Bir arkadaşımdan Xp format cd si aldım hoşuma gitti kopyalayam dedim nero dan veri cd si yaptım ama Cd den ön yükleme... tuşa basın çıkmadı format cdlerinin kopyalamak için ne yapmam lazım ? yardımcı olursanız sevinirim
Format Cdsi
Veri diski olarak kopyalarsanız ön yükleme tabiki yapmaz, Diskten diske kopyalama yapınız.
peki nasıl yapacağım bende 1 tane Disk giriş yeri var zaten masaüstüne kopyalayıp veri cd si yapmıştım 2 tane olsa nero da cd kopyalama diye bölüm var ama bende 2 tane cd yeri yok (:
punisher16peki nasıl yapacağım bende 1 tane Disk giriş yeri var zaten masaüstüne kopyalayıp veri cd si yapmıştım 2 tane olsa nero da cd kopyalama diye bölüm var ama bende 2 tane cd yeri yok (:Önce Cd'nin Image'ını oluşturup daha sonra oluşturduğunuz Image'ı Cd'ye yazarsanız Diskten Diske kopyalamadan farkı olmaz. Bunu yapmak için Nero'da Diskten Diske kopyalama yaparken "Kaynak sürücüyü Cd sürücünüz" "Hedef Sürücüyü Image Recorder" yapın ve kopyala diyin size kaydediceği yeri sorucak, yerini belirtin ve Image'ın oluşmasını bekleyin. Daha sonra Image'i Cd'ye yazmak içinde aşağıdaki adresteki yolu izleyin.
teşekkürler deneyeceğim olmassa burlardayım zaten :D
O kadar zahmete katlanmanıza gerek yok unutmamanız gereken tek nokta cdyi masaüstüne kopyalamayın!
-Format cdsini cd-rom'a yerleştirin,
-Nerodan cd kopyala bölümünü seçin(tek Cd rom olsun farketmez)
-bilgileri sistem temp klasörüne yazacaktır,sizin extra bişey yapmanıza gerek yok,
-temp klasörüne yazım işlemi bittiğinde XP cd'si çıkacak ve sizden boş cd'yi isteyecek.
-Boş cd'yi takın va ileri tıkladıktan sonra yakmaya başlayacaktır.
arkadaşım imgBurn programıyla cdnin imajını al sonra onu bi cd ye yaz 2-3 Mb lık bir program nerodan daha iyidir
sen nerodan imagesini al sonrada deamon toolsdan o imagei açarsın veya cd ye yazdırırsın
daemoon toolsa da gerek yok nero varsa o yeter bence sadece hedefi masaüstü olarak seçme yeter nerodan cd seçeneğini seçip(cd veya dvd neyse)cd kopyalayı tıkla.Kopyalanacak cd yi önce cd-rom tak kopyalamaya başla bitiminde senden boş cd isteyecek boş cd takıp kopyalanmış olan bilgileri boş cd ye yazacaktır.Kolay gelsin.
Ashampoo Burning Studio ile bu işi kolayca yapabilirsiniz.Disk imajı oluştur bölümünden cd dvd den ıso dosyası oluşturu seçip cd yi herhangi bir klasöre kopyalayıp hemen bootable cd yi yazdırabilirsiniz.