Öncelikle tüm anlatım ve resimler bana aittir ve chip online kullanıcıları için hazırlanmıştır...
Konumuz Flash Disk Virüslerini Bilgisayarımıza Bulaşmadan Yok etmektir... Birçok kullanıcının başbelasıdır bu virüsler... 4 adımda bilgisayarınıza bulaştırmadan virüsü nasıl temizleyeceğinizi anlatacam.
-------------------------------------
Adım 1: Flash diski takmadan önce yapıyoruz. Önce belgelerime ya da bilgisayarıma ya da denetim masasına gir (farketmez) Araçlar menüsünden klasör seçeneklerine gel.
Daha sonra görünüm sekmesine tıkla ve ayarları resimdeki kırmızı yerler gibi yap.
--------------------------------------
Adım 2: Flash diski takıyoruz ve Gelen oto ekranına iptal diyoruz... Aynı resimdeki gibi...
Adım 3: Bilgisayarıma giriyoz ve flash diskimizi açarken sağ tıklayıp araştır diyerek açıyoruz. Çift tıklamayacağız ya da sağ tıklayıp aç demeyecegiz. ARAŞTIR diyerek açmamız gerekiyor. Resme bakabilirsiniz...
Adım 4: Eğer virüsler varsa resimdekine benzer şeylerdir ve gizli bir şekilde olurlar. Artık bunları seçip shift+del tuş kombinasyonuyla elveda diyebilirsiniz...
Evet arkadaşlar önemli bir hatırlatma yapmadan edemeyeceğim. Burada flash disk virüslerini bilgisayara bulaşmadan silmeyi anlattım. Peki ya Flash diskte virüs olup olmadığını nasıl anlayacaz diyenler için de ayrı bir konum vardı. FLASH DİSKE SİMGE KOYARAK anlarız konuya ulaşmak için buraya tıklayın...
Emeğe Saygı Arkadaşlar