................
..
Tamam bunlar senin şahsi fikirlerin olabilir ama neden yazdın onu anlamadım herkesin IE veya Firefox için söyleceği çok şey vardır ama hepimiz burda yazmıyoruz.
IE 5 in kaç tane güvenlik açığı olduğu kosunda bir fikrin varmı senin?ie8 piyasaya çıkmış sen şimdi gelin hep beraber 5-6 sene önceye mi gidelim diyorsun?(forumda eğlence bölümü var tabii ki ama burası değil,bir yanlış anlaşılma oldu galiba)
her şey hız değildir. eğer öyle olmasını istiyorsak hepimiz Windows 98 SE kurup kullananım. tabi eğer 2 veya 4 GB RAM'inizi veya çift çekirdekli işlemcinizi tanırsa... yazılım konusuna girmiyorum bile.
arkadaşlarımız gereken cevabı vermiş. sadece hız değil, güvenlik de önemlidir. hatta bence güvenlik hızdan daha önemlidir.
her yazılım güncellenmeye mahkumdur. her ne kadar bazen güvenlik için hızdan feragat edilse de.
jnsnharkadaşım neden IE varken diğerlerini kullanıyorsunuz ki? kusura bakmayın ama sizinki nedensiz aptallık bide daha firefox için hızlandırma diye uçuk saçık fikirler döyor ortada yahu TTNET bilmiyor mu sizin internet hızınızı nereye artıyorsunuz biri ikimi yapacaksınız emin olun özellikle vista kullanıcıları internet için IE 'Den vazgeçmeyin alışkanlıksa başka bişey, ancak hız için falansa salla gitsin.
bu arada IE 5.5 harbiden hepsinden iyi zaten IE8 berbat ötesi dur bakalım.ne olacakjnsnhyahu TTNET bilmiyor mu sizin internet hızınızı nereye artıFarklı tarayıcılar internet hızını artırmıyor ama sayfa açılış hızları her tarayıcıya göre farklılık gösteriyor.. Bunu nasıl açıklarsın??
Bir de alta not yazmışsın bilip bilmeden yazmayın diye sen herkesten çok biliyorsun ya.. Komiksin dude.. =)
doğrusunu söylemek gerekirse birtane 4 öçekirdekli sistemlen eski model soket a amd yada 478 inteli koyalım hepsindede ie8 olsun en çok kasan şuanda bu beta olduğu için ama 4 çekirdekli sn ler içinde 50tane kodu hemen açabilirken eski yapı ie8 ortamında çok zorlanıyor.makina ne kadar iyi ise yeni yazılımlardanda o kadar performans. hacı muratlan corvetti bir aracı karşılaştırmaktan başka birşey olmamış seninki.
çift çekrdeğe 128mb ddr2 takıp 95 kurduğumda oldu inanılmaz hızlıydı ama bir dünya açık ve yazılım uyumsuzluğu en düşük zaten yakın explorer 7 desteği verecek tüm siteler.
jnsnhöncelikle konuyu burada açmamın sebebi vista kullanan arkadaşlara neyin ne olduğunu belirtmek için.tebrikler sana forumda ilk defa birine kişi olarak ağır mesaj yazacağım. senin bu yazdığın yazı tamamen düz mantığa dayalı. sondan başlayalım internet hızınızı arttıramazsınız diyorsun. düz mantık kullanmadan önce düşün. senin anlaman için örneklerle vericem. diyelim ki 10 lt yakıtın var(bunu internet olarak düşünmeye çalış) . ve amacın bir yerden bir yerden bir yere gitmek. sence bir kamyon mu bu yakıtı daha verimli kullanıp seni istediğin yere daha çabuk ulaştırır? yoksa sıradan bir arabamı istediğin yere daha hızlı ve tasarruflu ulaştırır? yakıt yerine internet yaz. kamyon yerine ie7 yaz araba yerine firefox ve operayı yaz. burada amaç internet bağlantısını ve sistem kaynaklarını en az sömürerek internette dolaşmaktır. ama sistemin iyiyse ie7 ie5.5'ten daha iyidir. ie7'de ie5.5'e göre bir çok yeni özellik bulunur(yiğidi öldür hakkını yeme). firefox'un özelliği sınırsız eklenti desteği ve hızı, operanında eklentisiz halde firefoxtan çok daha iyi oluşu. operanın widgetleri var ama ben birtürlü ısınamadım.
Şimdi konuya gelirsek IE7 ve IE 5.5 sürümünü ciddi anlamda karşılaştırdım ve hiç de küçümsenmeyecek eksiklikler buldum öncelikle
- vista kullanan arakadaşlar nasıl IE 5.5 yükleyecek bilmiyorum çünkü IE7 ciddi manada sistemi yoruyor ve gereksiz alternatiflerle dolu yalnızca sadece bir artısı var oda gerçekten java programlarını çok çabuk açıyor bununda sebebi Vistanın veri tabanı.hani son anda değiştirilen sistemden bahsediyorum
Yoksa Xp için olan IE7 bu söz konusu değil.Hı birde Firefox, Opera şimdilerde ise By Google çıkartmış olduğu Chrome var zaten ona sözüm yok baştan aşağı düzmece arkadaşım neden IE varken diğerlerini kullanıyorsunuz ki? kusura bakmayın ama sizinki nedensiz aptallık bide daha firefox için hızlandırma diye uçuk saçık fikirler döyor ortada yahu TTNET bilmiyor mu sizin internet hızınızı nereye artıyorsunuz biri ikimi yapacaksınız emin olun özellikle vista kullanıcıları internet için IE 'Den vazgeçmeyin alışkanlıksa başka bişey, ancak hız için falansa salla gitsin.
