merhaba
profesyonel fotoğraf işleri için kullanılacak bir pc satın almam gerekiyor. en büyük sorunum fotoğraf ve video işlerken çok sayıda dosyayı aynı anda işleyememem ve sistemin kilitlenmesi. özellikle videolar ciddi sorun oluşturuyor. bir diğer sorun ise albüm baskılarında matbaalar MAC kullandığından her zaman bir renk ve contrast farkı oluyor benim gönderdiğim fotoğraflar ile baskı sonrası elime ulaşanlar arasında. gerçek renk ve contrast ayarları mükemmel, ekran kartı belleği şahane bir bilgisayar yapmam lazım. MAC almam ne yazık ki mümkün değil. bütçem 2000 tl.
hiçbir şekilde oyun oynamayı düşünmüyorum:) ancak grafik tasarım, video ve fotoğraf işleme fonksiyonlarını aynı anda bir çok uygulama açıkken yapabilmem lazım. (misal ps de batch çalıştırınca mevcut sistemim 10dan fazla fotoğrafta çöküyor. en fazla 30 fotoğrafı aynı anda raw işleyebiliyorum:( video derseniz bir tanesi zor açılıyor da kaydediyor da.....çok mutsuzum)
az bir para ile çok yardıma ihtiyacım var. yanlış bir şeyler almak istemiyorum. donanım işinden hiç anlamıyorum ne yazık ki. (mesela bir arkadaş başka bir başlıkta monitor mutlaka IPS olmalı fotoğrafçı ise kullanacak olan demiş. ASUS un harika bir monitoru var ama tek başına 1000 doların üstünde:( )
mevcut sistem budur (çöpe mi atmalı toptan?) Monitor: LG E2251
yardımmmmmmm