formattan sonra internet problemleri

HPQ-User
07-10-2008, 13:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

neyzincan sormuş:
bilgisayarıma format attım..flash ve java yıda yükledim...ama sayfaları çok zorlanarak açıyor.bir sayfayı 3-5 defa yenile demem gerekiyor..ondada sayfanın yarısını gösteriyor  yarısını göstermiyor...hatta face bok u hiç açamadım devamlı bağlantı kesildi diye bi uyarı veriyor. explorer  ve mozilla ikisindede aynı sıkıntı var.


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 3000
216 nvidia ekran kartı
160gb hdd
512 ram
Service Pack 3

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

SAİNT
07-10-2008, 13:43   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

sana şunu diyeyim sp3 nette herzaman sıkıntı veriyor başımdan geçtiği için biliyrm sp2 ile kullan ie7 kasar.

saidsener
07-10-2008, 14:01   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

ama ben ie 7 kullanmıyorum ki

saidsener
07-10-2008, 16:31   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

sp3 ü kaldırdım ama yinede sorunu çözmedi hala internette girmekte sayfaları açmakta sıkıntı çekiyorum...

saidsener
07-10-2008, 16:32   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

özelliikle facebok a hiç girmiyor ...diğer sayfalarıda çok  denemelerden sonra açıyor....
bu iletiyi veriyor
Bağlantı kesildi


Sayfa yüklenirken  sunucuyla bağlantı kesildi.

Bağlantı sırasında ağ iletişimi kesintiye uğradı. Lütfen yeniden deneyin.

Son Düzenleme: saidsener ~ 07 Ekim 2008 16:33
sticker
07-10-2008, 21:15   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

bence deneme testi yazılımını yükle test et.sorunu bulursun...

kalamarr
07-10-2008, 23:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

altta verdiğim linkten bağlantı hızınızı ölçüp sonuçları buraya yazar mısınız?


http://www.speedtest.net/

keshkesh
07-10-2008, 23:30   |  #8  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

sorunun internet bağlantın ile ilgili olabilir, yada dns kaynaklı bir problem de olabileceği gibi virus spy benzeri bi program da buna neden oluyor olabilir.

işe DNS adreslerini değiştirerek başlayabilirsin.

TTNETin DNSleri
1) 195.175.39.39
2) 195.175.39.40

Almanya kaynaklı dns ler de kullanabilirsin.

Buradan çalışan bir dns bul kendine

IE6 da facebook tam yükleme yapmadan arama kısmına birşey girilirse  sizin başınıza gelen hatayı veriyor :)

Son Düzenleme: keshkesh ~ 07 Ekim 2008 23:32
Semih Özyurt
08-10-2008, 00:06   |  #9  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dostum bide baska internet tarayıcılarını denemeyi denedinmi bence sorun ie6da bide format esnasında ie dosyalarını eksik yuklemiş olabilirsin

Internet Explorer 6 tamiri *

Eger internet Explorer istediginiz gibi calismiyorsa ve hatalar veriyorsa yeniden kurmak en akillica yol, ama nasil, Program ekle kaldirdan bu isi yaparsaniz bozukluklarin hicbirini giderme sansiniz olmayacaktir , peki nasil yapmak lazim:
1. WIndows XP kurulum CD nizi takin.
2. Start/Run. Dedikten sonra komut satirina asagidakini aynen yazin (copy paste en iyisi)

rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\inf\ie.inf

"OK".deyin simdi eski arizalar yok oldu cünkü yepyeni bir exploreriniz oldu

not:alıntıdır

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 08 Ekim 2008 00:09
nazennaz
08-12-2008, 01:32   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Aynı sorun ben de var maalesef, önceleri sadece IE7 kullanıyordum, sonra firefox'u yükledim, ve yüklediğime bin pişman oldumKızgın
Firefox 90% sayfaları açmıyor, "Sayfa yüklenirken sunucuyla bağlantı kesildi" gibi hata veriyor!  IE7'de aynı durum ama o kadar sık bağlantı hatası vermiyor!
Defalarca sildim kaldırdım geri yükledim, ama nafile...Ağlıyor
Sanırım bana da kimse yardımcı olamayacak bu konudaEmin değil
Vista home premium service pack 1 32 bit işletim sistemi

Banned
08-12-2008, 14:06   |  #11  
alierenerdal avatarı
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008
HPQ-User
neyzincan sormuş:
bilgisayarıma format attım..flash ve java yıda yükledim...ama sayfaları çok zorlanarak açıyor.bir sayfayı 3-5 defa yenile demem gerekiyor..ondada sayfanın yarısını gösteriyor  yarısını göstermiyor...hatta face bok u hiç açamadım devamlı bağlantı kesildi diye bi uyarı veriyor. explorer  ve mozilla ikisindede aynı sıkıntı var.


