Format sonrası sorun

HyperRFlight
29-06-2012, 01:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Merhaba herkese

Format yaptırdım pcye ve xp yerine w7 kuruldu bazı zorluklar çekiyorum yapamadığım ve cevabını bulamadım ne kdar arasamda :/

1-) İnternet sayfalarında gezinirken fareyi kaydırarak sayfada gezinemiyorum illa ya kaydırma çubuğunu ya tekerlekle oluyor,tek internet sayfalarındada değil klasörlerde de

2-) Yazılar çok küçük, büyütüyorumda yazının bulunduğu yer büyümüyor,mesela firefox çubuğu eskisine göre çok küçük yazı büyüsede çubuk incecik,minik

3-) Başlat çubuğunun masaüstünü göster yerini başlat simgesinin yanına koyamıyorum

Özellikle ilk ikisini çözmeliyim,şimdiden teşekkürler Onay

yucell
29-06-2012, 01:58   |  #2  
Üye
63 mesaj

1- 1. problem ekran kartı driveriniz yüklenmediğinden kaynaklanabilir kontrol edin

2. probleminiz ekran çözünürlüğünüzle alakalı yine ekran kartı driver i etki edebilir kontrol etmenizi tavsieye ederim

3. probleminiz de masaustunu goster simgesi windows 7 işletim sistemlerinde saat ve tarih bilgisinin sağında bulunur ve konumunu değiştiremezsiniz ancak kolaylık olması açısından kısayol tuslarıyla kolayca masaustune gelebilirsiniz bunun için alt tusunun yanında bulunan windows simgesine basılı tutarak d harfine basarsanız masaustune dondugunuzu gorursunuz aynı işlemi tekrar yaparsanız tüm pencereleriniz açılır ayrıca diğer bir kolaylık da tum pencereler açıkken pencerelerden birini tutup hafif salladıgınızda tüm pencerelerin alta indiğini gorursunuz aynı işlemi tekrarladıgınızda tüm pencereler geri açılır.

iyi çalışmalar.

win8beta
29-06-2012, 12:46   |  #3  
Taze Üye
9 mesaj
Alıntı: yucell  
1- 1. problem ekran kartı driveriniz yüklenmediğinden kaynaklanabilir kontrol edin

2. probleminiz ekran çözünürlüğünüzle alakalı yine ekran kartı driver i etki edebilir kontrol etmenizi tavsieye ederim

3. probleminiz de masaustunu goster simgesi windows 7 işletim sistemlerinde saat ve tarih bilgisinin sağında bulunur ve konumunu değiştiremezsiniz ancak kolaylık olması açısından kısayol tuslarıyla kolayca masaustune gelebilirsiniz bunun için alt tusunun yanında bulunan windows simgesine basılı tutarak d harfine basarsanız masaustune dondugunuzu gorursunuz aynı işlemi tekrar yaparsanız tüm pencereleriniz açılır ayrıca diğer bir kolaylık da tum pencereler açıkken pencerelerden birini tutup hafif salladıgınızda tüm pencerelerin alta indiğini gorursunuz aynı işlemi tekrarladıgınızda tüm pencereler geri açılır.

iyi çalışmalar.

Windows 7 ile beraber yeni bir başlangıç çubuğu kullanımımıza sunuldu. Bu kullanışlı başlat çubuğuyla beraber geliştiricler bir daha eski özelliklere ihtiyacımız olacağını düşünmemişler ki, XP ve Vista'da alıştığımız birçok özellik de tarihe karıştı. Bu özelliklerden bir tanesi de hızlı başlat çubuğu.

Hızlı başlat çubuğunu geri getirmek veya herhangi bir araç çubuğu oluşturmak oldukça kolay. Adımları takip ederek çok kısa bir sürede bunu gerçekleştirebilirsiniz.

1. Başlat çubuğunun üzerinde sağ tıklıyoruz.

2. 'Araç Çubukları' menüsünden 'Yeni Araç Çubuğu' seçeneğine tıklıyoruz.

3. %SystemDrive%\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch adresi, hızlı başlat çubuğunun Vista işletim sisteminde saklandığı yerin aynısı. Bu adresi yeni araç çubuğu oluştura tıkladıktan sonra karşımıza çıkan dosya seçme diyaloğuna yapıştırıyoruz. İsterseniz farklı bir dizin de belirleyebilirsiniz; çünkü bu dizin işletim sistemi tarafından başka adreslerin tutulması için de kullanılıyor. Biz bu nedenle işletim sisteminin kurulu olduğu disk altında bir klasör belirledik.

4. Hızlı Başlat Çubuğumuz oluştu. Başlat çubuğunun kilidini açarak (Sağ Klik > 'Başlat Çubuğunu Kilitle'), bu dosyası istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Başlat çubuğu kilitli durumda değilken, oluşturduğunuz hızlı başlat çubuğuna tıklayarak özelliklerini değiştirebilirsiniz.

Pclabs'ten alıntıdır.

SYSTEMDRİVE,genellikle C:'dir.

İyi çalışmalar.

win8beta
29-06-2012, 12:51   |  #4  
Taze Üye
9 mesaj

Bunu neden yazdığımı sorarsanız,HyperRFlight arkadaşımızın üçünçü sorusunun yanıtdır ve Bu hızlı başlatta masaüstünü göster butonu bulunmaktadır.Ve ayrıca xp deki hızlı başlat yerine kullanabilir.

HyperRFlight
29-06-2012, 18:39   |  #5  
OP Taze Üye
11 mesaj

yucell> Ekran kartım en son güncellemede,yeni ekran kartı almıştımSoru

Masaüstünü göstermek için klavye kısayolunu biliyorum ama bana simge olarak masaüstüne gitmemi sağlayan bişey arıyordum

Teşekkürler Onay

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
win8beta> Denemedim ama olmadı tam Ha?

Quick Launcher lazısının olduğu araç çubuğu çıktı, oraya tıklayınca masaüstü simgesini görebiliyorum,

bu daha zahmetli oluyor Gülüş

Teşekkürler Onay

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu sorunları ilk ikisini hallettim biraz birazda gözüm ve elim alışsın olur Kahkaha

Sonuncu ise sorun oluyorda yinede boşvereyim Kahkaha

Windows Media Player'e kütüphaneye şarkı ekleyemiyorum ?

Şarkıları seçip yaptığım çalma listesine sürüklüyorum olmuyor :/

Son Düzenleme: HyperRFlight ~ 29 Haziran 2012 18:49