bu arada IE 5.5 harbiden hepsinden iyi zaten IE8 berbat ötesi dur bakalım.ne olacak
not:konuya cevap verecek arkadaşlar lütfen kulakdan dolma bilgilerle değilde gerçekten kendi gözlemleriyle vardıkları sonucu paylaşırlarsa
ie'de ise eklentilerin çoğu paralı. sen orada ie varken niye başka şey kullanıyorsunuz demişsin cevapları yazmıştım. senin anlaman için özenle açıklayayim. senin mantığınla gidersek. en güzel renk mavi. mavi gömlek varsa yeşil gömleği ne yapayim diye bir mantık ortaya çıkıyor. sence bir insan doğasından gelen bir özellik olan bireysel düşünme yeteneğini kullanıpta başka bir şeyi kendine daha uygun gelmesi diye bir ihtimal yok mudur? sence windowstan başka tüm işletim sistemleri çöp müdür? bence ie'de çöp değildir. ama firefox ve operayla karşılaştırınca Bence ie kamyon gibi duruyor. bu yazıyı mantıklı olarak yazsaydın daha iyi olurdu ve her konuya balıklama atlama. bir forumdan okuyorsun ve aaa bu neymiş bee diyorsun sonrada hoop yazıyorsun. ilk önce bir tecrübe kazan ie ile diğer tarayıcıları mantıklı olarak karşılaştıracak bilgiye sahip ol!!! sen biraz bilgi edinde doğru dürüst savun ie'yi. en iyi performan istiyorsan. ms dos kullan ya da microsoft takıntın yoksa free dos kullan hem güncel bir dos
http://www.freedos.org/ microsoft artık yeni dos çıkarmıyor.Son Düzenleme: kalamarr ~ 04 Ekim 2008 21:14
jnsnh:)Bir reklam vardı.Çocuk okuldan eve geliyor 'çokk çalışmam lazım anne çokkk' diyor ya bence seninde çokkk çalışman lazım çokkkDaha pc ye atılalı yenisin herhalde yeni olmasanda normal ev(oyun-film-internet)kullanıcısısın.
Bu arada İE den pc ye virüs girebilirken İE ye oranla Mozilla veya Operada virüs girme oranı binde 1 dir.İE 5 ile İE 7 arasında virüs girme oranı %200 den fazladır.Burda hız konusunda ne kadar anlatsak anlayamıcaksın bu yüzden zamanla öğrenir anlarsın(araştırırsan) ne demek istediğimizi..
(Bu bilgiler aptal bir Firefox kullananındır.Bu aptal kişi 10 yıldır pc başında )
ie ye bi virüs girdi canım çıktı virüs çıkmadı en sonunda full format attım şu an firefox kullanıyorum birsürü güvenlik eklentisiyle birlikte vede benim haberim olmadan site oto olarak bi resmi bile gönderemiyo
öncelikle forumdaki tüm arkadaşları aptal yerine koyduğun için hepimizden özür dilemelisin.sonrada seni müthiş zekan için tebrik ediyorum..demek ki microsoft çalışanları boşuna ie 6,7,8 lerle uğraşıyorlar.en iyisi ie 5.5 muş ta onlar bile farkedememiş.bu yazdıklarına kargalar bile güler.sen ilk önce bi tecrübe kazanda ondan sonra bişeyler yaz.hadi bakiim şimdi doğru ödevlerinin başına.tatil bitti okullar açılıyor...
epeydir yoktum forumda espritüel insanların teknolojik içerikli forumlara katılması ne kadar hoş hele bir de üstün zekalı ise bu arkadaş forum tadınday nemiyor(şekil a resim 1)
bir kere kafası basan bir insan 5,5 in 8 den küçük olup 8in 5,5 ten büyük gelişmiş olduğunu anlar programa bakmak bile gereksiz çünkü biri diğerinin gelişmiş hali:D
ama tabi espritüel olarak yaklaşınca insan tepe taklak bakabilir buna saygı duyarım:D
ayrıca firefox ie havada karada 10ile katlar 100ile toplar 1milyondan çıkarır vs vs.. ne gibi bilimsel araştırmalar yaparak bunları yazdın gerçekten bilemiyorum ama yaptığın bilimsel araştırmalar -afedersin- oturduğun organından pek uzaklaşamamış olsa gerek çünkü firefox olsun opera olsun bunların özelliklerinden adam gibi bahsetmemişsin bile kaldı ki telekomun bizim adsl hızımızı bilip bilmemesinden bahsedersin orada yapılan ufak tefek oyunlarla adsl hızı artmıyor artan sayfanın açılma hızı ama tabii bir insan hem zeki hem espritüel olunca bu işlerden pek anlamıyor bunu anlayabiliyorum
(dip not| 9 yıldır bilgisayar kullanan bir firefox kullanıcısı tarafından yazılmıştır!)
ADAM UTANMADAN BAŞKA LİNK AÇMIŞ ORADA YAZDIĞI YAZIYI BURAYA AKTARIYORUM:
jnsnhArkadaşlar öncelikle yazdıklarım yazıları mutlaka okuyanlar vardır onlardan bilgi alan veya boşa kürek çekiyo diyen bir sürü arkadaş olmuştur biliyorum farkındayım .https://www.chip.com.tr/forum/Tarih-Tekerrur-Edecek_t75294.html
Ancak madem ki bu aleti kukllanıyoruz o zaman kullanan ve bu aleti yapana karşı şüphesiz ün kazandırmaktan öteye saygı duymamız lazım.
