Format virusu silmiyor

HPQ-User
17-03-2012, 12:04   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

utku sormuş:
Bilgisayarıma virus ya da benzeri bişey bulaştı. Kota çok aşıyor. 2 kere format attırdım ama sorun devam ediyor. Bu nasıl çözülebilir, yoksa virus tekrar tekrar mı bulaşıyor? Format'tan sonra Avast antivirus programını yükledim. Problem kotanın normalden 3 kata yakın artması. Bunun virusten başka bir nedeni var mıdır? Sınırsız internete geçmek çare ama sözleşmem var daha 4-5 ay. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
İntel core i3
3 GB ddr3 ram
2 GB ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; tr) Presto/2.10.229 Version/11.61

Kapalı Hesap (154666)
17-03-2012, 15:12   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bu tür virüsler internet kaynaklı olup malware veya bots yazılımları ile tespit edilip engellenebilir.

MhmdRmd
27-08-2012, 22:36   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Kardeşim bu olayın üstüne bir bardak su içmeni tavsiye ederim. 

Muhtemelen senin keklemişler Trojen bulaşmış Yerel Disk C: ve Yerel Disk D:'ye  C Ye format atsan D 'den C'ye bulaşır. sen en iyisi yeni harddisk al

ferit_angel
27-08-2012, 22:41   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

Bence format atmada hata oldugunu dusunyrm formattan sonra virus kalmasi iyi bir durum dgl

NeverBackDown
27-08-2012, 23:07   |  #5  
NeverBackDown avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
516 mesaj

Kardeş hem C'yi hem D'yi formatlıyacaksın ben şu şekilde yapıyorum C'ye işletim sistemi vb. kuruyorum sonlara doğru sistem açılmadan önce önyükleme için bir tuşa basın diyor o zaman basıcaksın tuşa bu sefer D'yi formatlıyacaksın ama işletim sistemi kurmayacaksın tam D'nin biçimlendirilmesi bittiği zaman pc'nin fişini çekicen pc'yi baştan açıcan ben böyle yapıyorum hem C hem D formatını.

excel_mustafa
28-08-2012, 12:02   |  #6  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 552
4,478 mesaj
Alıntı: NeverBackDown  
Kardeş hem C'yi hem D'yi formatlıyacaksın ben şu şekilde yapıyorum C'ye işletim sistemi vb. kuruyorum sonlara doğru sistem açılmadan önce önyükleme için bir tuşa basın diyor o zaman basıcaksın tuşa bu sefer D'yi formatlıyacaksın ama işletim sistemi kurmayacaksın tam D'nin biçimlendirilmesi bittiği zaman pc'nin fişini çekicen pc'yi baştan açıcan ben böyle yapıyorum hem C hem D formatını.

lafı azımdan aldın helal..

NeverBackDown
28-08-2012, 22:56   |  #7  
NeverBackDown avatarı
Yıllanmış Üye
516 mesaj

Kardeş sorununu çözdüysen bi cevap verde başka biri yaşarsa sorunun aynısını konu açmakla uğraşmasın.

kobalt67
29-08-2012, 04:07   |  #8  
kobalt67 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 19
758 mesaj

NetMeter adlı programı indirin. Bilgisayarda hiç bir program açık değilken ve internet kullanılmıyorken NetMeter'ı izleyin. Açık olan bir şey olmadığı halde indirme yapıyorsa sorun vardır, yoksa sizin kullandığınız programlar buna sebeptir. Kolay gele !

merdobilal
29-08-2012, 13:42   |  #9  
Taze Üye
12 mesaj

merhaba arkadaşlar

bir kaç gün önce bilgisayar sorunsuz çalışıyordu sonra
açtım bilgisayarı görüntü gelmedi bende diğer görüntü girişine taktım görüntü gelmeye başladı herşey normal masaüstü felan sonra ekrana yazı geldi görüntü ayarlarını sıfırla iptal dedim sonra yeniden başlat flean sıfırla dedim oldu ama tekrar bozuldu

şuanda ekran kartı girişine takınca pcye ekran görüntüsü gelmiyor ne yapmam lazım

ekran kartı modeli:%90 Atı Radeon HD 4800 Series

NeverBackDown
29-08-2012, 21:14   |  #10  
NeverBackDown avatarı
Yıllanmış Üye
516 mesaj

