Format atarken dosya bırakma???

nightdark
09-07-2007, 05:54   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
328 mesaj

bilgisayarıma format atacağım ama bazı dosyalarımın kalmasını istiyorum.( resim,müzik,dökuman gibi).bunu nasıl yapabilirim ilk defa format atacağımdan ayrıntılı ve anlaşılması kolay bilgi verirseniz sevinirim.

stern
09-07-2007, 09:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Sisteminde bu dosyaların yedeğini başka bir ortama al D partition'ı gibi veya mümkünse bir DVD veya CD

suskun_85
09-07-2007, 09:10   |  #3  
Yeni Üye
31 mesaj

öncelikle elinde 2 disk olması gerekli. c ve  d  veya d ve e farketez.2 tane sabit disk oluşturman için öncelikle bios a girip bilgisayarın başlangıcını cd rom a vermelisin. daha sonra xp cd sini takmalısın. ön yüklemeyi yaptıktan sonra, bir ekran gelecek. seçenekler olacak.seçili alanalrın hepsini sil sabit diskin birleşecektir. yazı şöyle olur 'yeni(ham) 160 gb 'artık senin kaç gb ise. üzerine tıkla ve yeni alan üzerinde bölüm oluştur. seçenegini tıkla c yi kaç gb istiyorsan yaz.aynı işlemi öbür diskine de yap. bu işlem bittikten sonra c diskini seç. orda 'seçili alana xp yi kur' seçenegine bak ve uygula. ön yüklemeden sonra bilgisayar kapanacaktır. tekrar biosa girip, başlangıcı hardisk e vermelisin. yüklemeye devam edecektir. yükleme bittikten sonra bilgisayarınla gelen cd lerle ses, video, ana kart ögelerini yükle. bilgisayarın hazır olacaktır.

mhmtkrc
09-07-2007, 09:11   |  #4  
Üye
74 mesaj

kardes oncelikle bilgisayarında kactane sürücü var onu bi tespit etmen gerekiyo (bilgisayarıma çift tıklayınca onune gelen ekranda yazar mesela c:(yerelsürücü)yada d:(yerel sürücü)gibi)
harddiskin tek parca halindeyse (ve winxp kullanıyosan) ikiye bolmen küçük bi programla ayırman kolay olacaktır... ayırmaktan kastım dosyalarını saklayabileceğin bi bölüm olusturmaktan bahsediyorum... programın adı partition magic...

ikiye bölmeyi biliyosan sitemizin forumlar kısmında aratırsan bu konu hakkında biçok yazı bulabilirsin...
herneyse
win98 kullanıyosan deltree komutunu kullanman gerekecek ama bu deltree işi ilk defa format atacak bi kullanıcı için zanlımca biraz karışık bi iş... bu konu hakkında tecrubeli bi bilgisayarcı arkadasın varsa ondan yardım alman tavsiyemdir...

ama xp kullanıyosan sürücünü ikiye böldükten sonra xp cdsiyle format atmak cok basit sadece cdyi takıp ön yükleme için bi tusa bastıktan sonra ekranda yazanları takip edersen ve bilgilerinin olmadıgı sürücüyü secip biçimlendir diyerek formatı atabilirsin... sonrada xp cdsi işini görüyo tekrar işletim sistemini biçimlendirmeden sonra yükleyebilirsin devam edip...

umarım acıklayıcı olmuştur :)
kolay gelsin...

nightdark
09-07-2007, 17:49   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
328 mesaj

arkadaşlar çok teşekkür ederim sağolun...

nightdark
09-07-2007, 19:22   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
328 mesaj

o programı indirdim ama benim format atma nedenim bütün dosyaların silinmiş olması daha dogrusu pcnin açamaması.bütün dosya ve programları EXE dosyası olarak görüyor doğal olarakta açamıyorum.bu programıda indirdim pc EXE dosyası olarak algıladı.ondan gene olmadıDeli

nightdark
09-07-2007, 19:31   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
328 mesaj

arkadaşlar program olmadan nasıl bölebilirim çok basit bir şekilde anlatırmısınız çünkü daha önce hiç format atmadım ve sabit disk bölmedim.bu arada xp kullanıyorum...