bir konu açıyosun 10 kişi yorum yapması için 3 gün geçmesi gerekiyor özellikle konu dışında bunun sorumlusu kim bu kadar üye çok olmasına karşın neden bu forumda aktif kullanıcı sayısı az
forum neden böyle
herkes elinden geleni yapar ve birbirine köstek yerine destek olursa bunlar aşılabilinir.
Ya işte.Ne yaparsın.Demekki bi yerlerde yanlış var.Aktif kullanıcı cok oldugunda bile kimse msj yazmıyo.Herhalde sadece geziyolar.
özgürde başka forumlarda böle değil ama dediğim gibi
burda kimse mecbur değil yazmaya. herkes gönüllü.. ve bilgisi olmayan bir insan bişeyler öğreniyor bilgisi olan insan da yazıyor. burası bilgi sitesi geyik muhabbeti yapsaydık herkes birşeyler yazardı da Bide sadece mesaj olsun diye yazmaktansa hiç yazmam daha ii
Tabi olması gereken, her konu hakkında, bilen bilmeyen herkesin yorum yapması değil, konu hakkında gerçekten bilgisi olanların aydınlatıcı şekilde konuya katkı yapmasıdır...
böyle bir konu ben de eskiden açmıştım galiba.ama daha sonradan anladım ki herkesin her konuya birşey yazması mümkün değilmiş.herkes şu kişi konu yazsa da onu cevaplasam diye 24 saat forumda beklemiyo.(pardon biraz kaba bir ifade oldu ama)
Aslına bakarsanız yardım etmek benim için eğlenceli bir iş. eğer bir insana yardım ederseniz bütün insanlığa yardım etmiş olursunuz sözüyle yola çıkıyorum. o ona diğeri diğerine bu bilgi gider. Eve geldiğimde (işyerimde internet yok biraz çağ dışı kaldım işyerinde :DDD) hemen mail adresimi açıyorum önce chip cevaplarına bakıyorum sonra diğer işlerime dönüyorum. Evde tek başıma kaldığım için (koca ev) biraz işlerim oluyor ama öncelik chip :D. ama bu demek değildir ki illa herkesin her konuda yardım etmek zorunda olduğu. kusa kendince bir yorum yapmış saygı duyuyorum ama biraz diğer üyelere emribaki oluyor. (buda benim görüşüm "kusa"))
tamam da 24 saat beklemeseıne gerek yok surda aktıf üye 5 ksı baska yok konu dısında
kardeş doğrudur sana katılıyorum konu dışı bölümüne fazla katılan yok ama diğer yerlere var neden? bana kalırsa bu başlık aralarda kayboluyor gidiyor. yani programlamayı herkes bilmiyor ve o konudan aşağı kimse bakmak istemiyor ve bu başlık en sonda (ikinci el üstünde) hele forum acemileri (kendimden biliyom :D ) hiç inmiyor alt sayfalara. sorusunu soruyor cevabını alıyor, cevabını alamazsa kimse ilgilenmiyor bu nasıl forum diyor :D sonra çıkıp gidiyor.
unutma : çok kişinin başardıkları göze gelmez ama 5 kişinin başarısı (ne kadar küçük olursa olsun) büyük olur. başarıları kişi sayısı belirlemez kardeş. :)
başlıkların büyük çoğunluğu soru şeklinde oluyor devamıda haliyle cevap , kısa bir düre sonra da sorun noktalanıyor . bu forumun formatı budur , doğrusuda budur . chipforum değilde başka bi forum olsa oradaki formatta çok başka olur . bunda garipsenecek bişey var bilemiyorum ,
nasıl her forumun altbaşlıkları olup konular düzenli şekilde dağıtılıyor her forumda kendi aralarında gruplanıyor. geyik forumlar , ortam forumları , dosya paylaşılan forumlar , bilgi paylaşılan forumlar vs ...
chipforum da bilgisayar öncelikli olan bilgi paylaşımı grubunda .
ben en iyisi bu duruma forum piramidinin doğasından kaynaklanıyor deyim .