Arkadaşlar sistemi toplayalı henüz 2 ay oldu ama kafadan 20 nci format atmışımdır windows x64 ü kur yok 32 ye geç yok efendim 32 bit ahcı 64 bit ahcı olmadı geri dön inter matrix gördü görmedi derken 20 nin üzerinde format her formatta komple programları oyunları kur ki oyunlar fifa 06 San andreas prince of purchia (sanırım doğru yazadım) falan filan derken gb büyüklüklerindeki oyunlar dolayısıyla cok sık harddisk birleştirmeside yaptım. Galiba harddiskin sınırlarını fazla zorladım diye düşünmeye başladım çünkü artık yükleme yaparken ciddi bir yavaşlama olduğunu gördüm. Sizce sebeb bundan mıdır.
Format atmak ve sabit diski birleştirmek zararlımı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj
zannetmiyorum ondan olsun format aslinda zararlidir ama zarari cok minicik oldugu icin zararli degil desen bile dogru olabilir... bi harddiske 3000 den fazla format attiktan sonra anca formatin zararlarini gormeye baslaya bilirsin....
ama sana harddiske en cok zarar verecek seyi soylim ki buna hic kimse dikkat cekmez harddiskin simetrik bi sekilde ust tarafa metalik kisim gelecek sekilde kullanmazsan cok ciddi anlamda sorunlar cikariyo hatta bi sure sonra kullanamaz hale bile gelebiliyor... bunun nedenide icindeki manyetik donen alanin bi tarafa dogru egilerek belli bi surtunme saglamasi....
bide kuskusuz elektrik kesilmeleri cok fazla zarar veriyor.