format atmama rağmen pc yavaş ve resetli

HPQ-User
09-08-2010, 10:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

nuri21 sormuş:
benim sorunum çok çetrefilli :( 2 gün önce bilgisayarım birden ağırlaştı windows'u açarken bile çok yavaşladı sürekli donuyor ve kendi kendine resetliyordu. nod 32 eski sürümüm vardı (3.0) virüs bulaştığını düşündüm tarama yapmak istedim tararken resetliyordu. nod 32 yi kaldırmak istedim kaldırmadı dosya hatalıymış. zorla kaldırma programlarından birini denedim kaldırdım. panda 2011 yükledim aynı sorunu bundada yaptı. windowsu onarmayı denedim xp cd si ile o olayda başarısız. format atayım dedim. xp cd sini taktım xp kur dedim bilgisayar kapanıp açıldı. sistemde burda xp zaten kurulu biçimlendirip tekrar kurun gibi bişeyler çıktı biçimlendir dedim. NTFS olarak biçimlendirip NTSF olarak kurdum format olayı bitti ama sorun devam ediyor acaba format atarken yanlış bişeymi yaptım? format sonrası dolu olan C sürcüsü boşalmıştı. sonra baktım buda olmuyor scandisk yaptım 2 saate yakın sürdü ( bunu yapmadan önce gerekli tüm programlarımı anakart ekran kartı vs yükledim) ve halen sorunum devam etmekte lütfen yardım edin...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core duo 2.0 ghz
kingston 1 gb DDR2 ram
asus mx wifi anakart
ati radeon x1550 ekran kartı(512 paylaşımsız)
samsung harddisk 160 gb
3 yıllık bir bilgisayar ve ilk kez format yiyor...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

firaristt
09-08-2010, 11:19   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

3yıllık pc ilk kez format attın yada bn yanlış gördm... o kadar zamanda tabiki yavaşlar sistem... her 4-6 ayda bir format atarsan daha iyi olur :D defter fln toplanır rahatlar pc :)) driverları kur işletim sistemindeki servis paketlerini yükle :D olmazsa tune up 2010 ile tam bakım yap :D ( dikkat et yanlışlıkla tam bozma xD )

PCKoLiK BeRKaY
09-08-2010, 11:36   |  #3  
PCKoLiK BeRKaY avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
542 mesaj

C'yi biçimlendirdiysen ve sorun hala devam ediyorsa tekrar formatla .

Kapalı Hesap (172709)
09-08-2010, 12:49   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

yanlis anlamada formati nasil attin cunku ben bir akadasim sordum o bana bios ayarlarina girmeden format atti arada 2 ay sonra ogrendimkine o format atma deyilmis asil formati bios girip bilgisayari cd baslat olarak ayarlaniyormus acaba sizdem ayni hatayi yaptinz normalde formatlandigin pc kendine gelmesi gerekir.

LooneLyTunes
09-08-2010, 15:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
343 mesaj
Alıntı: Mr today and  
yanlis anlamada formati nasil attin cunku ben bir akadasim sordum o bana bios ayarlarina girmeden format atti arada 2 ay sonra ogrendimkine o format atma deyilmis asil formati bios girip bilgisayari cd baslat olarak ayarlaniyormus acaba sizdem ayni hatayi yaptinz normalde formatlandigin pc kendine gelmesi gerekir.
Arkadaşın  Seni Kandırmış Dostum İlk Aldığında o ayar yapılır ve halledilir daha sonra ki formatlar da öyle şeylere gerek yok ki neden araştırmıosn da arkadaşına güweniosn yanlış bilgilendirilmişsin dostum.

Kapalı Hesap (154666)
16-08-2010, 22:38   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Gözden kaçan önemli bir şey var.
Nod32 etkin koruma için BIOS içerisine de bazı komutlar yükler. (Kaspersky de) Eğer nod32 bu komuttan dolayı resetliyorsa biostan bu komutları da silmen gerekir. Tek yöntem bilgisayarı kapatıp fişten çekeceksin. bios pilini çıkartıp 1-2 dakika bekledikten sonra yeniden takacaksın. Bunları yapar yapmaz yeniden format atıp sistemi kuracaksın.

mancukya
16-08-2010, 23:03   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Gözden kaçan önemli bir şey var.
Nod32 etkin koruma için BIOS içerisine de bazı komutlar yükler. (Kaspersky de) Eğer nod32 bu komuttan dolayı resetliyorsa biostan bu komutları da silmen gerekir. Tek yöntem bilgisayarı kapatıp fişten çekeceksin. bios pilini çıkartıp 1-2 dakika bekledikten sonra yeniden takacaksın. Bunları yapar yapmaz yeniden format atıp sistemi kuracaksın.

