format problemi

HPQ-User
27-09-2008, 19:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Tamu sormuş:
Merhaba. Dün gece bana verilen tavsiye sonucu sp2'yi kaldırdım, boot ayarlarını dvd sürücü, hdd, floppy sırasıyla yaptım ancak formatta ön yükleme sonrası bilgisayarıma takılı hiçbir hdd bulunamadı yazısıyla karşılaştım.Hoş, ben bu yazıya daha öncesinden alışkınım. Aslında problemi daha öncesiyle anlatırsam çözüm bulabilirsiniz diye düşünmekteyim. Bilgisayarımda xp kurulu iken format atmak gerekliydi ve elimizde vista olduğundan onunla formatladık. baktım ki sistem kasıyor xp kurayım dedim. olmadı aynı yazı "bilgisayarınıza takılı hdd bulunamadı" ben de boot ayarlarıyla çözüm bulurum dedim olmadı, kablolarda problem vardır dedim değiştirdim, tek kabloda hdd'yi ve dvd sürücüyü topladım, yine olmadı, farklı yerlere taktım kabloyu veya kabloları sonuç yine hüsran.Ben de kasayı aldım bilgisayarcı arkadaşa götürdüm, o bir şekilde formatladı ancak hdd'yi ve dvd sürücüyü tek kabloda topladığı için bilgisayar pek yavaştı ve ben de bir kablo alarak bu yavaşlama sorununu çözdüm. Bir gün nero dma problemi verince aygıt yöneticisinden sorunu çözerim diye düşündüm ancak nafile. forumlardan araştırdım kayıt defterinden sorun çözülüyormuş. denedim dvd sürücü eski hızında güzelce yazmaya başladı ama aygıt yöneticisinde hala "dma uygulanamaz" yazıyor. Bios ayarlarına göz attım "primary ide slave" karşısında dvd sürücü var, diğerleri "not detected" şeklinde, ve değişiklik yapılamıyor.demek ki bilgisayarım hdd'yi algılamıyor. Şimdi sorum; eğer bir çözümü yoksa zaten kafamda olan yeni hdd alma projesini hayata dökersem sorunu kökünden çözmüş olur muyum?
Kafanızı ağrıtıyorum,
saygılar, hoşçakalın...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4 3000
7600 gt nvidia
2 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.2) Gecko/2008091620 3P_UPCPC/1.0.20.1 Firefox/3.0.2

Banned
27-09-2008, 20:19   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

A.) Yapabilirseniz first sıralamasına Hdd nizi secont sırasına Dvd sürücünüzü ayarlayın. Özellikle HDD niz IDE ise HDD ve DVD sürücü üzerindeki jumperlerinde aynı şekilde takılmış olmasına özen gösterin.HDD niz sata ise birincil master slotuna bağlandığından emin olun.Yada Bios ayarları için en kolay çözüm ayarları defaulta getirip kaydetmek.
b.) Bu işlemden sonrada sorununuz çözülmedi ise anakarta takılı başka HDD varsa çıkartın. Xp cd ile sistemi açıp kurtarma konsoluna geçip fixmbr ve fixboot komutlarını verin çıkın. Format atmayı deneyin.

c.) Her iki işlemden sonrada sorun devam ederse netten sata sürücünüzü indirip formatta kurmayı deneyin