Formattan sonra bilgi kurtarmak?

HPQ-User
28-01-2008, 09:19   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

u_baydur sormuş:
merhaba efendiim. ben bilgisayardan pek anlamam, ama bi konuda yardıma ihtiyacım var.
bir fujitsu siemens notebook'um var. geçen hafta bir sorunla karşılaşınca korkup kapatma düğmesine bastım ve bilgisayarı kapattım. tekrar açmayı denediğimde windows başlamadı diye hata verdi. bir bilgisayarcıya gönderdim. bilgileri kurtarıp format atacaklardı. ama gelince baktım ki benim istediğim bilgilerin hiçbirisi yok. ne kadar gereksiz şey varsa onları kurtarmışlar. ama galiba formattan sonra da önceki bilgiler kurtarılabiliyormuş. bu konudaki fikriniz nedir. yardımcı olabilir misiniz. bunu ben yapmayı denemiycem. eğer yapılabilirse bilen bir servise göndercem...

teşekkürler şimdiden...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp home servis pack 2
intel pentium m 1.7 işlemci
512 mb ram
128 mb ati mobility radeon 9600 paylaşımsız ekran kartı.
80 Gb Hdd.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.2; .NET CLR 2.0.50727)

Koray Kocaman
28-01-2008, 21:11   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

Recuva
Dikkatsizce yapılan bir tıklama ve veriniz çoktan byte cennetinde. O anda sükûnetinizi koruyup doğru işlemleri gözden geçirirseniz hiçte endişe edecek bir durumunuz kalmaz.

Ücretsiz yazılım Recuva ile ebediyete göçen verileriniz orijinal tarih ve saatleri ile yeniden geri geliyor. Verilerinizi Windows çöp kutusundan, dijital kameranızın hafıza kartından veya MP3 çalarınızdan silmiş olmanız program için bir kıstas değil.

Önemli: Araç verileri kurtarmak istediğiniz bölüm üzerine yüklenmemeli. Ayrıca programı ne kadar erken kullanırsanız verilerinizi geri getirme şansınız o kadar artar.
DOWNLOAD::

IsoPuzzle
Dosyalarını CD veya DVD' ye yedekleyenler de veri kaybından kurtulmuş sayılmaz. Eskime payı veya ufak çizikler: IsoPuzzle, Windows'un nefesinin tükendiği anlarda bile disklerinizden verileri kurtarabiliyor.

IsoPuzzle okunabilir tüm sektörleri buluyor ve bunları daha sonra yazdırabileceğiniz bir ISO dosyasına kaydediyor. Biraz sabır ile kaybettiğinizi sandığınız dosyaları kurtarabilirsiniz.

Pratik: Okuma işlemi askıda kalırsa veya sektörler tamir edilemeyecek durumda ise yazılım, kurtarma işlemini başka bir CD/DVD sürücüye sahip PC'ye aktarmanıza olanak veriyor. Bu iş için IsoPuzzle istek üzerine o ana kadar okunmuş sektörlerin bulunduğu bir aktarma dosyası oluşturuyor.
DOWNLOAD::

Bu Programların haricinde kullanabileceğiniz programlar;
DaTa Recovery
File Recovery
Easy Recovery
Recover4AllData
Tiramisu
RecoverMyFiles-Setup
FINAL DATA 2.0
O&O Disk Recovery
Stellar Phoenix Data Recovery