windows xp de bir çok kez format attım,şuanki laptopum windows 7. nasıl boot ayarı yapıldığını biliyorum ancak dvd rom u boot sector de 1.sıraya almama rağmen 'önyükleme yapmak için bir tuşa basın ' uyarısı çıkmıyor ekranda,direkt windows başlatılıyor,yardımcı olursanız sevinirim.
Format cd.sini makina boot etmiyor,yardım!
laptopların geneli format başlaması için '' F '' li tuş kombinasyonunu kullanır...(F1........F12) gibi....
laptop açılırken siyah ekranda alt tarafta Boot Setup ile ilgili tuşun hangisi olduğu yazar...
Evet,sağlam,temiz ve çiziksiz tamamen. Asus laptop kullanıyorum ve Asusun AI recovery programı var bir de, Asus kullanıyorsan eğer biliyorsundur,illa ki onu mu kullanmam gerekiyor bu makinada acaba? Kendi içinden ayrıyetten bir kurtarma diskini kendim mi oluşturmalıyım?
Evet,sağlam,temiz ve çiziksiz tamamen. Asus laptop kullanıyorum ve Asusun AI recovery programı var bir de, Asus kullanıyorsan eğer biliyorsundur,illa ki onu mu kullanmam gerekiyor bu makinada acaba? Kendi içinden ayrıyetten bir kurtarma diskini kendim mi oluşturmalıyım?Eğer Recovery makinanda mevcut ise oradan kurulum yapman daha mantıklı olur...hemde zahmetsiz ve pratik ...
Asus kullanmadım ama arkadaşın samsung laptopu wardı ve ne yaptıysak formatı başlatamadık...biliyosun genelde makine üreticileri sistemin image'nı alıyolar ve genelde çoğunda bu Recovery wardır...en son çare olarak Recovery den yükleme yaptık...bunun dışında DVD ile formatı yapamıyor muyuz bundan emin değilim ama biz yapamadık belki de bazı firmalar bunu engellemiştir...?
2. Ekran aldığın hata: HDD bilgi alış verişini sağlayan kablo bozulmuş veya gevşemiş. Formatlık durumu yok bilgisayarın.
Evet dvd romu 1 sıraya almışsın gayet güzel de, format cd si dediğin şey nedir onu anlamadım, makinaya sıfırdan işletim sistemi kurmak için windows 7 dvd bootable olmalı, yani orijinal windows 7 dvd üzerinden dosyaları hdd ye kopyalayıp daha sonrada bunları başka bir dvd ye basarsan o dvd açılışta boot etmez. boot etmeye çalıştığın dvd ya bootable değil yada dvd romun o dvd yi okumuyor, orijinal windows dvd varsa elinde onu kullan veya iso dosyasını indirip kalıbı dvd ye yazıp kullanmayı dene. dvdrom üzerinden boot engellenecek olsa yanında recovery diski niye versinler? o nasıl boot edecek makinayı o zaman? hadi o da olmadı diyelim o zaman bootable usb disk yaparsın.
Konu sahibinin çözümü:
#1:HDD olacak
#2:CD/DVD rom olcak.
Eğer format atmak istiyorsan:
#1:CD/DVD rom
#2:HDD Olacak.
Save yapıp çıkacaksın bu kadar yine bu dediklerimde aynı hatayı verirse veya Format sırasında hdd gözükmüyorsa HDD bağlantıısnda veya hdd de sorun var.Bilgisayarcıya göster.