Format attım ve verilerim gitti

omerfaruk19
30-09-2007, 09:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

pc me format attı ve c deki verileri d ye atmış d deki verilerimide silinmiş.yeni windowsuda c ye kurmuş şuanda c ve d de iki tarftada windows dosyaları var ben d deki giden verilerimi nasıl kurtarabilirim lütfen acil bir şekilde yardım ederseniz sevinirim.R-studio PC INSPECTOR ve Restorer2000 bu 3 programlada uğraşıyorum ama bi türlü dosyalarıma ulaşamadım acil bir şekilde dosyalarımı kurtarmam gerek.

omerfaruk19
30-09-2007, 18:39   |  #2  
OP Taze Üye
3 mesaj

restorer2000 ile en sonunda klasörleri buldum ama pc ye geri yükleme yapmıyor yapsada 100 dosyadan bikaçını alıyor mpg leri hiç almıyor bulduğum klasörlerimi geri nasıl yükleyebilirim lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim

theironman
02-10-2007, 09:45   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

formattan sonra üzerine veri yazılmadıysa bir umut vardır hala; bazı yazılımlar var 3.parti ama formattan sonra işe yarar mı bilemiyorum.

Borga-x
02-10-2007, 09:46   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

recuva adlı bedava programı kullan yanlız kurtarma yapacagın HDD kurma programı..

bosluk
02-10-2007, 18:07   |  #5  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Ne yazık ki ücretsiz ve kolay çalışan bir program yok dosya kurtarımları için. Sadece tam sürümlerini edinme imkanınız varsa Acronis Partition Recovery ve GetDataBack adlı programları önerebilirim ben de. Acronis ile partisyonlarınızı tamamen eski haline getirebilir, GetDataBack ile de kurtarılabilecek durumdaki tüm dosyalarınızı tek tek geri alabilirsiniz. Ücretsiz alternatifleri olsa da bu yazılımların, işlerini bu iki yazılım kadar başarıyla gerçekleştiremeyebiliyorlar. Program sitelerinde veri kurtarma şeklinde bir arama yaparsanız sanıyorum deneme/yanılma yöntemiyle kurtarabileceğiniz kadar dosyayı geri alabilirsiniz bulacağınız alternatif yazılımlarla.

!!! Arkadaşlarımızın dedikleri gibi yanlız, sağlıklı bir veri kurtarma işlemi için, kullanacağınız araç ne olursa olsun, hasarlı sabit sürücüye herhangi bir yeni veri yazmamanız büyük önem arz ediyor !!!

omerfaruk19
02-10-2007, 23:46   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

zaten tamamı olmasada önemli değil ama klsörün biri varki fevkalade önem arzediyor.o klasörde wmv formatında videolar var klasörü geri yükle dediğimde sadece klasörü alıyor ama içi boş bi şekilde videoların boyutu yüksek olduğundan dolayımı acaba geri yükleme yapmıyor.

theironman
03-10-2007, 02:14   |  #7  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

yazılımın tam sürüm olup olmadığını bilmiyorum, bahsetmemişsin; ancak dosyaların boyutu problem yaratmaması gerekir. BU tip yazılımlar genelde dosyanın durumu için: POOR, GOOD, NOT BAD yani fena değil gibi ibarelerle dosyanın durumunu belirtir. POOR olan bir dosyadan hayır gelmez artık, ancak boş klasörünü alırsın misal.

Dream_
20-07-2008, 20:30   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaşlar bende yeni format attım.. c deki resim ve müziklerimi nasıl kurtarabilirim İşletim Sistemim Vista Ultimate.... saygılar...

supercocuk
20-07-2008, 20:59   |  #9  
supercocuk avatarı
Yıllanmış Üye
550 mesaj
Dream_
arkadaşlar bende yeni format attım.. c deki resim ve müziklerimi nasıl kurtarabilirim İşletim Sistemim Vista Ultimate.... saygılar...
Düşünmene bile gerek yok dostum.Elveda demelisin.

hasan_gul
25-11-2011, 12:21   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
615 mesaj

selam arkadaşlar bende geçende bir c ve  d ye format attım 
ama hdd d sürücüsüne veri yazdım peki yazdığım halde kurtarma imkanım varmı yinede bir umut varmı ?  
neyseki başka bilgisayara yedeklemiştim yedeklemem yinede eski data olsada çok işime yaradı