windows 2000 yüklüydü format attım xp kurmaya çalışıyorum fakat belli bir yere geldiginde siyah ekran çıkıyor sol üst köşede - işaret yanıp sönüyor.
Yükleme yapmıyor.
Baska bi pc de harddiske kurdum xp yi bagladım kasaya işletim sistemi yükeleme hatası diyor ..
acil yardım.?
format sorunu acil yardım?
- 1
- 2
kardeşim başka bir CD den deneyebilirsen iyi olur veya elindeki CD temizle ve kasanın kapaklarını açık tut ısıdan da kaynaklanıyor olabilir
Herhangi bir diske işletim sistemi kurup farkli bir pc ye takıp çalıştırılmak istenirse %90 Mavi ekran vericek yada bu na benzer hatalar vericektir.
çünkü bir takım donanım sürücüleri uyumazlılığı yaşayacaktır..
Siyah ekranda beklemesainin nedenine gelince Diskiniz le yada ide kanallarınızla ilgili bir sıkıntı gibi geliyor bana..
xp cd nizde sorun olabilir. farklı bir cd ile format atmayı dener sonucu buraya yazarsanız daha fazla yardım görürsünüz...
İde kabloları demedim zaten ide kanallarındada sıkıntı olabilir... farklı ide kanallarını dene istersen..
hatta emin olma açısında anakart da sata var ise sata bir diskle bi kurulum yapmayı dewnemeni öneririm en azından sorun anakart damı onu tespit edebilirsiniz..
98 üstüne 98 açıkken xp cd sini takıpta deneyebilirsiniz..
dostum senin diskinde yada anakartında bir sıkıntı olduğu kanaatindeyim.
Bios ayarlarından onboard olan tüm özellikleri Disable yapıp bi denermisin.
Ses kartı Usb ler vs. kapatabildiğin herşeyi kapat. öyle bi dene..
anakartın tam modeli nedir ?
http://www.gigabyte.com.tw/Suppo ... aspx?ProductID=1337
tüm bios güncellemelerin burda..
F7d(Beta) olanı değilde önce F6 sürümünü yükle..
güncellemek için bu dosya tek başına yeterli değil biliyosun dimi ? aakartın cdsi içindeki update programına bu dosyayı göstererek yapman gerek..
Dur bekle ben sana programı bulup linkini vereyim yapman gereken programı çalıştırmak ve Programda Update from flie ı seçerek bios dosyasını gösterip güncellemeyi başlatmak..
http://asia.giga-byte.com/FileLi ... ools_gbt_atbios.exe
Programı çalıştır internet update seçeneğini seçme update new bios seçeneğini seç indirdiğin bios dosyasının yerini göster ve yönergeler ne diyorsa onu takip et.. aynı anda farklı bir işlem yapma antivirüs programıda kapalı kalsın..
windows tabanlı bu program dos da komutla işin yok.. ;)
ozoxp98 desteklemiyor bu pro yu:(( Hata veriyor.desteklemesi lazım dur bekle veriyonunu bulim unutmuşu mseninkinin 98 oldugunu..
şidilik urasmayacam aksama 2000 i yükleyecem 2000 de bazı anakart sorunlarını giderebiliyormuş2000 anakart sorunlarınımı düzeltiyor alla alla nasıl oluyor o iş ???
Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 08 Ağustos 2008 17:17
- 1
- 2