Buraya yorum atarsan kimse yardımcı olmaz en iyisi baştan konu aç

xmasterrs
17-05-2013, 15:51   |  #11  
Taze Üye
3 mesaj

arkadaslar format atıp ta sılınmıcek virüsler bizim bilgisayarlara girmez bizi takmazlar Gülüş

ama böle bişi oldu diyosanız

şlk önce bir PARDUS,BACKTRACK,MEGİA,UBUNTU kısacası windows un nfts dosya turunu desteklemeyen bir işletim sistemi indir (ücretsiz kendısitelerinden indirebilirisinz)

kurun ondan sonra biraz internette gezinin sora alın elınıze windows cd&dvd sını bastan kurun tabı hdd yı bıraz zorlar oyuzden istersenız 1 gün ayarayla yapın ama tabı zorlama olasıgı cok az formattan zarar gelmez Gülüş

bu sefer de sorunun cözülmesse arkadasım virüsle bir alakasası yokturGülüş

Son Düzenleme: xmasterrs ~ 17 Mayıs 2013 15:53
xmasterrs
17-05-2013, 15:56   |  #12  
Taze Üye
3 mesaj

arkadasım trojen bulasmıs dıyorsun ama trojen sısteme kayıt olur yanı d bulsa diyelim yok öle bişi

sadece uzantısı d: dedir format atarken d yi bicimlendir xp kurucaksan yavaş bıcımlendır diceksin win7 zaten iyi biçimlendiriyor 

ama ilk önce silin :D 

yanı arkadaslar trojen dosyası pc bulasması ıcın pc kullanıcısının trojen dosyasını acması lazım 1 kere acınca sıstme kaydolur tıklamassan virüsü yemezsın :D solucanla karıstırmayalım :D

Flapjack
17-05-2013, 16:06   |  #13  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj

banada öyle bir virüs bulaştı ram i çok kullanıyor birde internetten bişeler yapıyor stdrt.exe diye bir virüs vardı bende format attım başlarda çıkmıyordu 1 ay sonra tekrar bulaştı ama görev yöneticisinde görebiliyorum ordan kapatıyorum birde windows/temp klasöründe her sildiğimde tekrar çıkıyor :D

excel_mustafa
17-05-2013, 16:40   |  #14  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 552
4,478 mesaj

otomatik güncelleştirmeleri kapat.benimde güncellemeleri bi kez tam yüklemiştim.12 gb lık c: sürücüsünün 5-6 gb si doluydu.güncellemeleri yükledikten sonra baktım ki 2 gb çık yer kalmış.birde ek olarak internetin kotası kaç gb ?

daMned
18-05-2013, 03:16   |  #15  
daMned avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
138 mesaj

Fdisk yapıp tamamen hdd'yi fabrika çıkışı yapmak daha mantıklı olur. Yanlız çok fazla Fdisk yapmak hdd'nin ömrünü kısaltır. Fdisk yaptıktan sonra, yine windows kurarsın ve hdd'yi ikiye böler C ile D diye ikiye ayırırsın.

xeyn35
18-05-2013, 17:03   |  #16  
Yeni Üye
22 mesaj

ComboFix ve ardından Spyware Doctor ile tarattır. BootVista ile badsector taraması yaptır. Böyle de çözüm alamazsan Advanced System'i kur lisansını crackle dosya öğüt menüsüyle bütün dosyaları öğüt en az 8 defa olsun. Eğer yine sonuç alamazsan yeni bir HDD al.

M231
19-05-2013, 00:32   |  #17  
M231 avatarı
Yıllanmış Üye
160 mesaj

kota yiyen virüs ilk defa duydum. madem virüs kota yiyorsa bilgisayarın internet trafiğini yoğun bir biçimde kullanır bu nedenle internette gezinirken download yaparken vs. net hızında bir yavaşlama olması lazım o virüs varsa. kablosuz internet ise kablosuz şifresini değiştirmeyi dene. hem öyle bir virüs varsa sabit diskinin günden güne dolması gerek virüsün download yapmasından dolayı.

radyasyonlu
18-11-2013, 14:37   |  #18  
radyasyonlu avatarı
Üye
86 mesaj

arkadaşlar cevap vermişler zaten fakat internetin wireless'mi eğer öyleyse hem internet şifreni hem wireless şifreni değiştir belki dışarıdan çekiyor olabilirler... sınırsız internete geçmeninde sözleşmede sıkıntı yaratacağını düşünmüyorm..

Sheytany39
04-12-2013, 05:42   |  #19  
Taze Üye
2 mesaj

>Sana bulaşan trojan yada worm .exe uzantılı bir virüs ve sürekli boşa megabayt çeken bir baş belası !

>Ancak çözümsüz değil, Hirens Boot adlı programı indir kur ve programla ister Bios üzerinden ister normal PC'yi komple tarat ve sil.

>2. Çözüm Formatta silinip gider gitmez diyenlere aldırış etme düzgün atılan bir formatta ne trojan kalır ne spy nede worm.  C ' ile D ' ye format atmayı bilmiyorsan eğer internetten resimli anlatımlarına bak Avast programını tavsiye etmiyorum anti-virüs olarak onu kullanma derim.