Merhaba arkadaşlar.Windows 7 kullanıyorum.Geçenlerde format attım ama nasıl attıysam eski windowsdan bazı şeyler olduğu gibi duruyordu mesela C:/ olduğu gibi duruyordu.Şimdi bidaha format atmam lazım ama nasıl atabilirim yani her şeyi silerek?Acil yardım ederseniz sevinirim.
Format Atmayı Bilen Var mı?
Windows 7 yi yüklerken Grafik Arabirime geçtiğinde Gelişmiş Seçenekleri seçin ve burada HardDisk'i silin, yedinden bölümlendirin ve biçimlendirin.
DVD'yi taktıktan sonra size Windows 7 Yükleme ekranı gelecek oradan HardDisk seçmeye geldiği zaman Gelişmiş Seçenekleri seçin ve dediğim işlemleri yapın. Zaten yükleme ekranı Türkçe. Kolayca anlayacaksınızdır.
Bundan bir önceki ekranda olması lazım 2 tane seçenek var. Önerilen olan değilde diğer seçenek.
siz bilgisayarı boot ile başlatmamışsınız.Setup'ı windows'tan çalıştırırsanız sil biçimlendir seçenekleri çıkmaz.
Temiz format boot ederek atılır.
Çıkan ekranda da sil linkine basmayınız.Biçimlendiri kullanın.
Sil seçeneği mantıksal sürücüyü siler yeniden oluşturmanız gerekir.
Kullanıcılar sil ve biçimlendir'i her zaman birbirine karıştırırlar ve içinden çıkılamayacak sorunlara yol açarlar
arkadaşın 13GB lık yeri PQ servis yani recovery bölümü, bu arkadaşın hdd si sadece c den ibaret ve tek parça ve silip bölümlendirip temiz bir kurulum yapman lazım çok zor bir şey değil googlda resimli örnekleri var biraz araştır istersen.
Formatı boot ekranından başlatmazsan hiçbir şey yapmanın mantığı yok.
Pcyi Bottan Atmamışsın bende bir ara bottan atmamıştım onun için böyle bir sorunla karşılaşmıştım.Cdyi Bottan Başlattığınızda Yerel Disklerin Üstüne Tıklayınca ''Biçimlendir''Sekmesi Olur.
Yardım eden arkadaşlara gerçekten minnettarım herksese çok teşekkür ederim formatımı attım ama başka bir sorunum daha var hâlâ yardımcı olamadı kimse belki siz yardım edebilirsiniz.İşte link: https://www.chip.com.tr/forum/oyu ... sorunu_t170532.html
İLKBAŞTA SEÇENKLER VARD ORDA C SİL ONDAN SONRA C YENİDEN OLUŞURTUR WİNDOWS 7 KURULUMUŞTUR SEN SİLMEDEN WİNDOWS7 KURDUGUN İÇİN HATA VERİYORDUR