Format atmama engel olan virusu silmek

HPQ-User
28-01-2011, 17:43   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Scorpion sormuş:
Öncelikle oyun kuruklumu için indirmem gereken crack dosyasını indirdikten sonra,virus programımın uyarı vermesine rağmen sabırsızlıkla çalıştırmak istediğim bir oyuna sahip olduğumdan programı açmamın sonucunda,birden ekranın mavi dönemesi ve okuyamadan kapanan ingilizce cümleler görmem sonucu bilgisayarı direk resetlememe sebep olan bir viruse sahibim(virus olduğunu düşünüyorum)Ve asusların özelliklerini bilirsiniz Alt+F9 a basarak format atarsınız,buna bile izin vermeyiyor,işletim sistemi açılsa bile bir süre sonra yine mavi ekran çıktıktan sonra sayfanın alt tarafında işlem yapıldığını belirten numaralar çıkıyor(ne olduğunu bilmediğim) ve bilsayar kendini kapatıyor.Bilgisayara olan şeyi ciddi görüp bilgisayarı aldığım yere götürdüm ve recovery dosyalarının zarar görüş olabileceğini söylediler.Ve servise gönderdim,bu konuda bir çözüm getiremediğimin ezikliği içindeyim.Keşke İstanbula kadar götürmeden kendim hallebilseydim diyorum.Ve bu konuda yinede bilgilenmek istiyorum.Sizce bilgisayarıma ne oldu?Ve ne şekilde çözüm getirebilirdim?Teşekkürler...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Asus i3,1024 MB ekran kartı,3 gb RAM

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; InfoPath.2)

coskunkolik
28-01-2011, 18:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
382 mesaj

Oyun cracklerinde bulunan meşhur AlmanE virüsü ve türevleri, Sality gibi Pc yi allak bullak eden tehlikeli bir virüs yemişsin. Ayrıca MBR virusleride var. Sen kendi kendine kaşınmışsın. Haketmişsin yani. Ama her ne olursa olsun format atılamaz diye bişey yok.  En kötü senaryo MBR virüsü yemiş olsan bile yeniden MBR yi yazıp rahatça format atılır. Bunlar geyik işler.