Bazı arkadaşlar var araba modelleriyle bilgisayar sistemlerini ve ücretsiz yazılımları karşılaştırmaya çalışıyolar sanki karşıda sarı çizmeli mehmet ağa neyse gelen yorumların negatif yönde olması elbette kendim için mutluluk verici çünkü biliyorumki bir bakımada artı kazandırıyor kendi kendime, bunun için teşekkürler büyüorum sizinle...(şebnem abladan)
Forum kaynıyor sorunlarınla,amaçlarınla xp sp4 lerle hatta vista sp2 lerle(zaten amcıda bu değil mi?) evet dikkat çekmek güzel bazı arkadaşların bunlara sitemide güzel hatta dalga geçici mesajlar, abartılı çözümler veya gerçek cevaplar nede olsa bu aletin vazgeçilmez şartları bunların hepsi, ancak bunca lafı boşa söylememk için arkadaşım;
bilgisayar şeytanlıkları kimseyi korkutmasın, internet tarayıcınızın güvenlik önlemleri sizi aldatmasın alem boş parası zaten hoş.gelip geçiyor işte sende aldanma
zaten 10 yılaça hiç bir şey kalmayacak meraklanma
hıııı nerden mi vardım bu sonuca .)daha sonra(
bişey diyeyim mi son kez! can sıkıntısı be abi ne olsun hade selametle abla varsada onu
Hız konusunda sana kendi yaptığım küçük bir gözlemi anlatayım..Birgün IE nin yanına firefox kurmayı denedim.Ama bende senin gibi düşünüp ne farkı olacakki diyodum.Ama Kullandıkça firefoxun sayfaları daha hızlı açtığını gördüm.İkisindeed google..com u yazıp aynı anda tıkladım ve firefox gerçekten hızlı açıyor.Ama şimdilerde ie7 kullanıyorum.Çünkü oturmuş, eklentilerin çogu yüklü (formattan sonra) ve tekrar yüklenmeside kolay.Firefoxu sırf gıcık eklentileri yüzünden bıraktım ama hız konusunda hala benim için 1. bu arada opera denedim.operanın kullanısı gayet kolay ama ie den daha yavaş.bu yüzden ie
jnsnhyahu TTNET bilmiyor mu sizin internet hızınızı nereye artıyorsunuz biri ikimi yapacaksınız emin olun özellikle vista kullanıcıları internet için IE 'Den vazgeçmeyin alışkanlıksa başka bişey, ancak hız için falansa salla gitsin.Şakamısın..?Son Düzenleme: Morgue ~ 05 Ekim 2008 13:06
AÇTIĞIN BİRİNCİ KONU:
https://www.chip.com.tr/forum/Saka-Degil-Gercek_t75265.html
AÇTIĞIN İKİNCİ KONU:
https://www.chip.com.tr/forum/Tarih-Tekerrur-Edecek_t75294.html
AÇTIĞIN ÜÇÜNCÜ KONU:
https://www.chip.com.tr/forum/Cev ... KADASIM_t75375.html
BU KONUDA CEVAP VERSENE!!! BAŞKA KONU AÇMA!!!
şuana kadar sana yazılan tüm yorumları aktarıyorum:
jnsnhöncelikle konuyu burada açmamın sebebi vista kullanan arkadaşlara neyin ne olduğunu belirtmek için.
Şimdi konuya gelirsek IE7 ve IE 5.5 sürümünü ciddi anlamda karşılaştırdım ve hiç de küçümsenmeyecek eksiklikler buldum öncelikle
- vista kullanan arakadaşlar nasıl IE 5.5 yükleyecek bilmiyorum çünkü IE7 ciddi manada sistemi yoruyor ve gereksiz alternatiflerle dolu yalnızca sadece bir artısı var oda gerçekten java programlarını çok çabuk açıyor bununda sebebi Vistanın veri tabanı.hani son anda değiştirilen sistemden bahsediyorum
Yoksa Xp için olan IE7 bu söz konusu değil.Hı birde Firefox, Opera şimdilerde ise By Google çıkartmış olduğu Chrome var zaten ona sözüm yok baştan aşağı düzmece arkadaşım neden IE varken diğerlerini kullanıyorsunuz ki? kusura bakmayın ama sizinki nedensiz aptallık bide daha firefox için hızlandırma diye uçuk saçık fikirler döyor ortada yahu TTNET bilmiyor mu sizin internet hızınızı nereye artıyorsunuz biri ikimi yapacaksınız emin olun özellikle vista kullanıcıları internet için IE 'Den vazgeçmeyin alışkanlıksa başka bişey, ancak hız için falansa salla gitsin.
bu arada IE 5.5 harbiden hepsinden iyi zaten IE8 berbat ötesi dur bakalım.ne olacak
not:konuya cevap verecek arkadaşlar lütfen kulakdan dolma bilgilerle değilde gerçekten kendi gözlemleriyle vardıkları sonucu paylaşırlarsascallywagTamam bunlar senin şahsi fikirlerin olabilir ama neden yazdın onu anlamadım herkesin IE veya Firefox için söyleceği çok şey vardır ama hepimiz burda yazmıyoruz.viking20IE 5 in kaç tane güvenlik açığı olduğu kosunda bir fikrin varmı senin?ie8 piyasaya çıkmış sen şimdi gelin hep beraber 5-6 sene önceye mi gidelim diyorsun?(forumda eğlence bölümü var tabii ki ama burası değil,bir yanlış anlaşılma oldu galiba)Halil Mollaogluher şey hız değildir. eğer öyle olmasını istiyorsak hepimiz Windows 98 SE kurup kullananım. tabi eğer 2 veya 4 GB RAM'inizi veya çift çekirdekli işlemcinizi tanırsa... yazılım konusuna girmiyorum bile.arkadaşlarımız gereken cevabı vermiş. sadece hız değil, güvenlik de önemlidir. hatta bence güvenlik hızdan daha önemlidir.
her yazılım güncellenmeye mahkumdur. her ne kadar bazen güvenlik için hızdan feragat edilse de.
