Format atsamda pc açılmıyor lüten yardım edin !

gcp
19-12-2012, 20:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Merhaba;

Öncelikle laptop satın aldıktan bir yıl sonra çok fazla ısınmaya başladı ve yandaki fan koruyucuları ısınmadan dolayı kırıldı. Bu süreden sonra bir yıl daha idare ettim ancak garanti süresi bittikten sonra bilgisayar feci kasmaya başladı önceden format atıyordum orjinal olmayan windows 7 cd si ile 2 yıl içerinde iki yada üç kez format attım ancak iki yıl sonra bilgisayar önlenemeyecek şekilde kasmaya başladı bir format daha attım son formatımdan sonra bilgisayar her hangi bir sorunda elimde kalacak gibi gözüküyordu ve öyle oldu bilgisayara game booster yüklemek istemiştim yükleme ekranında sorun çıkardı ve bu işlemi sonlandırdım bundan sonra bilgisayarda hiç bir oyun açılmadı ve tarayıcıma ya da sürücülerin içine girerken uzun süre bekliyor yada girmiyordu. Format attıktan sonra düzelcek umuduyla tekrar format attım ancak format atarken bile 2 saat sürdü tekrar windows 7 yüklendi ancak pc hala çok fazla kasıyordu ve öncekinden daha beterdi. Orjinal windows 7 cd sini yükledim ancak sorun hala devam ediyor pc fena kasıyor tekrar format atmaya çalışıyorum ancak şuan format bile atamıyorum sürücüler silinmiyor ve format ekranında bile pc çok fazla kasıyor. Şuan çıkmaza girdim hatta pc nin fanını açtım ve tertemiz yaptım ancak dediğim gibi şuan format bile atılmıyor. Lütfen bana yardımcı olun , Teşekkür ederim.

Pc Özellikleri: Casper Nirvana NB 15'6
İşletim Sistemi : Windows 7
Sistem Özellikleri: 

Intel core i7 640M 

2.80 GHZ

8 GB DDR3

640 GB Hafıza

Nvidia Geforce 420 m Optimus 2 GB ekran kartı

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: gcp ~ 19 Aralık 2012 23:03
murat5038
19-12-2012, 20:51   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

atılmayan yerini söyle hatamı veriyor ne yapıyor format atmasını gerçekden biliyormusun.Optimus ekran kartından dolayı bazı sorunlar yaşayabilirsin format esnasındada çıkışındada.Gameboster birdaha kullanma ve pc hızlandırmak için veya harici bir program kullanma.

Format sorununu daha açık şekilde detaylı şekilde anlat.

gcp
19-12-2012, 22:04   |  #3  
OP Yeni Üye
26 mesaj
Alıntı: murat5038  
atılmayan yerini söyle hatamı veriyor ne yapıyor format atmasını gerçekden biliyormusun.Optimus ekran kartından dolayı bazı sorunlar yaşayabilirsin format esnasındada çıkışındada.Gameboster birdaha kullanma ve pc hızlandırmak için veya harici bir program kullanma.

Format sorununu daha açık şekilde detaylı şekilde anlat.

Tabi ki bundan önce birçok kez format attım ancak bu sefer ki sorun format atarken bile bilgisayarın çok fazla kasması örneğin format atmadan önce sürücüleri bölümlendiriyorum iki farklı sürücü oluşturmak istiyorum ancak bu işlemleri yaparken bile yarım saat bekliyorum format süresi normalden 3 ya da 4 kat fazla sürüyor ve format atsam bile pc düzelmiyor format atmadan önceki hali gibi kasmaya devam ediyor. Böyle bir kısır döngüye girdim.

