format sorunu

HPQ-User
30-10-2009, 10:05   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Cengo sormuş:
Bilgisayarim celeron olsada iyi calisir. DVD yazicim bozuldu. Flashden Cye nasil format ata bilirim? Onceden tesekkurler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel(R)Celeron(R)M
processor 2.20GHz

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; MRA 5.5 (build 02842); GTB6; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0)

OnlyMann
30-10-2009, 10:19   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

1-öncelikle flash diski boot olacak şekilde ayarlamanız gerekir. (forum içinde nasıl yapılacağı anlatılmıştı)
2-Makinanızın flash diskten boot etme özelliği olmalı (anakartın desteklemesi gerekir)
3-Normal cd ile açar gibi makinayı flash diskten açıp kuruluşu başlatabilirsiniz.
4-formatlama ile ilgili görüntülü biligler yine forum içinde verilmişti.

Real King
30-10-2009, 10:25   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Benim bilgisayarımdabirarkadaşımın msn sinde bir facebook bilmemne diebirbağlantıgönderildi. Bende s.k gibi kabul ettim. Daha sonrabirşeyindirildi.Bilgisayar uyarı verdi. Bir resim dosyası şeklinde.Dahasonra WindowsDefender'le tarayınca silindi dedi.Öncesindearkadaşlarımadagönderiliyordu bana gelen virüs. Ama silincegitmiyor.Netten okuyorum.Bilgiler falan çalınıyormuş. Şu anlattıklarımagöreaynı şey bende olurmu yoksa sildikten sonra kurtuldum mu. Acilcevapverirsen sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler.

OnlyMann
30-10-2009, 10:31   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle makinanızı güncel bir zararlı yazılımı ile güvenli kipte açıp full tarayınız. bahsettiğiniz dosya ekinde farklı zararlılar barındırıyor ve sisteme bulaştırmış olabilir. her hangi bir hata durumu olursa ki olabilir zararlı bozabilir veya bulaştığı için silinmiş olabilir. bu durumda windows onarmanız gerekir.  bu tür yazılımlar çoğunlukla eklentiler bırakabilirler. Ayrıca makinaya koruma yazılımı ki son zamanlarda 90-120 günlük yazılımlar yayınlandı bunlardan birini kurabilirsiniz.

içinizin rahat olmasını isterseniz aslında çok önermeme rağmen makinayı temiz bir CD'den yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. öncelikle sürücülerinizi ve bilgileirinizi yedeklemeyi unutmayın.