Merhaba arkadaşlar,
Bilinmeyen bir nedenden dolayı flash diskim kendi kendine yazma koruması koyuyor.NOD32 ile tarattım copy.exe ve host.exe virüslerini buldu ama yazma koruması olduğu için virüsü silemiyorum.
Ne yapmalıyım?
Merhaba arkadaşlar,
Bilinmeyen bir nedenden dolayı flash diskim kendi kendine yazma koruması koyuyor.NOD32 ile tarattım copy.exe ve host.exe virüslerini buldu ama yazma koruması olduğu için virüsü silemiyorum.
Ne yapmalıyım?
kaspersky veya norton gıbı kuvvetlı bır AV taramasından geçirmeni öneririm. Eger ıcındekı bılgıler onemlı değilse bas formatı olsun bıtsın
Ama diski biçimlendirdiğim zamanda "Disk yazma korumalı". diyor.
Güvenli kipte yapsam olurmu acaba?
sağlam bır Antıvırusten geçirdinmi? geçirdiysen bırde guvenlı kıpte dene ama aynı hayatı verır sanırım. Bence kendı sıstemını de adam gıbı tara o vırus senın sıstemıne de bukalmıştır.
Sistemimi Kaspersky ile tarattım.Sistemde Virüs bulamadı. Sadece flash diskte buldu. Sil dedim yazma koruma hatası verdi.
killbox ile silmeyi denermisin. http://killbox.net/
başka bir sıstemde format atmayı denedınmı? özelliklerden paylaşıma git orda flash diskini paylaşıma aç bırde boyle dene.. Bakalım ne olacak.Ondan sonra format atmayı dene.
bu arada hangi flash belleği kullanıyorsun. Marka model söylermısın acaba yazdırmayı engellemek ıcın bır centıgı varda senmı bılmıyorsun
TecMOS marka.
Centigi yazmaya açık ayarlı.
Başka bir sistemde de denedim,olmadı.
O zaman belleğin bozulmuş. Eger garantısı varsa götür ve yenısını versınler sana. Bırcok forumda senın gıbı sorunları olanlarda da centıklerının açık oldugunu aama hala yazmaya karşı koruması oldugu hakkında sorunlar var ve genel dusunce teknık servıse gıderek yenısı ıle değiştirlmesi yönünde yorum yazmış. Bende bu şekilde düşünüyorum..
Teknik servise vereceğim..
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım.
Bir de ben öneride bulunuyum.
flash diskini tak pc ye
bilgisayarıma sağ tıkla yönet e tıkla ordan disk yönetimine tıkla orda 'disk 1' diye alt kısımda flash belleğini göreceksin.
oradan biçimlendirmeyi dene fat ve fat32 diye seçenekler var onlarla oyna bi