CU_GS7SENİN ELEŞTİRİLERE CEVABIN:Farklı tarayıcılar internet hızını artırmıyor ama sayfa açılış hızları her tarayıcıya göre farklılık gösteriyor.. Bunu nasıl açıklarsın??
Bir de alta not yazmışsın bilip bilmeden yazmayın diye sen herkesten çok biliyorsun ya.. Komiksin dude.. =)jnsnh:)4ReacTivBir reklam vardı.Çocuk okuldan eve geliyor 'çokk çalışmam lazım anne çokkk' diyor ya bence seninde çokkk çalışman lazım çokkkDaha pc ye atılalı yenisin herhalde yeni olmasanda normal ev(oyun-film-internet)kullanıcısısın.
Bu arada İE den pc ye virüs girebilirken İE ye oranla Mozilla veya Operada virüs girme oranı binde 1 dir.İE 5 ile İE 7 arasında virüs girme oranı %200 den fazladır.Burda hız konusunda ne kadar anlatsak anlayamıcaksın bu yüzden zamanla öğrenir anlarsın(araştırırsan) ne demek istediğimizi..
(Bu bilgiler aptal bir Firefox kullananındır.Bu aptal kişi 10 yıldır pc başında )qazxöncelikle forumdaki tüm arkadaşları aptal yerine koyduğun için hepimizden özür dilemelisin.sonrada seni müthiş zekan için tebrik ediyorum..demek ki microsoft çalışanları boşuna ie 6,7,8 lerle uğraşıyorlar.en iyisi ie 5.5 muş ta onlar bile farkedememiş.bu yazdıklarına kargalar bile güler.sen ilk önce bi tecrübe kazanda ondan sonra bişeyler yaz.hadi bakiim şimdi doğru ödevlerinin başına.tatil bitti okullar açılıyor...emrozdmrepeydir yoktum forumda espritüel insanların teknolojik içerikli forumlara katılması ne kadar hoş hele bir de üstün zekalı ise bu arkadaş forum tadınday nemiyor(şekil a resim 1)BU DA BENİM YORUMUM. SENİN GİBİ SİVRİ ZEKALILARIN ANLAMASI İÇİN ÖRNEKLEMELERİ 0 (SIFIR) BİLGİSAYAR BİLGİSİ OLAN İNSANA GÖRE YAZDIM.bir kere kafası basan bir insan 5,5 in 8 den küçük olup 8in 5,5 ten büyük gelişmiş olduğunu anlar programa bakmak bile gereksiz çünkü biri diğerinin gelişmiş hali:D
ama tabi espritüel olarak yaklaşınca insan tepe taklak bakabilir buna saygı duyarım:Dayrıca firefox ie havada karada 10ile katlar 100ile toplar 1milyondan çıkarır vs vs.. ne gibi bilimsel araştırmalar yaparak bunları yazdın gerçekten bilemiyorum ama yaptığın bilimsel araştırmalar -afedersin- oturduğun organından pek uzaklaşamamış olsa gerek çünkü firefox olsun opera olsun bunların özelliklerinden adam gibi bahsetmemişsin bile kaldı ki telekomun bizim adsl hızımızı bilip bilmemesinden bahsedersin orada yapılan ufak tefek oyunlarla adsl hızı artmıyor artan sayfanın açılma hızı ama tabii bir insan hem zeki hem espritüel olunca bu işlerden pek anlamıyor bunu anlayabiliyorum
(dip not| 9 yıldır bilgisayar kullanan bir firefox kullanıcısı tarafından yazılmıştır!)
kalamarrtebrikler sana forumda ilk defa birine kişi olarak ağır mesaj yazacağım. senin bu yazdığın yazı tamamen düz mantığa dayalı. sondan başlayalım internet hızınızı arttıramazsınız diyorsun. düz mantık kullanmadan önce düşün. senin anlaman için örneklerle vericem. diyelim ki 10 lt yakıtın var(bunu internet olarak düşünmeye çalış) . ve amacın bir yerden bir yerden bir yere gitmek. sence bir kamyon mu bu yakıtı daha verimli kullanıp seni istediğin yere daha çabuk ulaştırır? yoksa sıradan bir arabamı istediğin yere daha hızlı ve tasarruflu ulaştırır? yakıt yerine internet yaz. kamyon yerine ie7 yaz araba yerine firefox ve operayı yaz. burada amaç internet bağlantısını ve sistem kaynaklarını en az sömürerek internette dolaşmaktır. ama sistemin iyiyse ie7 ie5.5'ten daha iyidir. ie7'de ie5.5'e göre bir çok yeni özellik bulunur(yiğidi öldür hakkını yeme). firefox'un özelliği sınırsız eklenti desteği ve hızı, operanında eklentisiz halde firefoxtan çok daha iyi oluşu. operanın widgetleri var ama ben birtürlü ısınamadım.Tüm forumdaki arkadaşlardan büyük harfleri kullandığım için özür diliyorum.