murat5038
20-12-2012, 05:27   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Alıntı: gcp  
 Tabi ki bundan önce birçok kez format attım ancak bu sefer ki sorun format atarken bile bilgisayarın çok fazla kasması örneğin format atmadan önce sürücüleri bölümlendiriyorum iki farklı sürücü oluşturmak istiyorum ancak bu işlemleri yaparken bile yarım saat bekliyorum format süresi normalden 3 ya da 4 kat fazla sürüyor ve format atsam bile pc düzelmiyor format atmadan önceki hali gibi kasmaya devam ediyor. Böyle bir kısır döngüye girdim.

biosu default yaptıkdan sonra Boot edip tekrar dene Ve CPU ve GPU(ekran Kartı)Sıcaklıkları fazla çıkdığında donmalar yaşanabilir+Badsectör durumuda tartışılır.Sıcaklık sorunu ilk önce bir gider sonra tekrar dediklerimi uygulayarak tekrar dene Ram testide yaptır bilgisayar açılırsa.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
AmbaSSadoR
20-12-2012, 09:37   |  #5  
AmbaSSadoR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
400 mesaj

bence hdd yi sök masaüstü bir pc ye bağla orada biçimlendir ,hatta orada iken hdtune  programı ile hdd sağlığına bir bak arkadaşın da dediği gibi  bad sector oluşmuş olabilir sonra kendi sistemine takıp yeniden kurmayı dene!

AmbaSSadoR bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
gcp
20-12-2012, 17:44   |  #6  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Yardımlarınız için teşekkürler Bios u default yapmıştım bir sefer de flash üzerinden format atmaya çalışacağım ancak şuan bilgisayarın içinden tık tık sesler geliyor Hdd de sorun var gibi gözüküyor Masaüstü bilgisayar olmadığı için hdd yi orda da biçimlendiremem Bilgisayarcı yolu gözüktü gibi düzeltmek için yeterli ekipman yok ne yazikki :) Bu sözüm yanlış anlaşılmasın ama kesinlikle Casper markasından uzak durun :)

murat5038
20-12-2012, 22:33   |  #7  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
6,682 mesaj
Alıntı: gcp  
Yardımlarınız için teşekkürler Bios u default yapmıştım bir sefer de flash üzerinden format atmaya çalışacağım ancak şuan bilgisayarın içinden tık tık sesler geliyor Hdd de sorun var gibi gözüküyor Masaüstü bilgisayar olmadığı için hdd yi orda da biçimlendiremem Bilgisayarcı yolu gözüktü gibi düzeltmek için yeterli ekipman yok ne yazikki :) Bu sözüm yanlış anlaşılmasın ama kesinlikle Casper markasından uzak durun :)

Ok servisi baksa daha iyi olur tabi garanti devam ediyosa.Casper için zaten çoğu forumda kullanıcı şikayetlerine göre değerlendirme yapılıp Sonuç olarak bizde casper ürün  tavsiye etmiyoruz zaten gerekmedikçe.

gcp
21-12-2012, 01:02   |  #8  
OP Yeni Üye
26 mesaj
Alıntı: murat5038  

Ok servisi baksa daha iyi olur tabi garanti devam ediyosa.Casper için zaten çoğu forumda kullanıcı şikayetlerine göre değerlendirme yapılıp Sonuç olarak bizde casper ürün  tavsiye etmiyoruz zaten gerekmedikçe.

İşin garip yanı garanti süresi bir hafta geçtikten sonra bilgisayara bunlar oldu. Casper hakkında komplo teorileri oluşturmadım değil :) Çok teşekkürler tekrardan.

ultimate_ms
21-12-2012, 23:28   |  #9  
ultimate_ms avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
357 mesaj

:) benim kasada 7 senelik casper pc kullanmayı öğrendikçe kasa yetmedi ekle eklediğine şuanki 7 senelik casperden çok memnunum ama yeni pc aldığımda bende casper almam ve tavsiye etmem :) heryerde olumsuz yorum dolu...

DiamondMines
22-12-2012, 00:04   |  #10  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj

Sabit diskde sorun olabilir tık tık ses geliyorsa. Bad sektör olmasın?