Öncelikle hepinize merhaba; bu ilk mesajım, bu ilk konum, bu ilk yardım isteğim. Umarım yardım edersiniz ve umarım ben de ileriki zamanlarda başkalarına yardımcı olabilirim.
Benim sorunum şu. Geçenlerde bilgisayara format atıldı(ki bu çoook uzun bir konu hiç girmeyelim) ve C'deki tüm dosyalar gitti. Kimi geri alırsın dedi; kimi alamazsın dedi, bu konuda yardıma ihtiyacım var.
1) Format sonrası kaybolan dosyalar geri alınabilinir mi?.. Bunun olasılığı nedir?.. Formattan sonra C'ye hiçbir şey yüklememeyi denedim sorun olmasın diye. O ara bilgisayara da yeni harddisk almıştım, her şeyi ona yükledim. Ama yine de C'deki yer 2-3 GB azaldı. Acaba her şey için çok mu geç kaldım?..
2) Bununla ilgili şu programları önerenler oldu:
EasyRecovery
Final Data Enterprise
Recover My Files
Bu programlar işe yarar mı?.. Kullanırsam bilgisayar için riski nedir?.. Yani en fazla eski dosyalar mı geri gelmez, yoksa şu anki olanlara da bir zarar gelebilir mi?..
3) Dediğim gibi yeni hard disk aldım. Şu an C, D, F üç harddisk var. Şimdi ben bu sorunu çözene kadar F'ye bir şey yüklesem, C'deki silinmiş dosyalara zarar gelir mi?..
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Uzun zamandır bu konuyla başım dertte ve hem sıcaktan hem bu sorundan dolayı kafam kızışmış durumda. Cevaplara şimdiden teşekkürler.