Hangi oyunu oynarsam oynıyayım fps 60ı geçmiyor sorun nedir ??
FPS 60'ı geçmiyor
driver güncel benim sorduğum testlerde falan 120 fps filan oluyor benim 60fpsyi geçmiyor ondan sordum.
Fps'yi en çok etkileyen işlemci belki işlemciniz düşüktür ama 60 fps gayet iyi takılmayın böyle şeylere yüklüyosunuz frapsı ondan sonra fps kontrol etmekten oyunu oynayamıyorsunuz:) hiç yüklemeyin takipte etmeyin fpsyi bence sonra insanda takıntı oluyor.
işlemcim : AMD Athlon 64 x2 5200+ 2.71GHz
Tx3'ün de belirttiği gibi vsync'dan dolayı 60 sınırını geçemezsin oyunlarda. Bu ayar ile oyun ve monitör arasındaki maksimum fps ayarlanmış olur ve akıcı görüntü sağlanır. Eğer vsync kapanmasına rağmen 60 FPS hala geçemiyorsan kullandığın çözünürlük ve monitörünün kapasitesi o an için 60'dan yukarı çıkamadığındandır ve bu da normaldir.
Diğer bir sebep ise bazı oyun motorları FPS'ye cap (sınır) koyar. Mesela 60 olabilir ya da daha düşük. Eğer oyun motoru konsola sahipse ya da kısayoluna sınırı kaldıran bir komut eklenebiliyorsa o takdir de bu da aşılabilir.
Ancak optimum olarak 60 FPS gayet ideal ve insan gözüne uygundur.
peki bir oyunun kasmaması için en düşük fps kaçtır
peki bir oyunun kasmaması için en düşük fps kaçtıOyundaki genel fpsden bahsediyorsak ortalama 25 fps gayet idealdir. Bunun altına düşen görüntülerde "kasma" dediğimiz olay sözkonusu olmaya başlar. Bunu işlemcinin gücü ve elbette en başta ekran kartının kalitesi etkiler. 60 fps gibi bir değeri zaten bir oyunun tüm anlarında (eğer ekran kartı uçuk birşey değilse) sağlamak zordur. O anda oyunun oynanan kısmına ait efekt ve yapay zekanın oyuna etkisi bu durumu etkileyecektir.
Görseller daha ziyade ekran kartına, yapay zeka gibi unsurlarda işlemciye bağlıdır. Tabi harddiskin yükleme hızı da oldukça etkilidir bir oyun için.
Not: Bu yorumu Crysis gibi bir oyunu düşünerek yapıyorum.