arkadaşlar bu yakınlarda bir flash bellek yada harici hard disk alacağım sizce hangisini alayım hangisi daha uygun ve ucuz alacağım kapasite yüksek olacak 16 gblik flash bellek düşünüyodum fakat yaklaşık 50 lira fazla verirsem 120 gblik harici bir hard disk alabilir mişim harici har disk nasl kullanılır readyboost var mıdır?bitlocker var mıdır?alacaksam 3-4 yıl kullanmam lazım daha yeni alınan 8 gblik flash bellekler yetersiz gelmeye başladı ben böyle bir sorun yaşamak istemiyorum önerilerinizi bekliyorum
flash disk mi harici sabit disk mi
Eğer depolamaya yoğun şekilde ihtiyaç duyacaksan harici disk al.
Flash bellek alacaksan readyboost teknolojisini kullanabilirsin.Readyboost için en fazla 4 GB yer ayırabilirsin.Çünkü fazlası desteklenmiyor.
evet readyboost hiçbir işe yaramıyor diyebiliriz. bence harici hdd al hem flashbellekler çok küçük kaybolabiliyor(ben) ayrıca hdd'ler daha hızlı
2.5" likler de tek usb girişi oluyor genelde onlar gayet kullanışlı ama 3.5" alacaksan kasanın yanından ayırmak zor bayağı büyükler.
Birde 1.8" likleri var 160 gb leri vatanda 180tl ,250 gb ler 200 tl civarı diye biliyorum.
alacağın hdd'ye göre kullanım koşulları,hız değişir.taşınabilir hddnin normalinden tek farkı taşınabilir olması.aynı şekilde kullanabilirsin.flash disk alırsan 16gblık alma.onların sorunları armış.yüksek verim alınamıyormuş.bütçeni dikkate alarak araştır.hddnin cache belleği yüksek olsun.dönüş hızı en az 5400 olsun ama 7200 olursa daha hızlı olur.