ie'de ise eklentilerin çoğu paralı. sen orada ie varken niye başka şey kullanıyorsunuz demişsin cevapları yazmıştım. senin anlaman için özenle açıklayayim. senin mantığınla gidersek. en güzel renk mavi. mavi gömlek varsa yeşil gömleği ne yapayim diye bir mantık ortaya çıkıyor. sence bir insan doğasından gelen bir özellik olan bireysel düşünme yeteneğini kullanıpta başka bir şeyi kendine daha uygun gelmesi diye bir ihtimal yok mudur? sence windowstan başka tüm işletim sistemleri çöp müdür? bence ie'de çöp değildir. ama firefox ve operayla karşılaştırınca Bence ie kamyon gibi duruyor. bu yazıyı mantıklı olarak yazsaydın daha iyi olurdu ve her konuya balıklama atlama. bir forumdan okuyorsun ve aaa bu neymiş bee diyorsun sonrada hoop yazıyorsun. ilk önce bir tecrübe kazan ie ile diğer tarayıcıları mantıklı olarak karşılaştıracak bilgiye sahip ol!!! sen biraz bilgi edinde doğru dürüst savun ie'yi. en iyi performan istiyorsan. ms dos kullan ya da microsoft takıntın yoksa free dos kullan hem güncel bir dos
http://www.freedos.org/ microsoft artık yeni dos çıkarmıyor.AÇTIĞIN ÜÇÜNCÜ KONU İÇİN:
yine sondan başlayım. sonda yazmışsın yeni konu açabilir miyim diye ve açmışsın. senin anlaman için YENİ BAŞLIK AÇMA!!! BİR BAŞLIK ÜZERİNDEN YORUMLARI YAZ!!!
acaba sen kaç yıldır bilgisayar kullanıyorsun? 9 yıl bilgisayar kullanan birine sen hiç bir şey anlamışsın diyorsun!!! bence sen yeni bilgisayar alınan, bilgisayarı merak etmiş, bir kaç forum okuyarak direkt olarak kendini sanki bir ünlü yazılım şirketinde on binlerce dolar maaş alan çok iyi bir programcı sanmış birisin. bu forumda kaç yıldır görüşlerin yazmış ve kaç sorun çözmüş kişilerin tecrübelerini bir kalemde siliyorsun. ŞUAN ÜÇ KONUN VAR NİYE AYNI KONAYA YAZMADIN BU CEVABI!!!
AÇTIĞIN BİRİNCİ KONU:
https://www.chip.com.tr/forum/Saka-Degil-Gercek_t75265.htmlAÇTIĞIN İKİNCİ KONU:
https://www.chip.com.tr/forum/Tarih-Tekerrur-Edecek_t75294.htmlAÇTIĞIN ÜÇÜNCÜ KONU:
https://www.chip.com.tr/forum/Cev ... KADASIM_t75375.htmlBU KONUDA CEVAP VERSENE!!! BAŞKA KONU AÇMA!!!
şuana kadar sana yazılan tüm yorumları aktarıyorum:
jnsnhöncelikle konuyu burada açmamın sebebi vista kullanan arkadaşlara neyin ne olduğunu belirtmek için.
not:konuya cevap verecek arkadaşlar lütfen kulakdan dolma bilgilerle değilde gerçekten kendi gözlemleriyle vardıkları sonucu paylaşırlarsascallywagTamam bunlar senin şahsi fikirlerin olabilir ama neden yazdın onu anlamadım herkesin IE veya Firefox için söyleceği çok şey vardır ama hepimiz burda yazmıyoruz.viking20IE 5 in kaç tane güvenlik açığı olduğu kosunda bir fikrin varmı senin?ie8 piyasaya çıkmış sen şimdi gelin hep beraber 5-6 sene önceye mi gidelim diyorsun?(forumda eğlence bölümü var tabii ki ama burası değil,bir yanlış anlaşılma oldu galiba)Halil Mollaogluher şey hız değildir. eğer öyle olmasını istiyorsak hepimiz Windows 98 SE kurup kullananım. tabi eğer 2 veya 4 GB RAM'inizi veya çift çekirdekli işlemcinizi tanırsa... yazılım konusuna girmiyorum bile.arkadaşlarımız gereken cevabı vermiş. sadece hız değil, güvenlik de önemlidir. hatta bence güvenlik hızdan daha önemlidir.
CU_GS7SENİN ELEŞTİRİLERE CEVABIN:Farklı tarayıcılar internet hızını artırmıyor ama sayfa açılış hızları her tarayıcıya göre farklılık gösteriyor.. Bunu nasıl açıklarsın??
Bir de alta not yazmışsın bilip bilmeden yazmayın diye sen herkesten çok biliyorsun ya.. Komiksin dude.. =)jnsnh:)4ReacTivBir reklam vardı.Çocuk okuldan eve geliyor 'çokk çalışmam lazım anne çokkk' diyor ya bence seninde çokkk çalışman lazım çokkkDaha pc ye atılalı yenisin herhalde yeni olmasanda normal ev(oyun-film-internet)kullanıcısısın.
