arkadaşlar format atmanın hadd ye zarı varmı? nete baktım kimis zararı yok aksine ömrünü arttırır diyor kimiside ömrünü azaltır diyor hangisi dogru?
format atmadın hard diske zararı
soruda ki cümleni tamamlayayım
YOKTUR
Ömrünü arttırma gibi bir şeyi de yoktur.
Sadece normal şekilde kullanmak ile aynıdır.
Böyle konuları aslında sevmem ZARARI VARDIR diyenler çıkıp konuyu tartışmaya götüreceklerdir.
Hararetli bir topic sizi bekliyor
Çok sık format atmanın zarar verebildiğini duymuştum...
çok sık olmadığı sürece bi zararı yoktur
çok saolun arkadaşlar
Low level formatın da zararı olmaz diyen arkadaş varmı? Formatı sık atacaksan hızlı biçimlendir seçeneği ile at fazla birşey farketmez sonuçta HDD ısı değerini koru soğutman iyi ise sorun yok ama sıcak ortamda kasa içindede soğutma yeterli değilse haliyle aşırı ısınma plakalarıda etkileyeceği için ömürle alakalı sorun olabilir.
Bu konuyu değişik forumlarda defalarca anlatmaktan saçlarımız ağardı. Malesef hala anlatamamışız. Format atmanın hiçbir zararı yoktur. Canın sıkıldıkça format at. Strese iyi gelir.
fazla zararı yok ama her formatta harddisk bir kere çiziliyor.buda harddiskin ömrünü kısaltıyor.
Format atmanın zararı yoktur (ayda bir atarsan) eğer sıkıldım her gün bi format atayım dersen o zaman bir aya kalmaz harddiskkini eline alırsın. harddiske format onun ömrünü uzatmaz ömründen de çalmaz ama bazı durumlarda harddiskte bad sektörler oluşturabilir format sırasında hızlı biçimlendir seçeneğini seçmemeni tavsiye ederim. Hızlı biçimlendir seçeneği harddiskindeki dosyaları yüzeysel kaldırır ama depolanan alanlarda hala dosya artıkları mevcut olur. üzerine kurduğun OS bu dosyalardan etkilene bilir.
fazla zararı yok ama her formatta harddisk bir kere çiziliyor.buda harddiskin ömrünü kısaltıyor.
Harrdisk mi çiziliyor?
Siz onu plak mı zannettiniz?
Doğru ama harddiskin iğnesi var çizer.... :)
Çok işimiz var gerçekten;Türkiye çok geride bu teknoloji konusunda.
Bu cümleyi Avrupa'da kimse kurmaz çünkü
Bir zamanlar harddiskler bant olarak vardı. Plak değil :)))
PRESS PLAY ON
Halen teyp ile backup kasetleri var serverlarda kullanılıyor.Değişik kapasiteleri var.20,50,300 rekor 900 gb ama ben görmedim tabii ki.
Sadece yedekleme ve geri yükleme için kullanılıyorlar.
İçinden istediğin veriyi çıkarıp kopyalaman zor.
Karizma çizilmesinde gerisi önemli değil. Harddisk dediğin üç kuruşluk alet. Çizilirse gider yenisini alırız.
Yine de her ürünün bir ömrü vardır.
Bu tür ürünlerin (HDD gibi) ömürleri life times olarak verilir. Ancak buna etkenler farklıdır.
Format atmak life times tan yer. Sonuçta kullanmak bile life times a etkendir.
Yanlış kullanımlar ve dış etkenler arıza olarak ele alınır.