arkadaşlar bilgisayara format atmak istiyorum ve bilgisyarımı windows 98 cdsiyle başlattım. (disket sürücüm yok!)
ama "no valid drivers selected" diye hata veriyor, ve hardiski görmüyor yazdığım komutlar çalışmıyor.
hardiski hiç bi şekilde göremedim.
BIOS a girdim HDD ye IDE yazıyor onu DISABLED yaptım denedim yine olmadı.
benim 2 tane cd rom var win98 olan cd rom u "a:" olarak görüyor diğerini ise yine görmüyor. onları nasıl "e:" gibi isimler verebilirim biosta.
Ayrıca HDD yi nasıl görebilirim acil yardımcı olabilirmisiniz??
format atamıyoruuummmm!
ya bilen birisi yok mu acil lazım!!!
arkadaşlar ne zaman ihtiyacım olsa cevap vermiyorsunuz!!!
yardımcı olayımda yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım. önce konuyu tam anlayalım
1. si hdd niz sata mı ide mi
2. biostan baktınızmı boot menüde hddniz gözüküyormu
3. bilgisayarınızda eski işletim sisteminiz neydi
4. pc yi normal başlattığınızda hdd yi görüp eski işleim sisteminiz açılıyormu
5. pc ye yeni işletim sistemi olarak 98 mi kurmak istiyorsunuz yoksa onu sadece format atmak içinmi kullanmaktasınız
1. HDD SATA ama BIOSTA 3 TANE SEÇENEK VAR "RAID, IDE " gibi orada IDE seçilmiş.
2. EVET GOZUKUYOR
3. VISTAYDI
4. EVET AÇILIYOR
5. SADECE FORMAT ATMAK İÇİN KULLANMAK İSTİYORUM.
win98 cd yardımıyla başlattığım zaman şöyle bir hata mesajı geliyor.
"Device driver not found: OEMCD001
No valid CD-ROM device drivers selected"
diye hata veriyor ve ne cd nin içine girebiliyorum nede HDD içinde gezebiliyorum.
sırasıyla c: d: e: h: ... hepsini denedim geçersiz dizin gibisinden şeyler soluyor.
acaba benim dosya sistemim NTFSC ondan solayı olabilirmi??
Format atamamanızın sebebi vista bootloderin win98 ile hdd ye işlem yapmanıza izin vermemesi
sistemininz açılıyorsa sistemi açın easybcd programını indirip kurun. Bootmbr den uninstalmbr yi seçip okeyleyin. Artık format atabilirsiniz. Ayrıca vista kuracaksanız vista dvd de çok daha kolay şekilde format atıp disklerinizi biçimlendirebilirsiniz. Bunun için disk seçim ekranına kadar gelip istediğiniz diski seçin alt kısımda disk seçenekleri gözükecektir
format atmak icin 98e ne gerek varki. arkadasın dedigi gibi tak vista dvdsini, çeşitli disk işlemlerini ordan yapabiliyorsun zaten. ole 98 gibi dandik ve xp gibi kısıtlıda deil vista'nın boot menüsü, oldukca kullanıslı fonksiyonları var(işletim sistemi onarma, boot yonetimi, disk işlemleri, hata düzeltme vs.) ayrıca windows ortamındaki gibi renkli renkli pencereler ve fare kontrolüde mevcut.