(Bu bilgiler aptal bir Firefox kullananındır.Bu aptal kişi 10 yıldır pc başında )qazxöncelikle forumdaki tüm arkadaşları aptal yerine koyduğun için hepimizden özür dilemelisin.sonrada seni müthiş zekan için tebrik ediyorum..demek ki microsoft çalışanları boşuna ie 6,7,8 lerle uğraşıyorlar.en iyisi ie 5.5 muş ta onlar bile farkedememiş.bu yazdıklarına kargalar bile güler.sen ilk önce bi tecrübe kazanda ondan sonra bişeyler yaz.hadi bakiim şimdi doğru ödevlerinin başına.tatil bitti okullar açılıyor...emrozdmrepeydir yoktum forumda espritüel insanların teknolojik içerikli forumlara katılması ne kadar hoş hele bir de üstün zekalı ise bu arkadaş forum tadınday nemiyor(şekil a resim 1)BU DA BENİM YORUMUM. SENİN GİBİ SİVRİ ZEKALILARIN ANLAMASI İÇİN ÖRNEKLEMELERİ 0 (SIFIR) BİLGİSAYAR BİLGİSİ OLAN İNSANA GÖRE YAZDIM.bir kere kafası basan bir insan 5,5 in 8 den küçük olup 8in 5,5 ten büyük gelişmiş olduğunu anlar programa bakmak bile gereksiz çünkü biri diğerinin gelişmiş hali:D
ama tabi espritüel olarak yaklaşınca insan tepe taklak bakabilir buna saygı duyarım:Dayrıca firefox ie havada karada 10ile katlar 100ile toplar 1milyondan çıkarır vs vs.. ne gibi bilimsel araştırmalar yaparak bunları yazdın gerçekten bilemiyorum ama yaptığın bilimsel araştırmalar -afedersin- oturduğun organından pek uzaklaşamamış olsa gerek çünkü firefox olsun opera olsun bunların özelliklerinden adam gibi bahsetmemişsin bile kaldı ki telekomun bizim adsl hızımızı bilip bilmemesinden bahsedersin orada yapılan ufak tefek oyunlarla adsl hızı artmıyor artan sayfanın açılma hızı ama tabii bir insan hem zeki hem espritüel olunca bu işlerden pek anlamıyor bunu anlayabiliyorum
kalamarrtebrikler sana forumda ilk defa birine kişi olarak ağır mesaj yazacağım. senin bu yazdığın yazı tamamen düz mantığa dayalı. sondan başlayalım internet hızınızı arttıramazsınız diyorsun. düz mantık kullanmadan önce düşün. senin anlaman için örneklerle vericem. diyelim ki 10 lt yakıtın var(bunu internet olarak düşünmeye çalış) . ve amacın bir yerden bir yerden bir yere gitmek. sence bir kamyon mu bu yakıtı daha verimli kullanıp seni istediğin yere daha çabuk ulaştırır? yoksa sıradan bir arabamı istediğin yere daha hızlı ve tasarruflu ulaştırır? yakıt yerine internet yaz. kamyon yerine ie7 yaz araba yerine firefox ve operayı yaz. burada amaç internet bağlantısını ve sistem kaynaklarını en az sömürerek internette dolaşmaktır. ama sistemin iyiyse ie7 ie5.5'ten daha iyidir. ie7'de ie5.5'e göre bir çok yeni özellik bulunur(yiğidi öldür hakkını yeme). firefox'un özelliği sınırsız eklenti desteği ve hızı, operanında eklentisiz halde firefoxtan çok daha iyi oluşu. operanın widgetleri var ama ben birtürlü ısınamadım.Tüm forumdaki arkadaşlardan büyük harfleri kullandığım için özür diliyorum.
http://www.freedos.org/ microsoft artık yeni dos çıkarmıyor.AÇTIĞIN ÜÇÜNCÜ KONU İÇİN:
jnsnhscallywag'dan:cevap:
Tamam bunlar senin şahsi fikirlerin olabilir ama neden yazdın onu anlamadım herkesin IE veya Firefox için söyleceği çok şey vardır ama hepimiz burda yazmıyoruzBY JNSNH YANITLIYOR
ARKADŞIM KEŞKE YAZSAYDINDA FİKİRLERİNİ HERKESLE BU VESİLEYLE BİRŞEYLER PAYLAŞSAYDIN.
CU_GS7'den :
Farklı tarayıcılar internet hızını artırmıyor ama sayfa açılış hızları her tarayıcıya göre farklılık gösteriyor.. Bunu nasıl açıklarsın??
Bir de alta not yazmışsın bilip bilmeden yazmayın diye sen herkesten çok biliyorsun ya.. Komiksin dude.. =)BY JNSNH YANITLIYOR
ARKADAŞIM SORUNU SONRADAN OKUDUM KUSURA BAKMA SENİ YORACAĞIM AMA EN ALTAKİ emrozdmr'E VERDİĞİM CEVABIMI OKURSAN UMARIM GERKEN YANITI ALIRSIN.4ReacTiv'den :
Bir reklam vardı.Çocuk okuldan eve geliyor 'çokk çalışmam lazım anne çokkk' diyor ya bence seninde çokkk çalışman lazım çokkk
Daha pc ye atılalı yenisin herhalde yeni olmasanda normal ev(oyun-film-internet)kullanıcısısın.
Bu arada İE den pc ye virüs girebilirken İE ye oranla Mozilla veya Operada virüs girme oranı binde 1 dir.İE 5 ile İE 7 arasında virüs girme oranı %200 den fazladır.
Burda hız konusunda ne kadar anlatsak anlayamıcaksın bu yüzden zamanla öğrenir anlarsın(araştırırsan) ne demek istediğimizi..
(Bu bilgiler aptal bir Firefox kullananındır.Bu aptal kişi 10 yıldır pc başında )BY JNSNH YANITLIYOR
ABİCİM SANA GEREKN ÖZEL CEVABI ÖZEL OLARAK ATMIŞTIM BURADA TEKRARLAMANIN MANASI YOK.
viking20'den:
IE 5 in kaç tane güvenlik açığı olduğu kosunda bir fikrin varmı senin?ie8 piyasaya çıkmış sen şimdi gelin hep beraber 5-6 sene önceye mi gidelim diyorsun?(forumda eğlence bölümü var tabii ki ama burası değil,bir yanlış anlaşılma oldu galiba)BY JNSNH YANITLIYOR
GERİYE DÖNMEK NEDEN HERKESİ KORKUTUYOR Kİ SONUÇTA BİZ ONLARLA BÜYÜMEDİK Mİ? BİR NEVİ HATIRA DEİĞİL Mİ?ELBETTEKİ YENİ OLAN HER ZAMAN EN GÜZELİ DEĞİLDİR ZATEN WİNDOWS VİSTADA'DA BU AÇIKCA GÖRMEDİK Mİ?EĞER O KADAR GÜZEL OLSAYDI DAKTİLODAN BİLGİSAYARA GEÇİŞ GİBİ BİR DEVRİM YARATMAZ MIYDI? SANMA Kİ MİLLET DONANIMI YETEMEDİĞİNDEN YÜKLEMEDİ VİSTAYI GERÇEKTENDE İYİ DEĞİLDİ.