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 3000
216 nvidia ekran kartı
160gb hdd
512 ram
Service Pack 3

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.

İnternetinizi kullanan uygulamalar olabilir.Onları kapatın ve modeminizde açık portlar varsa kapatın ve güncel bir antivirüs prgramı edinin.Antivirüs olarak:AVira Personal EDition ;
İnternet trafiğini denetleyen ve zararlıların internetten glemelerini engelleyen bedava  program:Zone Alarm Security kullanın.
Avira Personal Edition:


Zone Alarm Security:

(Programı indirdikten sonra Program dosyalarını download etmeye başlıyacak,bekleyin.
Sonra Wİndows Xİp için güncel bir hotfix yükleyin yoksa Program yüklenemeyecektir!)
Üşenmeden klavyemle yazıyorum
Masum Bİ Teşekkürü Çok GÖrmeyin LütfenGülümseme

Son Düzenleme: alierenerdal ~ 08 Aralık 2008 14:12
saidsener
04-07-2009, 10:03   |  #12  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

arkadaşlar benim anlamadığım formnattan önce hiç böyle bir sıkıntı yaşamıyordum...mozilla da kuruluydu...her sayfaya girebiliyordum.. formattan sonra ekstra yüklediklerimi sayayım size..sp 3  ve  dx9
modeme virüs girme gibi bi şey olabilir mi...birde modem i güncelle diyorum ama güncelleme  tuşu aktif olmuyor...modem ttnetin combomax

saidsener
04-07-2009, 10:45   |  #13  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

combomax in içinde ki test yazılımı yaptım usb bağlantı test ile eternet bağlantı testindesoru işareti çıktı..birde bilgisyar aygıt yöneticisi usb device  diyebirşeyin üstünde çarpı işareti var acaba prb ondan mı ..ne yaptıysamonun driver i yükleyemedim...

saidsener
04-07-2009, 11:03   |  #14  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

sp3 kaldırdım...avastı kaldırdım zone alarm kurdum ama sorun yine devam ediyor..işin garibi  format ta attım  bi şey değişmedi....dns ayarlarını değiştim...olmadı...

OnlyMann
04-07-2009, 11:18   |  #15  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

hocam öncelikle usb modem üzerinde x işaretinin olması demek doğru tanımlanmamış demektir. kaldı ki sadece siz değilsiniz sp3 kuran bu tür bir şey olsa tüm kullanıcılar etkilenir. Ayrıca modeme virüs girme şansı çok yoktur nedeni modem üzerinde çok basit uygulamalar çalışmaktadır. güncellememesi ise uygulamayı (modem uygumasını) alamamasındandır. 

Yapılacak işlemler şunlar olmalıdır;
1-Makinayı yeni formatladığınıza göre bilgisayarım sağ tuş özelliklerden Donatılar içindeki Aygıt yöneticisinde ! veya ? işaretli olan tüm sürücüleri kurmalısınız.
2-burada modeme ait sürücüler de mevcut yani modem sürücülerinin de doğru kurulmuş olması gerekir.
3-Modemin internete çıktığına emin olmalısınız. Adsl kullanıcı adı ve şifresnin doğru girildiğinden. bunun kontrolü için moedeme girdiğinizde status veya wan status kısmına baktığınızda gerçek ip 78.xxx veya 8x.xx gibi bir ip aldığını göreceksiniz. bunun anlamı modem internete çıkıyor demektir.
4-EN önemlisi her ne kadar yeni formatlamış olsanızda güncel bir zararlı yazılımı ile makinayı tüm (full) taramalısınız.

OnlyMann
04-07-2009, 11:19   |  #16  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
Alıntı: saidsener  
sp3 kaldırdım...avastı kaldırdım zone alarm kurdum ama sorun yine devam ediyor..işin garibi  format ta attım  bi şey değişmedi....dns ayarlarını değiştim...olmadı...
buna göre konuşulursa eğer modem tanımlarıyla iligli sorun var. modem usb sürücüsünü cd den varsa yükleyiniz.

saidsener
06-07-2009, 10:07   |  #17  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

arkadaşlar temiz bir cd den formatladıktan sonra  herşey düzeldi...sağolun .. çok teşekkürler..