ps/2 klawye bölümüm yandı.sonra usbli bir klavye aldım pc ye format atmak istiyorum ama pc açılırken usb klavyem çalışmıyor.
bi araştırma yaptım ve biosda usb klavyeyi tanıtmadanolmayacağını öğrendim.ama klavyemi xp açılmadan kullanamadım için biosadagiremiyorum bu konu hakkında bilgisi olan yada yardım edebilecek birisi varsaçok memnun olurum
format atamıyorum ve biosa giremiyorum
format atmak için bios agirmen şart değil işletim sitemini yazmamışsın ama buradanbir fikir sahibi olabilirsin
windows xp kullanıyorum ben öncelikli sorunum biosa girmek ve ordan usb klavyeyi tanıtmak ama bios a giremiyorum?
klavyeyi çıkarttım pc yi kapatı açtım normak acıldı hiç sorun çıkartmadan.
PS/2 yandıysa artık sadece tek çaren usb olucaktır onu da makinan görmezse yeniden başlat düzelicektir.
arkadaşım sorun yeni aldığın usb klavyede de olabilir eğer dediğin gibi takınca kapanıyorsa olma ihtimali var benimde başıma gelmişti değiştirdim sorun çözüldü varsa komşudan falan başka bir klavye ile denemeni tavsiye ederim
Pc açıkken bios a girersin elbette klavyen sağlamsa usb olması önemli değil her türlü girersin klavye den del tuşuna veya F2 tuşuna basarsan girersin genel olarak bu tuşlarla girilir bios a ama tabi anakarta göre değişir.
pc açıken nasıl bios a girebiliyorsunuz bilgilendirirmisiniz benim bildiğim açılırken logo ekranından f2 veya del tuşu ile giriliyor win açıldıktan sonra giriş nasıl yapılıyor