Arkadaşlar az önce laptopa windows 7 kurdum. kurduktan sonra windows başlatılıyor yazsında kalıyor, windows başlatma sesi geliyor ama görüntü başlatılıyor yazsında kalıyor. Acil Yardımlarınızı Bekliyorum.
Format Attıktan Sonra Laptop Acılmıyor..
- 1
- 2
4 gb ram , i5 işlemci 2 gb ati ekran kartı
Windows 7'yi güvenli modda açtıktan sonra "Sistem Geri Yükleme"den "Windows Başlatılıyor" ekranında donma sorununun meydana geldiği tarihin öncesine giderek ekrandaki donmayı giderebilirsiniz.
*Alıntıdır.
Bir Denesene Bakalım Olacak Mı Bunu Yapınca Valla Merak Ettim :D
Güvenli modda Açılmıyor ki Görüntü donuyo ama pc acılıyo sesler filan geliyor.
Pc Kaç Kez Ve Nasıl Bir Ses Çıkarıyor Kalın İnce?
pc normal acılma sesini cıkartıyor ama görüntü windows başlatılıyor yazısın karıyor
1 - Sürekli Ses - Güç kaynağı arızası
2 - Birçok kısa bip - Anakart arızası
3 - 1 uzun - Bellek tazelenmesinde hata
4 - 1 uzun 1 kısa - Anakart veya BIOS çipi arızası
5 - 1 uzun 2 kısa - Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6 - 1 uzun 3 kısa - Ekran kartı arızası
7 - 2 uzun 1 kısa - Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8 - 2 kısa - Bellek parity (eşlik) hatası9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10 -4 kısa - Timer hatası
11 - 5 kısa - İşlemci hatası
12 - 6 kısa - Klavye işlemcisi hatası
13 - 7 kısa - İşlemci hatası
14 - 8 kısa - Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15 - 9 kısa - BIOS ROM hatası
16 - 10 kısa - CMOS okuma/yazma hatası
17 - 11 kısa - Tampon Bellek Hatası
*Alıntıdır...
Orasıyla Alakası yok ya orayı geciyo windows oturum acma sesi geliyo ama görüntü hala başlatılıyor yazısında kalıyor
15 dakika araştırma yapıp geleceğim...
tamam beklıyorum teşekkürler...
https://www.chip.com.tr/forum/win ... si-yok_t186760.html
kartal7 nin yorumunu oku.
şuan 7. formatı cekiyorum ama farket
bende laptop var o kasa dan bahsediyor
O zaman ne yapabilirsin biraz düşünelim...
Güvenli moddan girip sistem geri yüklemeyi dene.
format bitiyor . o cd ile başka pc lere format attım sorun cıkmadı.
*Başka bir format Cd'si ile dene.
*Formatı doğru attığına emin misin?
*İlk format atılırken windowsun kendi kurulumu bir hata yaptı ve buda sisteminin açılmamasına sebep oldu. eğer d de herhangibir verin yoksa yeniden format at fakat tüm diski sil c d e ne varsa sil tekrardan böl ve kurulum yap. (Alıntı)
* windows yüklemesinde başlamayı sağlayan bir dosya zarar görmüştür yada silinmiştir.. windows format cd sini tak yeniden başlat.. onar de.. eksik dosya vs ne varsa düzeltsin.. (alıntı)
*Eğer bunlarla da çözülmezse bence başka CD dene ama çok format atıyorsun inş. bir sorun çıkarmaz.
Birader Hayatımda 1500den Fazla Format Atmışlığım Var. Formatta Sorun Yok Cde de bir sorun yok format bitiyo cdyi cıkartıyorum. Yeniden baslattıktan snra windows başlatılıyor yazısında kalıyo fakat pc acılıyo acılma sesi filan geliyo. sorun bu
Birkaç kere daha dene güvenli moddan girmeyi. Olmazsa orjinal bir format CD'si ile format at. O da olmazsa donanımsal bir sorun vardır büyük ihtimal.
- 1
- 2