format yardım

zetec1978
14-01-2008, 16:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

laptopa format atacam. şu an vista yüklü. xp yüklemek istiyorum.xr cd sini sürücüye yerleştşrdim. yeniden başalttım.f12 ile boot cd yi okuttum. karşıma çıkan 2 adet sürücüden dwd rw yi seçtim.xp ön kurulum dosyalarını yükledi.sonra xp yi kurmak için enter tuşuna bas dedi bastım  enter tuşuna.
xp yi şimdi kurmak için enter dedim. sonra bana şu iletiyi verdi:
kur, bilgisayaınızda takılı hiçbir disk bulamadı.
sabit disklerin açık ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlanmasını, diskle ilgili donanımın yapılandırılmasının doğru olmasını sağlayın. bu işlem, üreticinin sağladığı tanılama yada kur programını çalıştırmayı içerebilir.
kur devam tmiyor.

Borga-x
14-01-2008, 16:27   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eger HDD sata sürücü ise once RAID'de tanıtman lazım. Sana verilen disket veya CD içinde bununla ilgili bir dosya olacak. Sana verilen XP CD'si içine gömülmüşte olabılır. Bunun ıcın XP kurarken F6 tusuna basıp RAID Sata suruculerı yuklemeyı seç.Ondan sonrada XP CD'sını goster. Eger bu olmuyorsa o zaman sana bır dısket verılmıştır.F6'ya basıp bu dısketı surucune yerleştir ve kur bıtene kadar cıkartma.

uGuR.uK
14-01-2008, 19:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

yada bios'a girip raidi kapatırsan(disable yaparsan yani) oyle demeden direk hddni gorcektir.

Banned
16-01-2008, 16:59   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

vistanın ilk çıktığı tarihlerdede bu konuda bir yazı yayınlamıştım fakat insanımızın araştırmama gibi bir zaafiyeti olduğundan halen aynı konulara cevaplar yazmaktayız.
  Sevgili arkadaşım vista xp den daha sonra çıkan bir sistem olduğu için vista hdd ye kurulu olduğu sürece xp boot lodere girip mbr yi yazıp hdd ye bot olamaz yani vista kurulu hdd yi görmez yada kurulum yazmaz.tek yapmanız gereken vistada easy bcd veya vistaboot programını indirip megane boot loader den uninstal mbr yi seçip enterlemeniz. akabinde xp cdniz sorunsuz boot olup sorunsuz hdd yi görüp sorunsuz kurulacaktır

GiresunLuu
18-01-2008, 15:56   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj

kardeş aynı sorun bende de oldu ben hallettim sorun biostan  hallediliyor sorununu halledemediysen bana  özelden PM at  sana yardımcı olayım