Arkadaşlar pc ye format attıktan sonra dvd rw ce cd rw simgeleri kayboldu.. yardım lütfen..
formattan sonra dvd rw görünmüyor????
bios ekranında görebiliyormsun il olrak bunu incele eğer göremiyorsan f5 deyip ayarları kaydet çık bir de aygıt yöneticisinden kontrol et bakalım görünüyormu?
arkadaşın pc sinde bu sorun da şu an bakamayacam.. ama aygıt yöneticisinde görünmediğini biliyorum..
o zaman biosdan disable etmiş olabilirsin
anladım .. o zaman biosa bakmak gerek.. saol
Eğer format sırasında biçimlendiri hızlı seçeneğiyle yaptıysan bu sorun olabilir bendede böyle olmuştu biosla ilgisi yok biosu daha önce kurcalamadıysan tabiki zaten biosta böyle bir seçenekte görmedim kendi pcimde yanlış hatırlamıyorsam kendi kendine disable olacak hali yok bence fazla karıştırma oraları tekrar atıcan format biçimlendirmeyi normal şekilde yaparsın
turuçiEğer format sırasında biçimlendiri hızlı seçeneğiyle yaptıysan bu sorun olabilir bendede böyle olmuştu biosla ilgisi yok biosu daha önce kurcalamadıysan tabiki zaten biosta böyle bir seçenekte görmedim kendi pcimde yanlış hatırlamıyorsam kendi kendine disable olacak hali yok bence fazla karıştırma oraları tekrar atıcan format biçimlendirmeyi normal şekilde yaparsısen bios ayarlarını bildiğinden eminmisin bios la alakası yok diyorsun peki bios da böyle bir ayar olmadığını nereden anladın daha doğrusu bios nedir bana açıklasana
Bios bilgisayarın çalışması için gereken temel yapıdır donanımların birbirleri arasındaki bağı kuran bir nevi işletim sistemidir
Eğer sen biliyorsan nasıl yapılacağını detaylı anlatta bende arkadaşta öğrensin. Biostan disable etmiş olabilirsin diyorsun nasıl düzeltileceğini daha kapsamlı anlatırsan memnun oluruz.
hocam formatı hızlı yapmadım. biosl da uğraştım ses kartını onboard tan çıkarmaya çalıştım çünkü.. orada heeee ... arkadaşlar şimdi aklıma geldi valla... hay Allah... primerya ile seconder ode ları karıştırmıştım.... geri eski haline getirmemiş olabilirim... büyük ihtimalle ordandır... hatırmlamam sebep oldunuz saolun hepiniz...
Ahh erkanç ahh yıne yaptın yapacağını
Arkadaşlar çözdüm sorunu saolun sizde
arkadaslar ben bu konularda bilgili degilim bendede benzeri bir sorun var benim merak ettigim bios ekrani nerde nasil giriliyor....