Format sonrası silinen dosyalar

Skyrunner
23-07-2007, 15:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Öncelikle hepinize merhaba; bu ilk mesajım, bu ilk konum, bu ilk yardım isteğim. Umarım yardım edersiniz ve umarım ben de ileriki zamanlarda başkalarına yardımcı olabilirim.

Benim sorunum şu. Geçenlerde bilgisayara format atıldı(ki bu çoook uzun bir konu hiç girmeyelimÖlü) ve C'deki tüm dosyalar gitti. Kimi geri alırsın dedi; kimi alamazsın dedi, bu konuda yardıma ihtiyacım var.

1) Format sonrası kaybolan dosyalar geri alınabilinir mi?.. Bunun olasılığı nedir?.. Formattan sonra C'ye hiçbir şey yüklememeyi denedim sorun olmasın diye. O ara bilgisayara da yeni harddisk almıştım, her şeyi ona yükledim. Ama yine de C'deki yer 2-3 GB azaldı. Acaba her şey için çok mu geç kaldım?..

2) Bununla ilgili şu programları önerenler oldu:
EasyRecovery
Final Data Enterprise
Recover My Files

Bu programlar işe yarar mı?.. Kullanırsam bilgisayar için riski nedir?.. Yani en fazla eski dosyalar mı geri gelmez, yoksa şu anki olanlara da bir zarar gelebilir mi?..

3) Dediğim gibi yeni hard disk aldım. Şu an C, D, F üç harddisk var. Şimdi ben bu sorunu çözene kadar F'ye bir şey yüklesem, C'deki silinmiş dosyalara zarar gelir mi?..

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Uzun zamandır bu konuyla başım dertte ve hem sıcaktan hem bu sorundan dolayı kafam kızışmış durumda. Cevaplara şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: Skyrunner ~ 23 Temmuz 2007 15:08
uGuR.uK
23-07-2007, 15:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

1- format sorası tabiki geri alınabilir dosyalar, ancak olasılıgı cok dusuktur ve zahmetli bi istir. ordaki 2-3gb'lik azalma ise, sen programları baska yerlere yüklesen bile yinede bazı sistem dosyaları gerekir ve onlar windows'un yüklü oldugu yere yüklenir. ayrıca birde yaptıgın yüklemelerin olusturdugu gecici dosyalar falan kalmıstır ondandır.

2- guzel programlar onermisler, ama dedigim gibi zahmetli ve uzun bi is olur. riski falanda yok merk etme zarar gelmes simdikilere ;)

3- F'ye yükleme yapman C'ye zarar vermez.

Borga-x
23-07-2007, 15:37   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

eğer C'nin içine başka bilgler de kaydetmişsen o bilgilerine ulaşman imkansız gibi bir sey.Bunu da unutma..

TheZaMNoS
23-07-2007, 15:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

Siteye hoşgeldiniz.
1-Dosyaları geri alabilmek için onların harddisk te silindiği yerlerin üzerine bir şey yazılmamış olması gerekir. Format atınca üzerine de yeniden işletim sistemi kurulunca silinen dosyaların yerine yazılmış olması muhtemel.
2- 3 programı da denemiştim. format sonrası olmasa da silinen bir dosyamın 1 gün sonrasında onu kurtarabilmiştim.ama hangi program olduğunu hatırlayamıyorum. Birinde bulamayınca diğerini denemekte fayda vardır. Aynı antivirüs programları gibi.

Dosya kurtarma programlarının bilgisayara zarar verdiğini hiç duymadım.
3-Siz F sürücüsüyle çalışsanız dahi silinmiş dosyaların kurtarılamama riski artar. Çünkü en basit bir dosya taşımada bile sistem diski kullanılır. taşıma sırasında dosyalar önce c ye sonra istediğimiz yere aktarılır olduğu için aynı durum var.

Skyrunner
23-07-2007, 15:40   |  #5  
OP Taze Üye
13 mesaj

O zaman bu programlardna birini denememde mahsur yok sanırım. Yani en fazla dosya geri gelmez di mi?.. Herhalde şu anki sürücüye zarar vermez. Bu arada Final Data Enterprise bir ara yüklüydü. Silinmiş dosyaları arattığımda "damaged" olarak göründü. Acaba geri gelemeyecek anlamına mı geliyor bu?..

Borga-x
23-07-2007, 15:50   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bilgisayarında bır sorun olmaz, en kötü bilglerine elveda dersin. Hepsı bu

viking20
23-07-2007, 16:35   |  #7  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

format sonrası veri kurt.

R-Studio ve
Stellar.Phoeni.Data.Recovery.Fat.&.NTFS.v2.1.FULL
'ı öneririm.

Son Düzenleme: viking20 ~ 23 Temmuz 2007 17:10
Skyrunner
23-07-2007, 17:12   |  #8  
OP Taze Üye
13 mesaj

Teşekkürler, bunu bir denesem iyi olacak. İnşallah kurtarırım dosyaları.