Dalgami geciyorsun bu sacmaligi sana kim söyledi ?
Elamanin sorunu ve careleri
1 Hard disk yavas yavas gidici chkdisk yazdigina göre 2 saat sürmesi anormal
2  Pcde islemci macunu yada fanlarda falan bir sorun var
3 Format islemini hatali yapti
Zaten c doluydu bostu vs vs tuaf seyler yazmis ama bunlardan birisi sorunu

Son Düzenleme: mancukya ~ 16 Ağustos 2010 23:05
PCKoLiK BeRKaY
17-08-2010, 12:33   |  #8  
PCKoLiK BeRKaY avatarı
Yıllanmış Üye
542 mesaj

İşletim sistemi cd ' sinde virüs de olabilir .

PCKoLiK BeRKaY
17-08-2010, 12:34   |  #9  
PCKoLiK BeRKaY avatarı
Yıllanmış Üye
542 mesaj

Veya programları kurarken oradan virüs geçmiş olabilir .

FrmStar
18-08-2010, 04:37   |  #10  
Yeni Üye
25 mesaj

Başka bi format cd'si ile format atmayı dene cd virüs kapmış olabilir.
Fanlarını kontrol et yavaşlama sebebi buda olabilir.
Fanlar ısınınca kendini yavaşlatıyor fanların soğuması için yavaş çalışıyor ve buda gözle görülür bi etken. Fanların tozlanmışta olabilir. Ama ilk olarak başka format cd ile atmayı dene son çare olarak bunları yapmanı öneririm

Kapalı Hesap (154666)
18-08-2010, 23:19   |  #11  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: mancukya  
Dalgami geciyorsun bu sacmaligi sana kim söyledi ?
Elamanin sorunu ve careleri
1 Hard disk yavas yavas gidici chkdisk yazdigina göre 2 saat sürmesi anormal
2  Pcde islemci macunu yada fanlarda falan bir sorun var
3 Format islemini hatali yapti
Zaten c doluydu bostu vs vs tuaf seyler yazmis ama bunlardan birisi

Dalga geçtiğimi sananlara bi notum olacak.
chekdiskte 3 yıllık bir bilgisayar boş alan doğrulamasını bile en az yarım saatte yapar. Ve chekdisk biostan yapılır. Bilgisayarın hızından ilk açılımından itibaren bios sorumludur.
Ben iddia ediyorum arkadaşımız bios u resetlesin yada yapabiliyorsa bios recovery yapsın.
hiçbirşey yapmadan yeniden format atsın bilgisayar normale dönecektir.
Size tavsiyem biraz yayınları takip ediniz. Konuyla ilgili birçok yazılar yazılmıştır
Zaten harddiski hemen gidici olarak değerlendirdiğinize göre bios kavramını kesin unutmuşsunuzdur.

mancukya
19-08-2010, 01:10   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  

Dalga geçtiğimi sananlara bi notum olacak.
chekdiskte 3 yıllık bir bilgisayar boş alan doğrulamasını bile en az yarım saatte yapar. Ve chekdisk biostan yapılır. Bilgisayarın hızından ilk açılımından itibaren bios sorumludur.
Ben iddia ediyorum arkadaşımız bios u resetlesin yada yapabiliyorsa bios recovery yapsın.
hiçbirşey yapmadan yeniden format atsın bilgisayar normale dönecektir.
Size tavsiyem biraz yayınları takip ediniz. Konuyla ilgili birçok yazılar yazılmıştır
Zaten harddiski hemen gidici olarak değerlendirdiğinize göre bios kavramını kesin unutmuşsunuzdur.
Nota gerek yok arkadasim standart bios icine öyle yazilim falan atamazsin zaten bios yazilimlari öyle windows yada Linux gibi standart degildir.
Chkdisk yarim saat sürmesi hard diskte olusan hatalara baglidir Vista ve Sevende ise cok fazla sürmez
Bu arkadasin sorunu istedigi kadar bios default ayarlara alsin yada Biosu güncellesin düzelmez
Arkadasin sorunu eger formati tam attiysa yani bütün disklere attiysa ya isinmadan kaynakli yada hard disk gidici tartismaya girmek istemiyorum fazla ama sacma bilgiler veriyorsunuz acikliyoruz hala devam ediyorsunuz.
Bios hizla alakasi falanda yoktur bios sadece sistemin ilk acilmasinda hizlandirici bir görev yapar sonrasinda sistem o bilgilerle devam eder kusura bakma ama tartismaya ve konusmaya gerek olmayan bir seyde polemige giriyorsun