format yaparken ekran kartıyla alakalı

HPQ-User
18-06-2008, 00:37   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

brave_x sormuş:
yukarıda belirttiğim özelliklerde tamamen çökmüş bir  bilgisayar geldi bana çökme sebebi bilinmiyor ancak xp formatladım herhangi bir problem yok  ses kartında problem yok ama ekran kartını kasadaki yerine takınca pc açılmıyor ekran ışığı yanıp sönüyor benim kasada denedim ekran kartını bendede ekran açılmıyor kart üzerinde gözle görülebilecek fiziksel darbe elektiriksel şase yanık  yok zaten formattan öncede pc açtığımda ekrana görüntü gelmiyodu belkide boşuna format çektik hangi yolları izlememi tavsıye edersiniz konu hakkında değerli yorumlarınızı bekliyorum

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd  64 işlemci 80 gb hdd ELİXİr 256 mb ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

AnchryA
18-06-2008, 00:43   |  #2  
AnchryA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
734 mesaj

Arızalı olan ekran kartını ( ki öyle görünüyor anlattılarınızdan )    Sorunlu kasadan çıkarıp çalışan bir  ekran kartı 'ile  deneyin.

Görüntü alırsanız  sorun sadece  ekran kartındadır. ( Ekran kartının  bozulması için sadece  fiziki darbe , yüksek alım , kısadevre vs. olması gerekmez. )

Nadiren' de olsa ekran kartlarında  bu tür  hatalar  olabilir ( Yüksek ısı ,  ekran kartı entegresi(chip)  yanabilir , bu durumda dışardan herhangi bir belirti göremezsiniz. )

Farklı bir ekran kartı ile deneyin. ( görüntü alırsanız  sadece ekran kartı   eğer yine  görüntü alamazsanız ,  Anakart üzerinde bir sorun vardır.  ekran kartlarının  anakart üzerindeki yeri  genellikle kuzey köprüsüdür  bu bölüm arızalı alabilir   anakart tamiri yapan servisler  mevcut. )

brave_x
18-06-2008, 00:53   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj

teşekkür ederim kartı çıkardığımda zaten normal görüntü var ama dediğiniz gibi ekran kartını takınca oluşan bir problem varsa bu tabiiki karttan demektir şimdi başka bir kart bulup bu fikrimizi teyit etmek onaylamak lazım başka çare yok birde bu ASUS marka kasa ilk açılışta açılır gibi yapıyo fanlar falan çalışıyor herşey normal 2 saniye sürüp ikinci kez başlıyor sonra normal devam ediyor sizce bu açılıştaki problemin kaynağı nedir olası bir donanım çakışması olabilirmi?

AnchryA
18-06-2008, 01:01   |  #4  
AnchryA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
734 mesaj

Donanım çakışması olsa   2. açılışta'da  bunu yapması gerekirdi. Formatlamanızda  fayda  var. Sorun böylece  daha rahat anlaşılabilir. ( Ayrıca  Formatlama sonrasında   HDDLife adlı program ile harddiski kontrol etmenizde  yarar var.  Sorun olabilir.