format atamıyorum acil yardımm

dkn_ogn
04-07-2007, 23:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

windows xp kullanıyorum.ms dos tan format c: yazdım enterladım
hata verdi.birim şu anda kullanılmakta diyor.başka türlü nasıl format atabilirim

müge
04-07-2007, 23:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
193 mesaj

arkadaşım eğer xp kullanıyorsan xp cd si yardımıyla format atmalısın.ama eğer hdd den ikiye ayrılmışsa bilgilerini d sürücüne yedekle ve bence driverları netten indirip d ye atmanda fayda var.çünkü sistemi yeniden kurduktan sonra driverlara ihtiyacın olacak.

bios ayarlarına gir.boot kısmından yanlış hatırlamıyorsam boot device priority kısmından 1st device olarak cd rom aygıtını seç.yani bilgisayarın ilk olarak cd rom aygıtı ile açılmasını sağla.daha sonra f10 ile değişiklikleri kaydet ve çık.cd yi cd rom a koyduktan sonra bilgisayarı başlat. zaten cd seni yönlendirecektir.
ama c sürücüsüne kurman için önce seçili bölümü sil ve daha sonra xp yi c ye kur.

kolay gelsin :)

Son Düzenleme: müge ~ 04 Temmuz 2007 23:46
layolus
04-07-2007, 23:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
151 mesaj

xp çalışırken yapmaya çalışıyorsanız hata verir. çünkü üzerinde programlar çalışıyorken siz o diski silmeye çalışıyorsunuz. zaten format atmak için buna gerek kalmadı. xp cd niz varsa cdyi takın bilgisayarı yeniden başlatarak boot edin. istersenix google da "xp kurulumu" yazarak nasıl kurulduğunu öğrenebilirsiniz.

pcpc
05-07-2007, 12:53   |  #4  
Üye
64 mesaj

merhaba;
bu hatayı almanızın nedeni büyük ihmimalle işletim sisteminizin üzerinden format atmaya çalışmanız.
arkadaşlarında belirttiği gibi;
öncelikle gerekli dosyalarınızın  yedeğini alın
bilgisayarınızdaki donanımların driverlarını internetten indirin veya mydrivers yazılımı ile driverların yedeğini alın.
daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın açılırken bios'a girin (DEL,F2,F10)tuşlarından hangisi ile giriyorsanız.
daha sonra bilgisayarınızı cdromdan açılış yapacak şekilde ayarlayın(advanced features setup gibi bir menüden olabilir)
ve xp cdsi ile formatlama işlemini yapın
kolay gelsin