format

history83
04-11-2007, 12:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj

arkadaşlar bilgisayarıma bazı düzensizlikler nedeniyle format atmam gerekiyor.ancak xp cd sini takınca kuruluma geçtiğimde;
Bilgisayarınızdaki Windows sürümü CD'deki sürümden daha yeni olduğundan Kur devam edemiyor.(bu bilgisayarın güncellemesi açık olduğu için mi?)

Uyarı: Bilgisayarınızda yüklü olan daha yeni Windows sürümünü silmeye karar verirseniz, dosyalar ve ayarlar geri yüklenemez.
---------------------------------------------------------Sorunun Açıklaması:
Bilgisayarınıza CD'deki sürümü kurmak için bilgisayarı yeniden başlatın, ancak başlatmayı CD'den yapın ve yeni bir kurulum gerçekleştirmek üzere yönergeleri uygulayın.
Uyarı: Varsayılan kurulum seçenekleri, varolan Windows sürümünüzü bu sürümle değiştirir. Her iki sürüme de sahip olmak istiyorsanız, bu Windows sürümü için yeni bir hedef klasör seçmeniz gerekir. Bilgisayarınızda yüklü olan daha yeni Windows sürümünü silmeye karar verirseniz, dosyalar ve ayarlar geri yüklenemez.

sormak istediğim şu başlamayı cd den yapiniz ne demek nasıl oluyo bu işlem ve dosyalar ve ayarlar dediği sadece c sürücündekiler değil mi?yoksa kurulumu c ye de yapsam tümünü (e,d)silermi?

Son Düzenleme: history83 ~ 04 Kasım 2007 12:35
Dark Spirit Of The Silent
04-11-2007, 13:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
604 mesaj

1.soru için bilgisayarındaki windows update leri bakımından cd dekinden daha yeni bu ne demek oluyor dersen yani sen bilgisayarına zamanla gerekli update leri yüklemişin ama cd deki windows a update yüklenmez dmi yani:) o eski kalmış 2.sorun içinse başlatmayı cd den yapınız demek bilgisayarı yeniden başlatırken cd-rom sürücünde windows cd si olsun ve kurulum aşamalarını ordan takip et zaten bilgisayar yönlendiriyo

history83
04-11-2007, 14:25   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

açıklaman için saol ancak kuruluma geçemiyorum.cd-rom a xpnin cd sini takıyorum yeniden başlatıyorum ancak bilgiayar normal açılıyor.otomatik kullan falan da etkin durumda om sorun bilmiyorum ancak cd ye tıklayınca yine cd nin eski olduğunu gösterdiği sayfa çıkıyo aynı şeyleri yazıyo.kurulum başlamıyor yani.

uGuR.uK
04-11-2007, 17:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Dark Spirit Of The Silent
.......2.sorun içinse başlatmayı cd den yapınız demek bilgisayarı yeniden başlatırken cd-rom sürücünde windows cd si olsun ve kurulum aşamalarını ordan takip et zaten bilgisayar yö
format atmak istiosan bole yapmak zorundasın zaten, Windows'u acıp kurulumu normal baslatarak format atılmaz. bilgisayarı CD'den boot edip baslatmalı ve formatını atmalısın. forumda ufak bi aramayla format atmak hakkında biton detaylı bilgiye ulasabilirsin.

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 04 Kasım 2007 17:43
history83
05-11-2007, 02:07   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

ilgin için çok saol arkadaşim.epey aradım anladığım kadarıyla boota açılışta deleteye basarak sonra boot sekmesinden giriliyor ve cd yi en başa seçmem gerekiyo.bi bölüm var
1-cd
2-hdd
3- bunu hatırlamıyorum
aynen bu sırayla kaydettim ve çıktım.sanırım bunu yapmam gerekiyor.ancak cd den başlamadı yine.acaba hatalımıyım yada doğruysa neden cd den başlamadı?

uGuR.uK
05-11-2007, 18:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

sıralama doru, ayarı kaydedip cıktıgından emin ol, bide cd orjinal deilse boot ozelligi olup olmadıgına bi bak. olmadı klavyeden del tusuna basmak yerine paso F8 tusuna bas sürekli, acılan ekrandan cd sürücünü sec.

history83
06-11-2007, 00:49   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

evet ayarı kaydettim f 10 du galiba evet dedim sonrada.sanırım cd de bi sorun var.çünkü normal windows açıkken de sonradan takıp denedim otomatik başlama yapmıyo.farklı cd ler denedim mesela müzik cd si taktım hemen içeriği gösterdi.elimdeki kopya cd.boot özelliğinin olup olmadığını nerden bakacam bilmiyorum.yoksa öyle bi özelliği o cd işe yaramaz mı?

uGuR.uK
06-11-2007, 17:04   |  #8  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

bios ayarı veya baslangıc seceneklerinden cd rom seciliyken cd'den baslamıosa boot ozelligi yok demektir kısaca, ama emin olmak icinde bi programla bakabilirsin, IsoBuster veya MagicISO gibi.

history83
08-11-2007, 23:46   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

evet yeni bi cd ile iş halloldu.doğrusu bi kısmı.sorun cd deymiş.kurulum aşamasında herşey normal giderken yürütmeyi durdurdum,bu dur uyarısını ilk defa alıyosanız yeniden başlatın diyo.başlatıyorum yine o ekran geliyo ve destan gibi şeyler yazıyo.çok sıkıcı bu işin çıkışı yokmu atacam balkondan yoksa pc.yi