ZEKANA HAYRANIM HARBİDEN EĞER BİR YAZILIM ŞİRKETİM OLSAYDI SENİNLE ÇALİŞMAK İSTERDİM
qazx'dan :
öncelikle forumdaki tüm arkadaşları aptal yerine koyduğun için hepimizden özür dilemelisin.sonrada seni müthiş zekan için tebrik ediyorum..demek ki microsoft çalışanları boşuna ie 6,7,8 lerle uğraşıyorlar.en iyisi ie 5.5 muş ta onlar bile farkedememiş.bu yazdıklarına kargalar bile güler.sen ilk önce bi tecrübe kazanda ondan sonra bişeyler yaz.hadi bakiim şimdi doğru ödevlerinin başına.tatil bitti okullar açılıyor...BY JNSNH YANITLIYOR
ARKADAŞIM ÖNCELİKLE SENİN GÜLMEDİĞİNE EMİNİM SÖYLEDİKLERİM KARŞISINDA.
ÖZÜR DİLERİM O ÇOK SORUN DEĞİL HATTA ÖZÜR DİLİYORUM BU VESİLEYLE KENDİNİ TÜM APTAL YERİNE KOYANLARDAN.
MİCROSOFT ÇALŞANLARI DİYORSUNYA (NE HAVALI DURUYOR UZAKTAN ŞU MİCROSOFT)ŞÜPHESİZ SENDEN DAHA ÇOK BİLGİLERİ OLDUĞU KESİN SORUN YOK DEĞİL Mİ?O ZAMAN ÖYLEYSE SENDE KARGALARIN GÜLLEBİLECEĞİ BU FİKRİ Bİ KÖŞEYE ATMAYIP DENESEYDİNYAemrozdmr'dan:
arkadaş fazla zeki olduğundan yazdıkları da bizi aşan cümleler galiba:D
şaka bir yana bu ne rezalettir ya 6 aylık bebeğin koşucu olması gibi bir şey olsa gerek?!!
madem böyle ne olduğunu anlayamayacağımız(!) bilgilerin var bunları biraz daha somutlaştır istersen bizler de somut bilgilerle gelelim buraya ha yok ama sen bu somut bilgileri kabul etmezsin,edemezsin de çünkü algılayabilecek biyolojin olmadığına inanıyorum. anatominde ufak sorunlar olabilir ama sanma ki herkes senin gibi sorunlu!BY JNSNH YANITLIYOR
EN YAKIN ZAMANDA SOYUT İLE SOMUT ARASINDA Kİ FARKI MERAK ETME SEN ANLAYACAKSIN ZATEN! ANOTOMİ?BEYİN GALİBA NEYSE.
BU ARADA SİSTEM 1 VE 0' LAR ÜZERİNE KURULU HANGİ SOMUTLUKTAN BAHSEDİYORUZ ACABAemrozdmr'dan:
epeydir yoktum forumda espritüel insanların teknolojik içerikli forumlara katılması ne kadar hoş hele bir de üstün zekalı ise bu arkadaş forum tadınday nemiyor(şekil a resim 1)
bir kere kafası basan bir insan 5,5 in 8 den küçük olup 8in 5,5 ten büyük gelişmiş olduğunu anlar programa bakmak bile gereksiz çünkü biri diğerinin gelişmiş hali:D
ama tabi espritüel olarak yaklaşınca insan tepe taklak bakabilir buna saygı duyarım:D
ayrıca firefox ie havada karada 10ile katlar 100ile toplar 1milyondan çıkarır vs vs.. ne gibi bilimsel araştırmalar yaparak bunları yazdın gerçekten bilemiyorum ama yaptığın bilimsel araştırmalar -afedersin- oturduğun organından pek uzaklaşamamış olsa gerek çünkü firefox olsun opera olsun bunların özelliklerinden adam gibi bahsetmemişsin bile kaldı ki telekomun bizim adsl hızımızı bilip bilmemesinden bahsedersin orada yapılan ufak tefek oyunlarla adsl hızı artmıyor artan sayfanın açılma hızı ama tabii bir insan hem zeki hem espritüel olunca bu işlerden pek anlamıyor bunu anlayabiliyorum(dip not| 9 yıldır bilgisayar kullanan bir firefox kullanıcısı tarafından yazılmıştır!)
BY JNSNH YANITLIYOR
KENDİ AÇIMDAN KOMİK OLDUĞUMU DÜŞÜNMÜYORUM. SİZİNLE BENİM ARAMDA HELEKİ YIL KONUSUNDA KIYASLAMA YAPMAK BİLE İSTEMİYORUM ANLAŞILAN 9 YILDIR KUSURA BAKMAYIN AMA HIZIN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLE ANLAMAMIŞSINIZ.ACI AMA GERÇEK NEDEN Mİ? BENDE DİĞER ARKADAŞLARIN YAPTIĞI ARABALI ÖRNEK VERİYORUM. EMİNİM SENDE BU ÖRNEKLE KARŞILAŞMIŞINDIR.
