ben bilgisayarıma yaklaşık 1 hafta önce format attırdım formattan sonra ilk gün herşey yolundaydı fakat ertesi gün bilgisayarımı açtığımda kasılma olduğunu farkettim ( mesela bilgisayarıma çift tıkladığımda önce sarı bir ampül çıkıyor 3 saniye sonra açılıyor hadi o neysede aynı oyunlar acayip kasılmaya başladı , avg antivürüs programı yaklaşık 4 satte taramayı bitiriyor ki normalde yarım satte tarıyordu sonra word sorunlu çalışıyor media playerdaki şarkılar bile tıkladıktan 3-4 saniye sonra açılıyor bundan önce bir forum sitesine bakarak Advanced WindowsCare V2 Personal adlı programı indirip kurdum ve tarattım fakat sorun devam ediyor virüs bulaşmadığından eminim çünkü internette sorun yok eskisi gibi hızlı fakat bu kasılmaların sebebi ne olabilirki bu arada belki gerekli olur diye söylüyorum başlat-çalıştır-msconfig- başlangıça baktım
rundll32 cmicnfg
nerocheck
nvcpl
nwiz
nvmctray
cnxdsltb
pdvdserv
vm-stl
jusched
ctfmon
nmbgmonitor
pcsuite bunlar işaretli normalde bunların hangileri işaretli olmak zorunda
yardımınızı bekliyorum
formattan sonra kasılma
rundll32 cmicnfg: Anakarta tümleşik seskartı barındıran anakartların ses kartı sürücüsüyle ilgili. Çalışmasına gerek yok.
nerocheck: Neronun bilgisayarda nero ile çakışan sürücü olup olmadığını denetleyen exe. Nero sorunsuz çalışıyorsa devre dışı bırakabilirsin.
nvcpl: Nvidia ekran kartı sürücüsüne ait bir uygulama(normalde). Ama bu isimde yaygın bir virüsün de
sisteme sızdığına dair ciddi söylentiler var. Bu dosyayı Nvidia'nın kullandığından emin ol.
nwiz: Nvidia'ya ait. kaldırabilirsin.
nvmctray: Nvidia'ya ait. Bu uygulamayı kaldırmamanda fayda var.
cnxdsltb: adsl modem'inin ihtiyaç duyduğu bir dosya. kaldırmamanda fayda var.
pdvdserv: Power DVD uygulamsı. DVD'yi uzaktan kumanda etmek için gerekli ama sanırım sende böyle birşey yok. yani kaldırabilirsin.
jusched: Java update kontrol edicisi. Devre dışı bırak. Güncellemeleri birkaç ayda bir manuel yaparsın...
ctfmon:Office uygulaması. Kaldırmamanda fayda var. Zaten disable etsen bile ilk açılışta büyük ihtimalle yeniden çalışacaktır.
nmbgmonitor: Nero scout uygulaması. Kaldırabilirsin.
Pcsuite:Çoğunlukla Nokia(başka bir elektronik cihaz da olabilir) yazılımıyla gelen bir uygulamaymış.. Sana kalmış..
Yukarıda yazdıklarım genel tavsiye amaçlıdır. Sadece bilgi amaçlı... "Bunları kesin yapmalıymışım" şeklinde algılarsan hataya düşersin. Zira sisteminin ve programlarının kullanım özelliklerini sen daha iyi bilirsin.. Ayrıca bu uygulamalar arasında sistemini anlattığın kadar kasacak bir uygulama yok. Sen AVG'ye pek güvenme derim ben. NOD32 ya da Kasperski gibi güvenilir programlarla bi tara bilgisayarını.