanları çalışır hale gelmez.

USB belleği başka bir bilgisyarda deneyin çalışıyorsa( ki sanmıyorum) orda bçimlendirin. Fat32 yada ntfs olamsı pek fark etmiyor. Hatta fat32 ile bir adım daha öndesiniz diyebilirim( media oynatıcılar fat32 dosya sisteminde çalışmaktalar çok azı ntfs tanımakta. Mendia oynatıcılara örnek olarak usb okuyan TV ler. usb okuyan radiolar....)
Not:
NTFS daha hızlı olamakla birlikte sistem boyutu büyük olduğundan ve bit değerleri belli bir sınırla kısıtlandırılmış olduğundan Alt sınırı  vardır bu nedenle aygıtların hepsine yerleştirilmiyor.

qwerty52
08-03-2012, 15:05   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Baska bilgisarda da denemiştim zaten ama konuya yazmayı unutmuşum. O zaman flash bellekten umudu keseyim mi? Acaba garantiye göndersem kabul eder mi?

mustafa2116
08-03-2012, 15:09   |  #4  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

sanmıyorum...