formattan sonra internet gelmio nedense

HPQ-User
03-10-2009, 09:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

çeto sormuş:
bilgisayarıma format atıyorum daha sonra internet gelmiyor elimde olan cd ler arasında modem - ekran kartı ve usb cd leri var  internet sorununu nerden halledebilirim cwp beklıyorum cunku kısa zamanda bi format atcam  internetm gitcek Bİ de bilgisayarıma  durmadan bi mavi ekran ekliyor hata weriyor bu sorun nasıl cözülebilir cwp lütfen teşekkür ettim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Pardus
Sistem Özellikleri:
foxcon

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

OnlyMann
03-10-2009, 10:57   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bunun nedeni ağ bağlantılarına ait donanımların sürücülerin doğru tanımlanmamış olmasındandır. anakarta ait cd'den veya makinanızın (anakart üretici) sitesinden güncel sürücüyü indirip yüklemeniz gerekir.

Ayrıca mavi ekran ile ilgili de forum içerisinde arama yaparsanız farklı nedenlerden kaynaklandığını göreceksiniz yani mavi ekranın bir çok sebebi olabilir. mavi ekran geldiğinde bir kod numarası verir o numara sorunun nedenini bulmada yardımcı olacaktır.

OSMAN BAĞÇEVAN
04-10-2009, 03:23   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

yani anakartınızın cd si olması gerekiyor..o cd yi kurduktan sonra internetiniz sorunsuz çalışacaktır..
Onlyman ın dediği gibi anakartın üreticisinin sitesinden sisteminize uyan sürücüyü indirin ve yedekleyin..format attığınız da yükleyin...

-KAFKAS-
04-10-2009, 05:40   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj

mrb
Yanlış okumadıysam kullandığınız işltm sistemi pardus değilmi
Önce şuan internet aktifse PC DE İnternetten
 ethernet kartınızın en güncel driver sürümünü internetten sitesinden indirip bir cd ye çekin
güzel bir format atın XPSP2 KURUN
Şimdi ETHERNET KARTI DRİVERINI YÜKLE PC RESETLEYIN düzelmiş olması gerekyor

Linuxlover
04-10-2009, 13:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
193 mesaj

işletim sistemin pardus ise senin bilgisayarına Ağ Bağlantısı sürücüsü yükleme olanağın az.Bildiğim kadarıyla çoğu donanım sürücüsü Pardus'ün uzantılarını desteklemiyor.Bir de Sisteminizin ekran kartı iyiyse ve ram'i 1 gb ise Şimdilik XP kurun.22 ekim 'de windows 7 yi alın ve YÜkseltin .Dosyalarınızı yedek almayı da unutmayın.Windows 7, XP'ye göre kat kat güvenli ve kat kat hızlıdır.
Donanım Sürücüsü yükleme:
Bilgisayarınızın markasının web sitesine girin.
Oradan en güncel ağ bağlantısı sürücüsünü bulup yükleyin
Bilgisayarı Başlatın...

Hallederiz_87
04-10-2009, 14:17   |  #6  
Hallederiz_87 avatarı
Yıllanmış Üye
934 mesaj

Anakart foxcon'sa kendi sitesinden veya cd varsa orda driver tanıtman gerek! Yapamıyorsan fazla kurcalama sonra elinde kalır daha önce sistemi kendin mi? kurdun yoksa kurdurdun mu?

SüRmenaJ KaOSs
05-10-2009, 18:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

modemi resetLe