arkadaşlar diger bilgisayarım ın windows u çöktü.her zamanda 35 ytl para vermekten sıkıldım nasıl format atılır resimli veya başka şekilde anlatabilecek olan var mı?
formaattt
sanırsam reboot lu xpler oluyo bunla yapacan fazla bişey yok cd takıosun bilgisayar başlayınca cdden yüklemek için bi tuşa basın diyo sonrasının takip et oku okadar zor bi yanı yok. sonra anakartın filan driverları ve sonra winmp gibi programları yükle keyfine bak..
bilgisayarı formatlayıp windowsu kurmak mesele değil de. genelde kurduktan sonra sürücülerin yüklenmesi sorun oluyor. eğer sürücüleri yükleyebiliyorsan. arkadaşın yazdığı gibi kurulum cd'sinden bilgisayarı aç o zaten sana yolu gösterecektir. bu işi denemeden öğrenemezsin. ilk defasında olmazsa bi daha dene. kurduktan sonra göreceksin. o kadar da zor değilmiş.
zaten driver ları her zaman ben yüklüyorum ama beni BİOS korkutuyo
ya korkmayın ya, erdem arkadasların dedigi gibi yapman yeterli olur. bak formattan once bikac ufak hazırlıkla hersey kolay olur; once yüklenmesi gereken sürücülerin ve programların elinin altında hazır oldugundan emin ol(bu formattan sora isini kolaylastıracagı icin senin icinide rahatlatır;)) sora tak cd'yi ki zaten türkçe'dir büyük ihtimal, ekranda ne diosa yap, detaylı olarak acıklar zaten. biostan falanda korkma hic, elinizi korkak alıstırmayın boza boza ogrenilio bunlar(şahsen ben bildiklerim buyuk cogunlugunu bole ogrendim:)
ok gaza geldim :D yapıyom
mrb arkadaşlar. bilenlere basit sonradan öğrenenlere o ana kadar çektikleri komik ğelsede bilmeyenler ve yeni başlayanlar için çok büyük sorun "format" atmak. öncelik ile herkes bilmeliki asğari bir aylık çalışan makina"nın bios"u ilk hard diski ğörerek başlar. burda yapmamız ğereken öncelikli sistemi "boot" etmek ve başlanğıcı cd rom veya cd rw ( hanğisi kullanılıyor ise ) ğöstermektir... yeni başlayanlar için en büyük sorun bios"tur. bu aşıldığında ise işimiz bitmez sonrasında izlenilicek adımlar önemli ve en önemlisi driverler ve diğer yüklenmesi elzem proğramlar yapılcak ayarlardır.sağlıklı bir sistem huzurlu bir kullanış için paylaşıma devam :)) ... yazılarıma devam ediceğim taleplere ğöre.iyi paylaşımlar... -_ pc teknik master -_
tşk.ler bios dan c yi komple sildim..yükleme devam ediyor..inş.yaparım:D
ayrıca her zaman çökme olayları yaşıyorsan kolayı var. windowsunu, sürücülerini ve pc için çok gerekli yazılımları (winrar (winzip 7-zip olabilir), acrobat reader, antivirüs güvenlik duvarı ad aware vs...) kur; paragon drive backup (geçenlerde chip vermişti paragon hardisk manager 2007 ücretsiz) veya çok methedilen acronis ture image kur. bi boot cd oluştur. al kurduklarının imajını (yalnız yukarıda yazdıklarımı windowsun olduğu birime kur) bir harici diske veya dvdye. çöktüğü zaman tak bootcdyi tanıttır. bi restore yap. olay bitti... o günkü ayarlarıyla windows karşında.
erdem187ok gaza geldim :D yapıyap tabi ya, ben zamanında neler yapmamıstım bole gaza gelip, ne sokmedigim parca kaldı, ne silip yüklemidim program/işletim sistemi vs. hatta suanda bilgisayarın icinde ide güc kablosuna 2metre kablo, onun ucunada bi acma-kapama dugmesi, onada bi 12cm'lik kasa fanı bagladım, sonuc beleş bi vantilator(yatagımın bas ucunda:)ki zaten format, bios falan bi sekilde kurtarılıp onarılması gayet mümkün seyler, bilenler anasının karnından o sekilde cıkmıo ya :D