HIZ KAVRAMI YARIŞIN İÇİNDEKİ BİR KAVRAMDIR YANİ YARIŞ BAŞLAMADAN ÖNCEKİ START ÇİZGİSİNE GİLİNCEYE KADAR OLAN MESAFE DEĞİLDİR(ADAMA BAK BE NE HIZLI GELDİ START DÜZLÜĞÜNE SAÇAMA DEĞİL Mİ?) YARIŞ BAŞLADIKTAN SONRAKİ SENİN BİRİM ZAMANDA ALDIĞIN YOLDUR.UMARIM ANLAMIŞSINIZDIR.
BİRDE OTURDUĞUM ORGANA MERAKINI SÖYLEMEK BİLE İSTEMİYORUM YERİ DEĞİL
kalamarr YENİ KONU AÇABİLİR MİYİM?
yine sondan başlayım. sonda yazmışsın yeni konu açabilir miyim diye ve açmışsın. senin anlaman için YENİ BAŞLIK AÇMA!!! BİR BAŞLIK ÜZERİNDEN YORUMLARI YAZ!!!
acaba sen kaç yıldır bilgisayar kullanıyorsun? 9 yıl bilgisayar kullanan birine sen hiç bir şey anlamışsın diyorsun!!! bence sen yeni bilgisayar alınan, bilgisayarı merak etmiş, bir kaç forum okuyarak direkt olarak kendini sanki bir ünlü yazılım şirketinde on binlerce dolar maaş alan çok iyi bir programcı sanmış birisin. bu forumda kaç yıldır görüşlerin yazmış ve kaç sorun çözmüş kişilerin tecrübelerini bir kalemde siliyorsun. ŞUAN ÜÇ KONUN VAR NİYE AYNI KONAYA YAZMADIN BU CEVABI!!!jnsnhArkadaşlar öncelikle yazdıklarım yazıları mutlaka okuyanlar vardır onlardan bilgi alan veya boşa kürek çekiyo diyen bir sürü arkadaş olmuştur biliyorum farkındayım .İKİNCİ KONUN CEVABINI BANA YAZMADIN!!!
Ancak madem ki bu aleti kukllanıyoruz o zaman kullanan ve bu aleti yapana karşı şüphesiz ün kazandırmaktan öteye saygı duymamız lazım.
Bazı arkadaşlar var araba modelleriyle bilgisayar sistemlerini ve ücretsiz yazılımları karşılaştırmaya çalışıyolar sanki karşıda sarı çizmeli mehmet ağa neyse gelen yorumların negatif yönde olması elbette kendim için mutluluk verici çünkü biliyorumki bir bakımada artı kazandırıyor kendi kendime, bunun için teşekkürler büyüorum sizinle...(şebnem abladan)
Forum kaynıyor sorunlarınla,amaçlarınla xp sp4 lerle hatta vista sp2 lerle(zaten amcıda bu değil mi?) evet dikkat çekmek güzel bazı arkadaşların bunlara sitemide güzel hatta dalga geçici mesajlar, abartılı çözümler veya gerçek cevaplar nede olsa bu aletin vazgeçilmez şartları bunların hepsi, ancak bunca lafı boşa söylememk için arkadaşım;
bilgisayar şeytanlıkları kimseyi korkutmasın, internet tarayıcınızın güvenlik önlemleri sizi aldatmasın alem boş parası zaten hoş.gelip geçiyor işte sende aldanma
zaten 10 yılaça hiç bir şey kalmayacak meraklanma
hıııı nerden mi vardım bu sonuca .)daha sonra(
bişey diyeyim mi son kez! can sıkıntısı be abi ne olsun hade selametle abla varsada onu
SENİN DÜZ MANTIĞINA GÖRE GOOGLE GERİ ZEKALI BEDAVA HİZMET VERİYOR!!! MİCROSOFT EN İYİSİ PARALI HİZMET VERİYOR!!! sana cevabını ikinci konuda yazdım. hadi cevap ver!!!
not:burada microsoft google tartışmasına girmiyorum sadece hizmet verme yöntemini karşılaştırıyorumSon Düzenleme: kalamarr ~ 05 Ekim 2008 13:58OP Kapalı HesapTeşekkür Sayısı: 1154 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008,,,,,,,,,,,
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (87147) ~ 05 Ekim 2008 15:53Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 06,371 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006jnsnharkadaşım kusura bakma ama bizimkide sabır.Lütfen! Beni başka kelimeler söylemeye teşvik etme cevap dedin, cevap yaptıklarımdan ben mükellefim beni bir dahada tasvir etmeye veya tanımaya çalişma altında kalırsın ;(jnsnh,
ie 5.5 ile ilgili önerilerini, yorumlarını diğer başka forumlarda da paylaşmanı senden rica ediyorum..Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 0349 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005sen kendini ne sanıyorsun bilader?
neye dayanarak neyi neyle niçin kıyaslıyorsun?
kim oluyorsun da bütün bunları yaparken düşünme ihtiyacı bile duymuyorsun?
hızın ne olduğunu emin ol senden çok çok çok iyi biliyorum çünkü senin hiç bir şey BİLMEDİĞİNE o kadar çok eminim ki kendime güvenesim geliyor ister istemez.çok gereksiz birisi olduğun belli çünkü yazdığın yazılar yaptığın yorumlar tamamen gereksiz
forumu kirletmekten başka hiç bir işe YARAMIYORSUN!;
istediğin kadar kusra bak ama gerçekten bu böyle...Yıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 15,768 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008eğer bunu bir cs veyabenzeri bir serverda yazsaydın direk karşılaşacağın şey
amx_voteban jnsnh
veya buna benzer birşey. ve sanırsam herkes 1. seçeneği yani eveti seçerdiYıllanmış ÜyeTeşekkür Sayısı: 15,768 mesajKayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008https://www.chip.com.tr/forum/forumkonu_t75294.html
şurdaki konuna cevabım