benim laptopumun f1 f2 f3 f4 ... tuşlarının üstünde ses açma kapama şarj göstergesi wireless ayarları gibi işlev gösteren tuşlar var bunları kullanmadan f1 f2 f3 tuşlarını kullanmam için fn tuşuna basmam gerekiyor oynadığım oyunda f1,f2,f3,f4 .. tuşları önemli sürekli fn basıpda f1 f2 ye basmam gerekiyor bunu tersine çevirmenin veya iptal etmenin bir yolu yokmu mesela f8 tuşuna basınca sesi kısma yerine fn+f8 tuşuna bassam da olsa öyle bir şansımız yok mu
fn tuşu
Bunun tersi olmasın. Çünkü normalde Fn tuşları standart olan tuşların haricinde kullanılması içindir. Yani; siz fn tuşuna basmadan f1'e basarsanız yardım alırsınız. fn tuşuyla birlikte basarsanız f1'in değişik bilgisyarlarda olan 2. fonksiyon özelliğini kullanmış olursunuz. Ayrıca fonksiyon tuşlarını kullanabilmeniz için extra keyboard manager gibi programlar yüklenmesi gerekebilir. Eğer böyle bir program yüklü ise bilgisayarınnızda ayarlarını kontrol ediniz, belkide zaten orjinal halini tersine çevirmişsin,zd,r farkında olmadan.
böyle bir program yüklü değil bilgisayarımda aldığımdan beri böyle ne yapmalıyım ki
format la düzelebilir tabı format en son çare
normalde zaten F1 F2... çalışır FN ile bazınca wireless ses açma kapama tuşları çalışır.
Ama sizin bilgisayarda tam tersi olduğunu söylüyorsun enteresan
Evet.Enteresan.Mesela sanırsam 2 ve 3 tuşları aynı zamanda ses açma kapama tuşlarıdr(lap top kullanan birisi değilim).Normalde yazı yazarken 2'ye ve 3'e basınca normal olarak 2 ve 3 rakamlarını girer.Eğer FN tuşuna basarsanız ses açıp kapamaya yarar. Eğer garantiniz varsa garantiye yollayın.Ya da bir bilgisyar hastanesinin yolunu tutun.
garantisi varda şimdi garantiye yollarsam o oraya o oraya yollar filan 1 ay gelmez o daha kötü ne yapmalıyım ki bunun bir çözümü yok mu ki en iyisi laptop un markası dell dell e bir mesaj yollayım belki bir bilgilendirme mesajıyla geri dönerler
sorunu çözdüm sorun bios daymış biosda key funkcion gibi bişeyler yazıyodu o multimedia daydı sanırım değiştirdim düzelti