Merhaba Arkadaşlar Format atmakla ilgili bir sorunum var.İlk olarak arkadaşın pc sine format atmaya çalıştım bilgisayr normal olarak CD den başlattım ve format kısmına geçmeden C diskini biçimlendirdim ve ileri botuna tıklayarak windows yüklemesini sağlamaya çalıştım.birinci kısımda sorun çıkmadı ama ikinci kısımda 10 saniye sonra windows gerekli dosyaları yükleyemiyor diye hata çıktı.Bende cd den kaynaklı olduğunu düşündüm arkadaşa orjinal cd yi getirdim ve tekrar format atmaya çalıştım bugün bu sefer ki sorun bilgisayar cd yi göremiyor ve başlangıç sistemleri onarılıyor diye bir hata çıkıyor sürekli yani cd den başlatamıyorum bir türlü.. gerekli tüm ayarları bios dan yaptım olmadı gitti.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..
Format atma ve CD okunmuyor
merhaba murat5038 bios ayarlarını default ettim ve tekrar dan ayarlarını yaptım yine olmuyor.Acaba biçimlendirme yapmam yanlış mıydı windows.old dosyaları olarak kalmasını sağlamalımıydım ki sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü windows sistem dosyalarını yükleyemiyor noktasına geliyordum sürekli aradan iki gün geçti şimdi cd den okunmuyor görünüyor..
md5 kontrolünü yaptım sorun yok orjinal..ahçıyı enable ettim ve tekrardan yapmaya çalıştım windows dosyaları yüklüyor sonrasında windows başlatma sorunlarını onarıyor diye hata veriyor..usb ile atmaya çalışacam dediğiniz gibi ama bunun bir faydası olabilceğini düşünmüyorum sonuçta ikiside aynı yolda yürümeye benzer..
usb dende atmaya çalıştım olmadı arkadaş.bu sefer ki sorun windows yükle kısmına kadar gelebiliyorum o noktadan sonra sürücü seç bölümüne geliyor gözat da usb yi seçip tamam diyorum ama yüklenecek sürücü bulup tamam deyiniz diye hata veriyor..Kafayı yedim bu pc yüzünden!!
usb dende atmaya çalıştım olmadı arkadaş.bu sefer ki sorun windows yükle kısmına kadar gelebiliyorum o noktadan sonra sürücü seç bölümüne geliyor gözat da usb yi seçip tamam diyorum ama yüklenecek sürücü bulup tamam deyiniz diye hata veriyor..Kafayı yedim bu pc yüzünden!!
orda usb yle işin yok. c yi seçip ileri diyceksin.
orda usb yle işin yok. c yi seçip ileri diyceksin.C yi seçtim öylede yaptım olmuyor ne yazık ki, şimdi sorun şunu göstermeye başladı tekrar dvd den başlattım windows yükle denildikten sonra hangi işletim sistemini yüklemek istiyorsunuz seçeneğinde windows ultimate 64x seçiyorum bana windows uyumluluk hatası veriyor.Önceden yani bu formatla uğraşırken buraya gelemiyordum şimdi belli adımları geçtikten sonra ve işletim sistemini seçtikten sonra bu hatayı görüyorum.
64 desteğin olmayabilir 86 yı dene
olmazsa birde ahcı yı ide yaparak dene.
64 desteğin olmayabilir 86 yı denekardeş tekrar bios ayarlarını default ettim biraz oldu gibi sorun windows dosyaları genişletiliyor yüzde %97 de dosya bozuk yada silinmiş hatası alıyorum cd sorun yok bundan yüzde yüz eminin sıfır cdler.yanımda 3 cd var deniyorum ve 3 cd de ya yüzde sıfır iken aynı hatayı veriyor yada yüzde %97 deyken aynı hatayı veriyor.
olmazsa birde ahcı yı ide yaparak dene.
formatın yarı yolda kalması genelde hd hatalarından olur
hd yi diğer pc ye tak ve chkdsk yap.
formatın yarı yolda kalması genelde hd hatalarından olurKardeş yardımların için teşekkür ederim.Formatı önceden dediğin aslında bios default yaptım olmamıştı tekrar yaptım bugün ve sata ları ahcı yaparak oldu.Sorun bunları önceden ayarlı olduğu halde olmuyordu ama bu sefer olması beni iyice şaşkına çevirdi!!.Yine de çok sağol kardeş
hd yi diğer pc ye tak ve chkdsk yap.