format hakkında

emre27
30-01-2012, 12:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhaba ben şuanda içinde xp sp3 yüklü bir bilgisayar kullanıyorum en son cökmeden sonra bilgisayaı formatlıyan adamdan bana format cd si kopyalamasını istedim o da bana gene içinde sp 3 olan bir cd verdi internette biraz araştırma yaptım nasıl formatlanıcağı ile ilgili ama birkaç sorum var:
1:bu adam ın bana verdiği cd ile format attıktan sonra key şifresi  istermi
isterse ne yapmalıyım
2:pc yi cd den başlatabiliyorum şu bir tuşa basın ekranı cıkıyor o zaman bios ayarlarını yapmam lazımm

3:benim pc ilk alındığında vistaydı ve ürün kurtarma cd side var onla formatlayabilirmiyim veri kaybı yaşarmıyım d de
cevaplarınız için teşekkürler.

erci_yes
30-01-2012, 19:13   |  #2  
erci_yes avatarı
Yıllanmış Üye
293 mesaj

Bilgisayarcının verdiği cd sadece sp3 mu yoksa sp3 lu windows mu? eğer sadece sp3 se onunla format atamazsın. Eğer bir windows cd si bulursan onunla format atabilirsin "bir tuşa basın" uyarısı geldiğinde herhangi bir tuşa bastığında format ekranı gelir yani biosdan bi ayar yapmana gerek yok ve kurulumun son aşamasında senden urun anahtarını isteyecek internetten çok rahat bulabilirsin. Pc ile birlikte gelen cd nin windows cd si olduğunu zannetmiyorum buyuk ihtimalle onunla format atamazsın.

Kapalı Hesap (172709)
30-01-2012, 22:03   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj
Alıntı: emre27  
merhaba ben şuanda içinde xp sp3 yüklü bir bilgisayar kullanıyorum en son cökmeden sonra bilgisayaı formatlıyan adamdan bana format cd si kopyalamasını istedim o da bana gene içinde sp 3 olan bir cd verdi internette biraz araştırma yaptım nasıl formatlanıcağı ile ilgili ama birkaç sorum var:

1:bu adam ın bana verdiği cd ile format attıktan sonra key şifresi  istermi
isterse ne yapmalıyım
1.aldığın adama sor bu format cdsim eyer format CDisise format atabilirsin
vede onarımda yapabilirsin format atmana gerek kalmaz eyer onarım yapabilirsen
internete xp onarımı nasıl yapılır diyerek arasa daha iyi olur resimli yada videolu anlatımlar
bulur bakarak yaparsın onarım için bir link alta inceleyin

https://www.chip.com.tr/forum/XP-onarmarepair_t24593_wp2.html

1.evet ister adama sor o format atığında nasıl yaptı

2:pc yi cd den başlatabiliyorum şu bir tuşa basın ekranı cıkıyor o zaman bios ayarlarını yapmam lazımm

2. altaki linke bak format nasıl atılır
https://www.chip.com.tr/forum/ayr ... rehberi_t85796.html

3:benim pc ilk alındığında vistaydı ve ürün kurtarma cd side var onla formatlayabilirmiyim veri kaybı yaşarmıyım d de

3.şimdi sen vistadan xpye geçtin eyer xp ile format atarken bios girip format atıysa vista dvdsi işe yaramaz çünkü kurtarma bölümü vardır orası silindise geri dönüş yapamasın o dvd ile yok formatı bios girmeden yaptıysa vista dvd ile geri vistaya dönersin çünkü kurtarma bölümü şilinmemiştir

veri kayıbına gelince genelde hazır bilgisayarlarda hard disk bir bölümdür
onun için eyer vistaya geri dönüş yaparsan veri kayıbı olabilir
eyer sen xp ile bios girer sadece c bölümünü formatlarsan d bölümündeki
verilerin yitirmesin

kolay gelsin

cevaplarınız için teşekkürler.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (232248) ~ 30 Ocak 2012 22:08
emre27
31-01-2012, 12:29   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: erci_yes  
Bilgisayarcının verdiği cd sadece sp3 mu yoksa sp3 lu windows mu? eğer sadece sp3 se onunla format atamazsın. Eğer bir windows cd si bulursan onunla format atabilirsin "bir tuşa basın" uyarısı geldiğinde herhangi bir tuşa bastığında format ekranı gelir yani biosdan bi ayar yapmana gerek yok ve kurulumun son aşamasında senden urun anahtarını isteyecek internetten çok rahat bulabilirsin. Pc ile birlikte gelen cd nin windows cd si olduğunu zannetmiyorum buyuk ihtimalle onunla format atamazsın.
adamın verdiği cd yi pc acıkken takınca  windows xp ye hoşgeldiniz yazısı cıkıyor ve altta xp yi yükle falan cıkıyor ozaman bu sizce hangisi zaten adam bana bununla format atabilirsin demişti .
birde bu ürün anahtarı programlardaki gibimi yani internette güncel şekilde bulunuyorumu.
cevaplar icin teşekkürler

erci_yes
31-01-2012, 14:34   |  #5  
erci_yes avatarı
Yıllanmış Üye
293 mesaj

Tamam o zaman o cd ile format atabilirsin zaten bilgisayarı cd den başlattığında "cd den önyukleme yapmak için bir tuşa basınız" uyarısı geliyorsa tamamdır zaten. Xp hala kullanılan bir işletim sistemi olduğu için şifrelerini internetten çok rahat bulabilirsin. Daha ayrıntılı bilgiler için "Sene1903" nickli arkadaşın verdiği linklere bakabilirsin.

SystemOnur
02-02-2012, 00:29   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
278 mesaj

kardesim sen yine ürün kurtarma CD si ile yap formatinı :C :D olarak ayrılmiştir :C yi biçimlendir Kur :D ye hiç karişma hiç bilmiyrsan internetten videolari var ezberle yap

emre27
06-02-2012, 14:35   |  #7  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: onur1412  
kardesim sen yine ürün kurtarma CD si ile yap formatinı :C :D olarak ayrılmiştir :C yi biçimlendir Kur :D ye hiç karişma hiç bilmiyrsan internetten videolari var ezberle
dostum ben bu konuda  bilgisayarı formatlayan adama sordum içinde xp yüklü olan bir pc ye bu vistayla format atarsan dosyalar ful gider dedi . onu nasıl yapıcaz
teşekkürler